συμβουλές Franchise

Το franchise αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση. Αν και στο Franchise.GR δεν θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε κάτι διαφορετικό, λαμβάνεις αρχική και συνεχή υποστήριξη, πρόσβαση σε τεχνογνωσία, διαρκή βελτίωση του επιχειρηματικού συστήματος και πολλά άλλα προνόμια που συμπιέζουν το ρίσκο και αυξάνουν τις αποδόσεις. Το ζήτημα είναι να επιλέξεις την σωστή για εσένα πρόταση, ώστε να ξεκινήσεις με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη νέα επιχείρησή σου.

 1. Καθόρισε πόσα χρήματα διαθέτεις για επένδυση. Οριστικοποίησε το μέγιστο ποσό που διαθέτεις και μην το ξεπεράσεις.

 2. Καταστάλαξε στο τι σου αρέσει να ασχολείσαι σε καθημερινή βάση. Προσδιόρισε τους επιχειρηματικούς κλάδους που σε ενδιαφέρουν.

 3. Διερεύνησε μέσω του Franchise.GR τις προτάσεις franchise που ανήκουν στους κλάδους που σε ενδιαφέρουν και συγκρότησε μια πρώτη λίστα.

 4. Εξειδίκευσε τη λίστα σου, αφαιρώντας τις προτάσεις franchise που αναγράφουν επένδυση μεγαλύτερη από το 70% των χρημάτων που διαθέτεις, καθώς θα χρειασθείς μεγαλύτερο κεφάλαιο από την αναγραφόμενη επένδυση για εγγυήσεις ενοικίων, ΦΠΑ, αρχικό εμπόρευμα κ.ο.κ.

 5. Μελέτησε και ζήτα μας αναλυτικές πληροφορίες για τα franchise brands της λίστας σου.

 6. Ιεράρχησε τις προτάσεις franchise της λίστας σου, έχοντας πλέον περισσότερες πληροφορίες και ξεκίνα να τις μελετάς και να αναλύεις τις προοπτικές του κλάδου και της εκάστοτε μητρικής εταιρείας, την ποιότητα και το value for money των προϊόντων/υπηρεσιών, τη φήμη του brand κ.ο.κ.

 7. Επισκέψου καταστήματα της εκάστοτε αλυσίδας και προσπάθησε να τα «νοιώσεις». Είναι το προσωπικό χαρούμενο; Έχουν πελατεία; Είναι καθαρά; Έχουν ελκυστικό design; Έχουν αρκετά προϊόντα; Πόσες αποδείξεις έχουν κάθε μέρα; Ποιά είναι η μέση απόδειξη; Εντόπισε ποιος είναι ο υπεύθυνος και διερεύνησε «πόσο καλά πάνε οι δουλειές;».

 8. Αφαίρεσε από τη λίστα σου τα concepts των οποίων τα καταστήματα σε απογοήτευσαν.

 9. Εκδήλωσε ενδιαφέρον στη μητρική εταιρεία για τις 3 – 5 πρώτες επιλογές σου και ζήτα τους ενημερωτικό υλικό. Κλείσε συνάντηση στα γραφεία τους.

 10. Παρακολούθησε προσεκτικά την ενημέρωση που θα σου κάνουν. Ζήτα συγκεκριμένη και πλήρη ανάλυση της επένδυσης που χρειάζεται, όπως και οικονομική ανάλυση που να περιλαμβάνει προσδοκόμενα έσοδα και αναμενόμενα έξοδα, καθαρά κερδοφορία (δηλ. μετά από φόρους) και απόσβεση. Ζήτα την σύμβαση franchise που θα υπογράψεις αν θα συνεργασθείς μαζί τους.

 11. Αφαίρεσε από την λίστα σου τα concepts των οποίων οι συμβάσεις είναι εξαιρετικά δεσμευτικές και κυρίως αυτά που οι οικονομικές αποδόσεις τους δεν σε ικανοποιούν

 12. Ζήτα και δεύτερη συνάντηση με τον επιχειρηματία – ιδιοκτήτη των εταιρειών που έχουν απομείνει στη λίστα σου.

 13. Κάνε την τελική επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τις καλύτερες αποδόσεις, τη χαμηλότερη επένδυση, την εμπιστοσύνη που νοιώθεις προς τον επιχειρηματία – franchisor, την αίσθηση που έχεις για τις προοπτικές ανάπτυξης του brand.

 14. Καλή επιτυχία! και μη ξεχνάς ότι θα πρέπει να ασχοληθείς ενεργά στη νέα σου επιχείρηση και να αφοσιωθείς σε αυτήν.

Σε κάθε βήμα από τα ανωτέρω θα χαρούμε να σε συμβουλέψουμε, ώστε να λάβεις την πλέον κατάλληλη για εσένα επιχειρηματική επιλογή, διαθέτοντας άνω των 30 ετών εμπειρία και πλήρη εξειδίκευση στο franchise.

Τηλεφώνησέ μας!

Στείλε μας email!

Κλείσε συνάντηση!

 

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά