Πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι επισκέφτηκαν την 14η Διεθνή Έκθεση ΚΕΜ Franchise & Business Opportunity, στο HELEXPO PALACE, πραγματοποιώντας σημαντικές επαφές και δίνοντας λύση στην αβεβαιότητα του επαγγελματικού τους μέλλοντος.

Στην 14η Διεθνή Έκθεση ΚΕΜ Franchise & Business Opportunity συμμετείχαν εκθέτες που πίστεψαν ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και βγήκαν κερδισμένοι με την συμμετοχή τους. Οι επιχειρήσεις αυτές παρουσίασαν τα concept τους στο επενδυτικό κοινό που επισκέφτηκε την έκθεση με το 95% των εκθετών να δηλώνει ότι το κοινό ήταν πιο συνειδητοποιημένο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και ήξερε ακριβώς τι ψάχνει. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι την έκθεση επισκέφτηκαν υποψήφιοι επενδυτές από τις Αραβικές χώρες, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, την Ρωσία, την Νότιο Αφρική, την Αμερική, την Κίνα και το Μεξικό που επιθυμούσαν να επενδύσουν σε κάποιο επώνυμο brand, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, εξωστρέφεια για την οποία έγινε λόγος και στα εγκαίνια της έκθεσης.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Αναπτύξεως, κ. Χρήστος Φώλιας και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α , κος Κων/νος Μίχαλος, παρουσία Πρέσβεων και Εμπορικών Ακολούθων των Αραβικών χωρών του Ιράκ, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, της Παλαιστίνης, της Σαουδικής Αραβίας, της Συρίας, του Κουβέιτ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επιχειρηματιών οικονομικών παραγόντων της χώρας. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος, κ. Πέτρος Πετρίδης και ο Πρέσβης του Λίβανου, κ. Gebran Soufan, ενώ ο, Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε., κος Βασίλης Κορκίδης λόγω του ότι βρισκόταν στις Βρυξέλλες, έστειλε επίσης χαιρετισμό.

Σε όλους τους χαιρετισμούς έγινε λόγος για την ασφάλεια που παρέχει το franchise, τη μεγάλη συμβολή του στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και την υπεροχή του ως σύστημα ανάπτυξης καθώς και σε περίοδο κρίσης οι περισσότερες εταιρείες franchise συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α, κος Μίχαλος, δήλωσε ότι μονόδρομος για την επιχειρηματική ανάκαμψη είναι η μαχητικότητα, ο ανταγωνισμός, η μείωση της γραφειοκρατίας και ότι μέσω του δικτύου των επιμελητηρίων θα βοηθηθούν εταιρίες από την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη. Επίσης, λόγος έγινε και για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων σε νέες αγορές και όλοι συγχάρηκαν την ΚΕΜ για τις ενέργειες προσέγγισης νέων αγορών του εξωτερικού. Ο Πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Αναπτύξεως, κος Φώλιας τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό μέσω του θεσμού του franchise. Επίσης, απεύθυνε ιδιαίτερο χαιρετισμό στους Άραβες Πρεσβευτές, παρουσιάζοντας την συνεργασία με τις Αραβικές χώρες ως «ανάσα ευκαιριών που θα ανατρέψει το κλίμα». Στην συνέχεια, ο εξοχότατος Πρέσβης του Λιβάνου, κ. Gebran Soufan δήλωσε ότι «Οι σχέσεις μεταξύ των εθνών χτίζονται όχι μόνο μέσω της πολιτικής αλλά μέσω των ίδιων των ανθρώπων. Αυτό προσφέρει η ΚΕΜ». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι ενώ η αγορά των Αραβικών χωρών είναι σε πολύ αρχικά στάδια όσον αφορά το franchise, έχει πολύ μεγάλες προοπτικές και αυτό που οι Άραβες θέλουν να πουν στους Έλληνες είναι να αντιμετωπίσουν την παρούσα κατάσταση σαν την έναρξη μιας νέας εποχής, χτίζοντας ένα καινούργιο μέλλον με την υποστήριξή τους.

Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Franchise (WFC) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Franchise (EFF).

Η ΚΕΜ συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, έχει προγραμματίσει για τον Νοέμβριο την Έκθεση ΚΕΜ Franchise & Business Opportunity στην Θεσσαλονίκη και για τον Μάρτιο του 2013 την 15η Διεθνή Έκθεση ΚΕΜ Franchise & Business Opportunity στην Αθήνα.

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά