xoriatiko

Η εταιρεία «το Χωριάτικο Ε.Π.Ε.» έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο της αρτοποιίας με 17 εταιρικά καταστήματα, 4 από τα οποία είναι υπό κατασκευή.

Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 150 εργαζομένους ενώ παράλληλα με την κατασκευή των νέων καταστημάτων ολοκληρώνεται και η κατασκευή των νέων κεντρικών γραφείων σε 3όροφο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία θα εγκαινιαστούν το Νοέμβριο του 2010. Πρόσφατα επίσης εγκαινιάστηκε σε ιδιόκτητο κτίριο το κέντρο αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας (Ιούλιος 2010). Εκτός από την ανάπτυξη μέσω των εταιρικών καταστημάτων, η Διεύθυνση του Χωριάτικου  έχει παραχωρήσει έως σήμερα την χρήση του σήματος, υπό την μορφή άτυπου franchising, σε ορισμένους παλαιούς συνεργάτες της καθώς και σε συγγενικά πρόσωπα του ιδρυτή της. Τα καταστήματα αυτά ανέρχονται σε 12. Φέτος αποφασίστηκε η διάθεση του σήματος σε ενδιαφερόμενους franchisees για την ίδρυση καταστημάτων υψηλής προβολής και προς τούτο  δημιουργήθηκε και λειτουργεί αντίστοιχο τμήμα, από το Σεπτέμβριο του 2010.

 

Ιστορικό

Το πρώτο Χωριάτικο ιδρύθηκε το 1997 από τον Άγγελο Γιαννακόπουλο στο κέντρο της Αθήνας (Μ. Βόδα), ενώ η εταιρεία πήρε την μορφή της ΕΠΕ το 1999. Με κόπο και προσωπική δουλειά αλλά πάντα με μεράκι και αγάπη για αυτό που έκανε, ο Άγγελος Γιαννακόπουλος με την ενεργητικότητα και τη φιλοδοξία που τον διέκρινε και τον διακρίνει, ενέπνευσε συνεργάτες, υπαλλήλους και προμηθευτές και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια λειτούργησαν 4 αρτοποιία Χωριάτικο. Οι βάσεις είχαν μπει για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενώ κάποιοι θα δίσταζαν, ο Άγγελος Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του πλέον μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν ομάδα και να εγκαινιάσουν τα επόμενα 2 χρόνια άλλα 5 αρτοποιία.  Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει σε αυτούς τους συνεργάτες και υπαλλήλους οι οποίοι οικονομικοί μετανάστες οι περισσότεροι, αλλά με τεράστια θέληση για πρόοδο και προκοπή έδωσαν και δίνουν τα πάντα για την εταιρεία και τη δεύτερη οικογένειά τους το Χωριάτικο. Ακολούθησε μια περίοδος (2004 – 2009) που η διοίκηση οργάνωσε, στελέχωσε και συστηματοποίησε μεθοδικότερα την εταιρεία και το δίκτυο των καταστημάτων της, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε περαιτέρω ανάπτυξη χωρίς οργανωτικά προβλήματα. Έτσι από το 2004 έως σήμερα λειτούργησαν ή θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες 8 νέα καταστήματα, παράλληλα όπως αναφέραμε με τη νέα κεντρική αποθήκη και τα νέα κεντρικά γραφεία. Σήμερα λοιπόν το Χωριάτικο περιλαμβάνει:14 εταιρικά αρτοποιία,3 εταιρικά πρατήρια άρτου,12 αρτοποιία Franchise,1 κεντρική μονάδα παραγωγής σφολιατοειδών,1 κατάστημα με νέο concept καφέ “coffeeshop”,1 κέντρο αποθήκευσης και διανομής, με τέσσερα ιδιόκτητα φορτηγά αυτοκίνητα.

Στόχοι της εταιρείας

Στους άμεσους στόχους της εταιρείας είναι η λήψη πιστοποίησης για τα ήδη εφαρμοζόμενα πρότυπα συστημάτων ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, σε συνεργασία με εξωτερικούς διαπιστευμένους συμβούλους. Επίσης η εταιρεία θα συνεχίσει τη δυναμική της ανάπτυξη με νέα εταιρικά καταστήματα αλλά και με καταστήματα franchise. Το τμήμα ανάπτυξης της εταιρείας λειτουργεί ήδη στελεχωμένο με άτομα έμπειρα στο χώρο του λιανικού εμπορίου και της αγοράς μαζικής εστίασης. Η συνεργασία με νέους franchisees αρτοποιείων θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ για την υποστήριξη νέων franchisees πρατηρίων η οποία θα ξεκινήσει σε μεταγενέστερο χρόνο, η εταιρεία θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου καταστήματος,  το οποίο θα επιφορτιστεί με την αδιάλειπτη τροφοδοσία των πρατηρίων με φρέσκα προϊόντα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.Άμεσος στόχος της εταιρείας είναι η διαρκής ανάπτυξη και ενίσχυση του ονόματος του Χωριάτικου με:

- Την προσφορά στο καταναλωτικό κοινό άριστων προϊόντων χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά, πάντα κάτω από τις κατάλληλες προδιαγραφές παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και μεταφοράς.

- Την κατασκευή νέων ελκυστικών καταστημάτων και την σταδιακή ανακαίνιση των παλαιότερων. Επιθυμούμε να αναβαθμίσουμε την εικόνα των αρτοποιείων σύμφωνα με τις σύγχρονες αισθητικές επιταγές και θα είμαστε οι πρωτοπόροι στη κατασκευή φιλικών και λειτουργικών καταστημάτων. Το τμήμα μάρκετινγκ ήδη εργάζεται πάνω σε αυτό το στόχο αλλά και στη δημιουργία μιας νέας διαφορετικής πιο σύγχρονης εικόνας στα καταστήματά μας με νέες συσκευασίες, φιλική διακόσμηση και μοντέρνα δομικά υλικά.

- Το σχεδιασμό προωθητικών ενεργειών προς τις τοπικές κοινωνίες που στηρίζουν το κάθε μας κατάστημα, με ανταποδοτικές χορηγίες σε τοπικά αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς φορείς.

Βασικός μας όμως στόχος και φιλοσοφία ήταν και παραμένει:

- Η προσφορά ποιοτικών προϊόντων στην ανταγωνιστικότερη τιμή της αγοράς. Το έχουμε καταφέρει – πολλοί αναρωτιούνται για τις χαμηλές μας τιμές – αλλά εμείς επιμένουμε ασπαζόμενοι τις αρχές της κοινωνικής ευθύνης, και θεωρώντας  πως η υγιής αύξηση κερδών πρέπει να επιτυγχάνεται μέσω της αύξησης του κύκλου εργασιών και όχι μέσω διαρκών ανατιμήσεων. Ο δε κύκλος εργασιών διευρύνεται μόνο όταν παρέχουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής της αγοράς.

Το όραμα της εταιρείας

Το κάθε μας κατάστημα να αποτελεί ένα φιλικό φούρνο εναρμονισμένο με τη ζωή της κάθε γειτονιάς, στηρίζοντάς την, ειδικά στη δύσκολη αυτή περίοδο, με τις φθηνότερες τιμές στο ψωμί, τη δίκαιη τιμολογιακή πολιτική για όλα μας τα προϊόντα, τη χορηγία τοπικών αθλητικών και πολιτιστικών προσπαθειών – θέλουμε με λίγα λόγια να είμαστε ότι λέει και το σήμα μας – θέλουμε να είμαστε ... ο φούρνος της γειτονιάς!

FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): από 50

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 130.000€ (εξοπλισμός & διαμορφωση)

ENTRY FEES: 10.000€

ROYALTIES: : 1% επί του κύκλου εργασιών

MRK FEES: Περιλαμβάνονται στα παραπάνω

ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ (εκτίμηση): 48

# ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:14 εταιρικά αρτοποιία,3 εταιρικά πρατήρια άρτου,12 αρτοποιία Franchise,1 κεντρική μονάδα παραγωγής σφολιατοειδών,1 κατάστημα με νέο concept καφέ “coffeeshop”,1 κέντρο αποθήκευσης και διανομής, με τέσσερα ιδιόκτητα φορτηγά αυτοκίνητα.

EXTRAS

Γενικά

ΧΩΡΑ ΙΔΡΥΣΗΣ: ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ:1999

ΕΝΑΡΞΗ FRANCHISE: 2010

 

Εκπαίδευση

AΡΧIKH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ FRANCHISEE: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

AΡΧIKH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001/2008: -

 

Κατάστημα

ΕΡΕΥΝΑ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ: ΥΠΑΡΧΕΙ

 

Ικανότητες

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ FRANCHISEE: ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ FRANCHISEE: ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: 4-5 ΑΤΟΜΑ

 

Σύμβαση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ σε έτη: -

 

Ανάπτυξη

# ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:14 εταιρικά αρτοποιία & 3 εταιρικά πρατήρια άρτου,1 κατάστημα με νέο concept καφέ “coffeeshop”

# FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 12 αρτοποιία

 

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά