Best of Franchise!
Franchise Start Ups!
Νέα & Εξελίξεις
Διασφαλίστε την επιτυχία!

Νέο ρεκόρ ετοιμάζεται να καταρρίψει ο ελληνικός τουρισμός το 2014, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 18,5 εκατομμύρια αφίξεις και πάνω από 13 δισ. ευρώ έσοδα. Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί ενδιαφερόμενοι στρέφονται προς το franchise, ως επιχειρηματική ή και επαγγελματική ευκαιρία.

Ποια είναι όμως τα concepts που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και πως μπορεί κανείς να τα αξιολογήσει, βάση των αποδόσεών τους, της ικανότητάς τους να είναι κερδοφόρα και τον χειμώνα και τελικά βάση της κερδοφορίας τους και της ελαχιστοποίησης του ρίσκου.

Καθώς ο τουρίστας πεινάει και διψάει, αλλά και επιθυμεί να διασκεδάσει, πρώτα στις επιλογές των ενδιαφερομένων είναι τα concepts της εστίασης και κυρίως της «μικρής», με τη λογική ότι ένα εποχικό κατάστημα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Νο1 στη χώρα, τα κοντά 200 καταστήματα της Coffee Island, εκεί που βλέπουμε τον καφέ.... και ανάποδα γιατί πρωτεύουσα σημασία έχει το κάτω μέρος... πρώτα ο καφές και μετά το αφρόγαλα.

Με ανανεωμένο design, σε ευρωπαϊκά πρότυπα και με επένδυση από 55,000 Ευρώ, διαθέτουν εμπειρία, τεχνογνωσία και υποδομές που περιλαμβάνουν ιδιόκτητη μονάδα roastery, σας εκπαιδεύουν και σας τροφοδοτούν με Α' Ύλες, ώστε να προσφέρετε τη καλύτερη εμπειρία καφέ στη περιοχή σας.

Το χειμώνα, ο απόλυτος προορισμός για καλό καφέ, κάτι που έχει τεκμηριωμένα διαπιστωθεί στα καταστήματα της αλυσίδας. Το μόνο πρόβλημά σας να είναι ελεύθερη η περιοχή που σας ενδιαφέρει.

Coffee Island Tip: Ξεκινήστε να ψάχνετε για κατάστημα ή αν θέλετε το αναλαμβάνει η μητρική εταιρεία.

Ξεχωρίζουν με διαφορά τα Bubbleicious με κόστος επένδυσης που για κατάστημα των 30 – 35 τ.μ. είναι της τάξεως των 35,000 Ευρώ. Σερβίρουν το πλέον διασκεδαστικό, υγιεινό και ξεδιψαστικό προϊόν, το bubble tea. Ήδη, αριθμούν σε 3 καταστήματα, καθώς το bubble tea αποτελεί ένα νέο προϊόν στην χώρα μας. Τα καλά τους, είναι – πέρα από το προϊόν που είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες και κυρίως τους βορειο-ευρωπαίους, το περιθώριο κέρδους – το οποίο είναι ίσως το μεγαλύτερο στον κλάδο, αλλά και η ευρεία γκάμα των προϊόντων, από παγωτά και βάφλες, εξαίρετο καφέ τύπου speciality, μέχρι cocktails για τις βραδινές ώρες.

Το χειμώνα, αν η περιοχή έχει κίνηση – πληθυσμό, τα Bubbleicious κερδοφορούν πουλώντας καφέ, βάφλες, cocktails, αλλά και ζεστό τσάι, όπως χύμα και αξεσουάρ για το σπίτι.

Bubbleicious Tip: Ξεκινήστε ένα take away Bubbleicious σε high traffic ζώνη ή ένα μεγαλύτερο τύπου καφετέριας στη σχετική πιάτσα

Αν επιθυμείτε κάτι εξαιρετικά νεανικό, με graffiti στους τοίχους, στα δάπεδα, στην οροφή, με skateboards κρεμασμένα, με state of the art design elements, με eastpack και sprayground. Αν γενικά είστε του design και τρελαίνεστε με την ιδέα να φτιάξετε το πιο trendy café της πόλης... τότε είστε για BANKIE.

Καφέδες gold oro 100% arabica για όλες τις ώρες, donuts και cronuts πρωϊ και απόγευμα, πεϊνιρλί για όσους πεινάνε πολύ, energy bars για όσους προσέχουν την διατροφή τους και άλλα...

Η συνολική επένδυση δεν ξεπερνά τα 20,000 Ευρώ για κατάστημα 20 – 25 τ.μ. και το αισθητικό αποτέλεσμα ξετρελαίνει.

Το χειμώνα, το απόλυτο spot - στέκι της περιοχής για κάθε νέο ή για όποιον νοιώθει νέος, με επιτραπέζια, wi fi spot, espresso spot.

ΒΑΝΚΙΕ Tip: Μη διστάσετε να ξεκινήσετε το δικό σας BANKIE δίπλα από το γνωστό café της περιοχής σας ή ακόμα και σε λιγότερο cozy σημείο, αρκεί να υπολογισθούν σωστά οι αποδόσεις σε σχέση με το ενοίκιο και το product mix, κάτι που αναλαμβάνει η μητρική εταιρεία.

SOLO CAFE, με όλους τους κάφεδες από 0,80 έως 1,30 Ευρώ, τσουρεκάκια, σφολιατίνες, κριτσινοκούλουρα από 0,40 έως 1,30 Ευρώ και για το cafe επιλέξτε τον τύπο σας, classic με φρέσκο γάλα, rock με εβαπορέ, jazz με κρέμα.

Με συνολική επένδυση κάτω από 30,000 Ευρώ, ξεκινήστε τον απόλυτο προορισμό για take away καφέ, με το κατάστημα που αισθητικά ομοιάζει με μηχανή του καφέ.

Το χειμώνα, ο καφές - στην καλύτερη σχέση ποιότητας προς τιμή, ανεβάζει την κερδοφορία ευθέως ανάλογα με τις καταναλώσεις.

SOLO Tip: Αν θέλετε κάτι πιο big, με περισσότερα φαγώσιμα, εξετάστε την προοπτική να ανοίξετε το δικό σας sfoliatino, με τεράστια γκάμα προϊόντων, το all day point of snacks.

 

Αν αφήσουμε την εστίαση και θελήσουμε να κάνουμε κάτι στο χώρο της λιανικής, έχουμε και εδώ ενδιαφέρουσες προτάσεις, με κύριο στόχο τη μεγάλη καταναλώτρια τη γυναίκα, η οποία όπου και να πάει, όλο και κάτι θα βρει που θα της κεντρίσει το μάτι!

Αρώματα και φυτικά καλλυντικά από τη REFAN, τη Νο1 αλυσίδα στην Ελλάδα, με παρουσία σε όλο τον κόσμο με εκατοντάδες καταστήματα. Η χαμηλότερη επένδυση στα 12,000 Ευρώ και αυτό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς η μητρική εταιρεία στην Ελλάδα, η Epsilon5 επιδοτεί να νέα καταστήματα.

Τι καλύτερο από ένα υπέροχο άρωμα ή ένα φυσικό σαπούνι ή ένα set SPA, μια σειρά από καλλυντικά πριν και μετά το καθημερινό μπάνιο. Μικρά καταστήματα ή και μεγαλύτερα από 20 μέχρι και 60 τ.μ. μέσα στο άρωμα και στα αιθέρια έλαια, σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα.

Το χειμώνα, όσο υπάρχει πληθυσμός που δεν μπορεί να αντισταθεί στην γοητεία του αρώματος, κερδοφορία είναι εξασφαλισμένη.

REFAN Tip: Τρέξτε να προλάβετε, καθώς το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας καλύπτεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.

Γνωστή ως η αλυσίδα που άλλαξε το τοπίο στη γυναικεία υπόδηση, η FAMOUS λανσάρει το clothes & accessories, νέα καταστήματα γυναικείας ένδυσης και αξεσουάρ, με συνολική επένδυση 19,900 Ευρώ και το εμπόρευμα παρακαταθήκη.

Γνωστό brand, με έντονη διαφημιστική παρουσία σε περιοδικά, blogs και social media, με άριστες υλικοτεχνικές και ανθρώπινες υποδομές, παρέχει τα συστατικά της επιτυχίας. H FAMOUS clothes & acceccosies σχεδιάζει και διαθέτει μια νεανική και σύγχρονη γκάμα γυναικείων ενδυμάτων, τα χαρακτηριστικά των οποίων ταυτίζουν το brand με τις πλέον trendy και fashion τάσεις της αγοράς. Απευθύνεται σε κοπέλες και γυναίκες 14 με 40 ετών, με νεανική διάθεση, μέσα από μια συνεχώς ανανεούμενη και γκάμα προϊόντων (tops, T-shirts, jackets, pants, dresses, sweatshirts, coats, belts, accessoriesμε τα πλέον επίκαιρα σχέδια, υλικά και χρώματα.

Το χειμώνα, η σωστή θέση του καταστήματος, σε κεντρικό σημείο της αγοράς, θα επιβεβαίωσει την επιλογή σας για τις μέγιστες κερδοφορίες.

FAMOUS Tip: Στα 19,900 Ευρώ, συμπεριλαμβάνεται εγγύηση αρχικού εμπορεύματος, από 8,000 Ευρώ, που επιστρέφεται σε περίπτωση λύσης της συνεργασίας και η μητρική εταιρεία δεσμεύεται για πλήρη πληρότητα του καταστήματος.

Ενημερωθείτε αναλυτικά στο 2106540681 για τις επαγγελματικές ευκαιρίες franchise και τις προοπτικές τους σε τουριστικές περιοχές / περίοδο, με την εγγύηση του FRANCHISE BUSINESS.