Best of Franchise!
Franchise Start Ups!
Νέα & Εξελίξεις
Διασφαλίστε την επιτυχία!

Οι νέοι επιχειρηματίες, αναζητώντας είτε επαγγελματική αποκατάσταση, είτε αξιοποίηση των χρημάτων τους που παραμένοντας στις τράπεζες δεν αποδίδουν, αλλά και που σύμφωνα με πολλούς ταυτόχρονα κινδυνεύουν, στρέφονται σωρηδόν στο franchising, τόσο για τα προνόμια που προσφέρει, όσο και για την τυποποιημένη και οργανωμένη καινοτομία που παρέχει.

Το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο του franchising αφορά στη συμπίεση του κέρδους λόγω royalties, κάτι – όμως – που είναι πέρα για πέρα λάθος, καθώς η τελική εξίσωση είναι θετική, καθώς από τη μια οι καλύτερες τιμές αγοράς που απολαμβάνουν οι δικαιοδόχοι λόγω οικονομιών κλίμακος και γνώσης που διαθέτουν οι μητρικές εταιρείες και από την άλλη η συνεχής υποστήριξη τόσο σε επίπεδο λειτουργίας, όσο και σε διαφημιστικές και προωθητικές ενέργειες, ξεπερνούν κατά πολύ το θέμα των περιοδικών τελών.

Δοκιμασμένο και επιτυχημένο σύστημα, εκμηδενισμός των αρχικών λαθών, επιτάχυνση των διαδικασιών στησίματος, εκπαίδευση, αρχιτεκτονικά σχέδια, concept, λύση για προϊόντα και προμηθευτές, δυνατότητα παράδοσης του καταστήματος με το κλειδί στο χέρι, αξιολόγηση αλλά και εύρεση καταστήματος, οικονομοτεχνικές μελέτες και πολλά άλλα εγγυούνται τη λύση του franchising.

Ας μη ξεχνάμε, δε, ότι όλο και περισσότερα αυτόνομα καταστήματα κλείνουν γιατί δεν έχουν concept, αγοράζουν ακριβά, δεν είναι branded, δεν υποστηρίζονται διαφημιστικά, δεν έχουν λύση σε περιόδους ύφεσης, δεν αξιολογούνται, δεν έχουν εκπαιδευμένο προσωπικό, έχουν ανοίξει σε άκυρο σημείο ή δεν έχουν διαπραγματευθεί το μίσθωμα. Αντίθετα, τα καταστήματα franchise, όχι μόνο δεν κλείνουν, αλλά αυξάνουν την διείσδυσή τους στην αγορά, ισχυροποιώντας τον θεσμό και αποδεικνύοντας τη δυναμική και τα οφέλη του στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομία.

Ο κλάδος, λοιπόν, παρουσιάζει ανάπτυξη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία αφορούν:

  • Αύξηση της ζήτησης, δηλαδή των ενδιαφερόμενων να ασχοληθούν επιχειρηματικά μέσω franchise, κυρίως ως επιχειρηματικότητα ανάγκης, με το σύνολο της ζήτησης να εκτιμάται στο ένα εκατομμύριο.

  • Αρχικό διαθέσιμο κεφάλαιο έως 50,000 Ευρώ για το 85% των ενδιαφερομένων.

  • Κυρίαρχες τάσεις η Μικρή Εστίαση (μία ονοματολογία που έχει πλέον καθιερωθεί και έχουμε την τιμή να έχουμε «εφεύρει») και το Hotshot Retail.

  • Μικρή ανάπτυξη αναφορικά με την διείσδυση του κλάδου, με στόχο το 20%.

  • Συμπίεση του κύκλου ζωής συγκεκριμένων τάσεων (ξεφούσκωμα) όπως το frozen yogurt και τα donuts.

Παρακολουθώντας και αναλύοντας την πορεία του κλάδου, εμπεριστατωμένα μέσα από τις έρευνες που διενεργεί το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ FRANCHISE, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και εμπιστευόμαστε τις αλυσίδες που διαθέτουν όραμα και δέσμευση, λιτές δομές, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στόχευση και νεωτεριστικά χαρακτηριστικά.

Ο κλάδος αντιμετωπίζει την κρίση ως μια δική του Οδύσσεια με προορισμό – στόχο την απόλυτη καταξίωσή του ως καταλύτης για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην πρόσφατη εκδήλωση απονομής των ΒΡΑΒΕΙΩΝ FRANCHISE με καλεσμένες περίπου 100 αλυσίδες franchise, εκ των οποίων ξεχώρισαν οι 23, εντός του 2013 άνοιξαν περίπου 250 καταστήματα σε 15 χώρες.