Οι επτά συνήθειες των επιτυχημένων δικαιοδόχων

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καθώς διανύουμε μια περίοδο συνεχών αλλαγών, η επιτυχία καθορίζεται τόσο από τις ικανότητες των δικαιοπαρόχων να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται, όσο και των δικαιοδόχων να κατανοούν το επιχειρηματικό μοντέλο που έχουν επιλέξει και στο οποίο έχουν επενδύσει, αλλά και εναποθέσει τα όνειρά τους.

Ποιές είναι, όντως, οι επτά συνήθειες και χαρακτηριστικά που οδηγούν τους δικαιοδόχους στην επιτυχία;

1. Να είστε θετικοί στις συμβουλές και στις υποδείξεις της μητρικής εταιρείας

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας σε κάθε επιχειρηματική κίνηση προέρχεται από τις συμβουλές και την καθοδήγηση που λαμβάνει κανείς. Στο franchise έχετε στην διάθεσή σας μια μητρική εταιρεία, μια μεγάλη ομάδα από εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη που έχουν ως μοναδικό σκοπό να σας υποστηρίζουν και να

2. Να βελτιώνεστε συνέχεια

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν ερωτήσεις και αναζητούν συνεχώς πληροφορίες για να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Επίσης, επιμένουν στις προκλήσεις και στις αποτυχίες. Αυτός ο συνδυασμός ταπεινότητας, περιέργειας και επιμονής αποφέρει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Να διαχειρίζεστε με «νοικοκυροσύνη» το κατάστημά σας και να προσπαθείτε πάντα προς το καλύτερο, καλύτερη εξυπηρέτηση, περισσότερο χαμόγελο, τέλεια καθαριότητα κ.ο.κ.

3. Να έχετε ένα ξεκάθαρο όραμα

Για να είστε όχι μόνο επιτυχημένοι, αλλά και χαρούμενοι θα πρέπει να καθορίσετε τι ακριβώς περιμένετε από την επιχείρησή σας. Περιμένετε χρήματα και πόσα πολλά; Αναζητάτε την τοπική καταξίωση; Επιθυμείτε μια ευχάριστη και χωρίς πολύ κόπο και άγχος εργασία; Μπορείτε να αφιερώσετε όλο το χρόνο σας σε αυτή;

4. Να εστιάζετε στις λύσεις

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, όπως και θα πάνε κάποια στιγμή, η φυσική αντίδρασή μας είναι να νιώθουμε απογοήτευση ή θυμό. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι αυτά τα συναισθήματα οδηγούν στην αποτυχία. Αποδέχονται αυτό που συνέβη και επικεντρώνονται γρήγορα στο μέλλον και στο πως να κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Καταλαβαίνουν τα λάθη τους, μαθαίνουν από αυτά και προσπαθούν να δίνουν λύσεις.

5. Να έχετε αξίες

Ποιες είναι οι αρχές και αξίες σας; Πώς αποφασίζετε τι θα κάνετε ή τι δεν θα κάνετε σε διφορούμενες περιπτώσεις ή σε καταστάσεις υψηλής πίεσης; Στις επιχειρήσεις υπάρχουν πάντα ευκαιρίες να κερδίσετε γρήγορα χρήματα εις βάρος άλλων ή όχι τόσο νόμιμα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από εύκολες επιλογές, εκτιμούν τη φήμη τους και είναι ξεκάθαροι ως προς το τι πρεσβεύουν. Να δίνεται την πρέπουσα σημασία στους πελάτες σας. Μην τους «πουλάτε» κάτι που δεν χρειάζονται, μην τους «σερβίρετε» κάτι μπαγιάτικο. Μην ενδίδετε στην ευκολία μη έκδοσης αποδείξεων και μη ασφάλισης των εργαζομένων σας.

6. Να σέβεστε

Κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του. Πίσω από κάθε επιτυχημένο άτομο, θα βρείτε μια αφοσιωμένη ομάδα υποστηρικτών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας, όπως και του προσωπικού τους. Μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες στην επιχείρηση και στη ζωή είναι να ξέρεις πως να χτίζεις σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού, όπου όλοι οι άλλοι νιώθουν ασφαλείς να συνεργάζονται και να ζουν μαζί σου.

7. Να δίνετε προσοχή σε ό,τι έχει σημασία

Πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται σε λεπτομέρειες ή πράγματα που δεν έχουν πραγματικά σημασία. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι φροντίζουν να εστιάζουν την ενέργεια και την προσοχή τους σε πράγματα που επηρεάζουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία τους και αγνοούν ή αναθέτουν τα υπόλοιπα. Αυτό περιλαμβάνει το να ακολουθούν τους κανόνες, τα συστήματα, τις διαδικασίες, τις εμπειρίες, τα ταλέντα τους στα πλαίσια τους συστήματος που θα καθορίσει η μητρική εταιρεία.