escaped 350

Η πρόταση franchise των Escaped – Live Adventure Games αποτελεί ότι πιο συναρπαστικό και καινοτόμο στον κλάδο της διασκέδασης των δωματίων απόδρασης, αποτελώντας το κορυφαίο concept στην κατηγορία, Νο1 σε social media, likes, comments και posts, παρέχοντας πλήρη υποστήριξη και άμεση κερδοφορία.

Το παιχνίδι παίρνει σάρκα και οστά στα Escaped – Live Adventure Games, που σε προκαλούν να ζήσεις μια συγκλονιστική εμπειρία περιπέτειας που θα σου μείνει αξέχαστη. Πραγματικά ζωντανά δωμάτια απόδρασης, βασισμένα σε αληθινές ιστορίες με απίστευτη διακόσμηση και πρωτότυπους γρίφους, σε κάνουν να νιώθεις πρωταγωνιστής σε ταινία δράσης.

 

Το πρώτο Escaped ξεκίνησε την λειτουργία του το Μάρτιο του 2015 στο Αιγάλεω, επί της Κωνσταντινουπόλεως 65 από Έλληνες Δημιουργούς και διαθέτει πέντε θεματικά δωμάτια απόδρασης και ένα εποχιακό, τα οποία έχουν εμπνευστεί, σχεδιάσει και κατασκευάσει οι ιδιοκτήτες του, βασισμένα σε αληθινές ιστορίες και σε αληθινά γεγονότα.

Αρχικά, δημιουργήθηκαν τρία μικρά δωμάτια απόδρασης με κλασσικούς, αλλά πρωτότυπους γρίφους (101 The Dead Diva‘s Room, 102 A Weird Student, 103 Paranoic) τα οποία έγιναν σύντομα γνωστά και λατρεύτηκαν από το κοινό, ακόμα και από τους πιο δύσπιστους! Έπειτα από δύο μήνες λειτουργίας, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα ακόμα δωμάτιο απόδρασης. Ήθελαν όμως να δώσουν στην αγορά κάτι διαφορετικό, έτσι δημιούργησαν το τέταρτο δωμάτιο (201 Word Of Magic) το οποίο διαφοροποιείται από τα τρία πρώτα καθώς είναι διαδραστικό και όχι κλασσικό δωμάτιο απόδρασης. Όμως, δεν επαναπαύθηκαν και επέστρεψαν δυναμικά το φθινόπωρο του 2015 δημιουργώντας το πέμπτο και πιο ανατρεπτικό δωμάτιο με 100% δράση, που άλλαξε τα δεδομένα σε ολόκληρη την αγορά (202 PARANOIC 2).

Το κοινό έχει αγαπήσει ιδιαίτερα το Escaped και αυτό φαίνεται από τις απίστευτες κριτικές που έχει η επίσημη σελίδα του Escaped στο Facebook (ενδεικτικά στις 25/4/16, 605 κριτικές εκ των οποίων οι 582 με 5 αστέρια), αλλά και από τις αναφορές σε διάφορα blogs που ασχολούνται με το είδος, που το κατατάσσουν ως ένα από τα κορυφαία Live Adventure Games της Αθήνας. Άλλωστε, πέρα από τις κριτικές και τα posts που αναδεικνύουν το Escapedως ένα από τα κορυφαία concepts των ζωντανών δωματίων απόδρασης, κατέχει ένα πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς της τάξεως του 25%, βάση κοινοποιήσεων παρουσίας.

Πλέον, μετά από ένα έτος επιτυχημένης λειτουργίας, το Escaped αναπτύσσεται μέσω franchise, καθώς οι ιδιοκτήτες του Escaped τυποποίησαν την τεχνογνωσία τους και σχεδίασαν ένα ευέλικτο Σύστημα Franchise, με άμεσους στόχους επέκτασης σε Πειραιά, Χαλάνδρι, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης.

escaped from above escaped D

THE ROOMS OF ESCAPED

Το Escaped σε προκαλεί να ζήσεις μια συγκλονιστική εμπειρία περιπέτειας που θα σου μείνει αξέχαστη. Πέντε πραγματικά ζωντανά δωμάτια απόδρασης, βασισμένα σε αληθινές ιστορίες με απίστευτη διακόσμηση και πρωτότυπους γρίφους, θα σε κάνουν να νιώσεις πρωταγωνιστής σε ταινία δράσης. Τα σενάρια πρωτότυπα και μοναδικά, όλα εμπνευσμένα και κατασκευασμένα από τους ιδιοκτήτες του, λάτρεις των διαδραστικών παιχνιδιών.

Σκοπός του κάθε παιχνιδιού είναι η απόδραση. Βρίσκεστε κλειδωμένοι και έχετε 60 λεπτά στη διάθεσή σας για να λύσετε τους γρίφους και να φτάσετε στην έξοδο... Θα τα καταφέρετε;

Μέσα από τα ατμοσφαιρικά δωμάτια του Escaped θα ταξιδέψετε σε άλλη εποχή, σε άλλη δεκαετία, ή ακόμα και σε άλλη διάσταση… Οι καλοσχεδιασμένοι γρίφοι και η πρόκληση να βρείτε κλειδιά ή αντικείμενα για να ανακαλύψετε πως θα ξεφύγετε ενώ ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Η παρατηρητικότητα και η συνεργασία με την ομάδα σας θα σας βοηθήσουν. Είστε έτοιμοι για μια μοναδική εμπειρία;

Το πρώτο και πιο «εύκολο» δωμάτιο Room 101 είναι το καμαρίνι της Νεκρής Ντίβας που σε μεταφέρει στο 1968 και σαν άλλος Ηρακλής Πουαρό πρέπει να βρεις ποιος και γιατί δολοφόνησε την πρωταγωνίστρια, αλλά και να καταφέρεις να φύγεις πριν ο δολοφόνος επιστρέψει.

Στο δωμάτιο 102 μεταφέρεσαι στη φοιτητική εστία του ΜΙΤ στο Κέμπριτζ και, μέσα από μια σειρά πανέξυπνων γρίφων, πρέπει να λύσεις το μυστήριο της εξαφάνισης του παράξενου φοιτητή, αλλά και να καταφέρεις να αποδράσεις από κει σε λιγότερο από 60 λεπτά.

Το τρίτο δωμάτιο του Escaped, Room 103 είναι τρόμου. Βρίσκεσαι κατά λάθος στο εργαστήριο ενός παρανοϊκού που θέλει να ξανακάνει γνωστά ανθρωποπειράματα. Αίμα, τρόμος, αγωνία και δράση σε ένα από τα πιο τρομακτικά δωμάτια της Αθήνας. Εσύ θα είσαι το θύμα, ο θύτης ή ο ηθικός αυτουργός;

World of Magic είναι ο τίτλος του 4ου δωματίου με αριθμό 201 στο Escaped. Μαγικά τρικ, ξόρκια, live acting, μυστικά περάσματα αλλά και εξαφανίσεις (!) μαζί με τα 80 τετραγωνικά και ομάδα 8 ατόμων συνθέτουν το παζλ για μια μοναδική περιπέτεια στον κόσμο της μαγείας. Στόχος η επιστροφή στην πραγματικότητα.

Tέλος, το πιο καινούριο και το μόνο sequel σε escape room, το δωμάτιο 202 αλλάζει τα δεδομένα στα δωμάτια απόδρασης. Paranoic II. Η συνέχεια της ιστορίας του room 103 εξελίσσεται σε 100 τετραγωνικά χώρο, 90 λεπτά χρόνο, με 100% δράση, physical task και live acting σε μια χολιγουντιανού τύπου υπερπαραγωγή. Ένα ζωντανό παιχνίδι για γερά νεύρα!

Τα ανωτέρω δωμάτια απόδρασης αναφορικά με το franchise είναι ενδεικτικά, καθώς στην Αττική θα σχεδιασθούν νέα, βασισμένα σε πρωτότυπες και διαδραστικές ιστορίες!

Room 103 Dead Diva Room 102 A weird student Room 103 Paranoic Room 201 World of Magic.g room 202 PARANOIC II

THE MAGIC WORLD OF THE LIVE ADVENTURE GAMES

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν δώσει άλλη διάσταση στην ψυχαγωγία και στη διασκέδαση ανθρώπων όλων των ηλικιών και αφορούν σε ένα νέο τρόπο διασκέδασης και σε μια ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη αγορά που ξεκίνησε και στην Ελλάδα. Ζωντανά παιχνίδια γρίφων που παίζονται ομαδικά σε χώρους που σχεδιάστηκαν για να γίνουν μια μικρή περιπέτεια, τα οποία είναι η live action εκδοχή των αντίστοιχων παιχνιδιών στον υπολογιστή.

Τα δωμάτια απόδρασης δανείζονται στοιχεία και από τα αστυνομικά μυθιστορήματα, τις ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια, ταυτόχρονα, όμως τα ξεπερνούν. Πρέπει να βρεις το δολοφόνο ή τη λύση και έχεις ένα σκηνικό που θυμίζει ταινία και παίκτες που πρέπει να τρέξουν για τη ζωή τους. Αυτή τη φορά όμως πρωταγωνιστής είσαι εσύ!

Αρχικά, η λογική των δωματίων απόδρασης υπήρχε ηλεκτρονικά, δηλαδή σε παιχνίδια για υπολογιστή. Πριν περίπου πέντε χρόνια ξεκίνησαν τα πρώτα δωμάτια απόδρασης στην Ασία, με το πρώτο να ανοίγει τον Ιούλιο του 2007 στο Kyoto της Ιαπωνίας, από την εκδοτική εταιρεία SCRAP. Αρχικά είχε ένα μόνο δωμάτιο με δυνατότητα να φιλοξενήσει 5 - 6 παίκτες και εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό διαφυγής. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να δραπετεύσουν από το δωμάτιο. Γρήγορα αντίστοιχα παιχνίδια εμφανίστηκαν στην υπόλοιπη Ασία και από εκεί πέρασαν στην Ευρώπη (με την Ουγγαρία να είναι κομβικό σημείο). Ακολούθησαν η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ. Σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 2.800 χώροι σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα τα πρώτα δωμάτια απόδρασης άρχισαν δειλά να εμφανίζονται στις αρχές του 2014. Ούτε δύο χρόνια μετά οι χώροι έχουν δεκαπλασιαστεί, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους θερμούς οπαδούς και επιτρέποντάς μας να τα αναγάγουμε στη νέα μόδα της διασκέδασης. Το 2015 εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά περισσότερες από 20 εταιρείες με θέμα τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες βασισμένες στα «Escape the room games», ή αλλιώς ζωντανά δωμάτια απόδρασης. Τα παιχνίδια έγιναν ευρέως γνωστά στο κοινό κυρίως από την παθητική διαφήμιση μέσω facebook.  

Στην αρχή ξεκίνησαν ως μικρές επιχειρήσεις που απευθύνονταν αποκλειστικά σε κοινό που έπαιζε παιχνίδια απόδρασης μέσω διαδικτύου, σήμερα, όμως, έχουν αντικαταστήσει σε ορισμένες περιπτώσεις τον καφέ ή το ποτό του Σαββατοκύριακου - και όχι μόνο. Η παγκόσμια «μάστιγα» των δωματίων απόδρασης (escape rooms), που από την εικονική πραγματικότητα ενός online παιχνιδιού μυστηρίου μεταφέρουν τη δράση σε ένα επίπεδο επαυξημένης πραγματικότητας - σε αληθινό δωμάτιο, υπό πραγματικές συνθήκες, με πραγματική απειλή και μόνη διέξοδο τη λύση γρίφων, έχει εδραιωθεί εδώ και καιρό και στην Ελλάδα. Στην Αττική, μόνο, υπάρχουν συνολικά 131 δωμάτια απόδρασης.

«Τα escape rooms έχουν προχωρήσει σε άλλο επίπεδο πλέον. Κατ' αρχάς, το κοινό έχει αλλάξει τόσο ηλικιακά (από 18-25 ετών, έχει πάει στο 25 - 40 ετών), όσο και ως προς τα χαρακτηριστικά του (οι παίκτες δεν είναι πλέον αυτοί που έπαιζαν κάποτε escape games στον υπολογιστή τους, αλλά πιο mainstream). Έτσι, έχουν αλλάξει και τα δωμάτια, που πρέπει πια να έχουν στοιχεία περιπέτειας, όπως το Paranoic II. Ο κόσμος θέλει τη ζωντανή περιπέτεια πλέον, δεν τους αρκεί η απειλή του κλειδώματος σε έναν χώρο. Θέλουν τρόμο, αίμα και διαδραστικότητα.»

- Γιώργος Κωστάκης, ιδιοκτήτης και master gamer - Escaped.

Escape room Exit escaped A

ΠΡΟΤΑΣΗ FRANCHISE

Τα Escaped – Live Adventure Gamesαποτελούν ένα κορυφαίο concept στον νέο κλάδο της διασκέδασης των δωματίων απόδρασης, και χαρακτηρίζονται από μερίδιο αγοράς βάση κοινοποιήσεων της τάξεως του 25%, μόλις σε ένα χρόνο δραστηριοποίησής τους, με τη φήμη τους να έχει εξαπλωθεί και πέρα από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής τους υιοθέτησαν το franchising, με σκοπό τη συνεργασία με δυναμικούς ανθρώπους, προσφέροντας πλήρη υποστήριξη και παρουσιάζοντας μια κερδοφόρα και ευέλικτη επιχειρηματική δραστηριότητα, παρέχοντας μια σειρά από προνόμια:

 • Brand υψηλής φήμης και αναγνωρισιμότητας, Νο1 σε likes, shares και κριτικές σε facebook.

 • Κορυφαία τεχνογνωσία.

 • Διαφοροποίηση, με πρωτότυπες ιδέες και γρίφους που ενθουσιάζουν.

 • Δωμάτια απόδρασης, χωρίς αλλά και με υποστήριξη ηθοποιών, ώστε να γίνεται το παιχνίδι πιο αληθοφανές.

 • Πλήρης αρχική υποστήριξη, από τον σχεδιασμό των δωματίων, τις διαδικασίες grand opending, την αρχική εκπαίδευση κ.ο.κ.

 • Συνεχής υποστήριξη σε θέματα οργανωτικά, τεχνικά και εκπαίδευσης.

 • Συνεχείς προωθητικές ενέργειες.

 • Booking από την κεντρική ιστοσελίδα.

 • Ευρεία αποκλειστικότητα περιοχής.

 • Ολοκληρωμένος και καινοτόμος σχεδιασμός των δωματίων απόδρασης, με πρωτότυπες ιστορίες απόδρασης, προσαρμοσμένων στον χώρο σας, με συμπιεσμένο κόστος.

 • Παράδοση του δικού σας Escaped, με το κλειδί στο χέρι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε πλήρη εναρμόνιση με το αρχικό προϋπολογισθέν κόστος.

Αν η ιδέα να ξεκινήσετε το δικό σας Escaped σας ενθουσιάζει και επιθυμείτε να δραστηριοποιηθείτε στην αναδυόμενη αγορά των escape rooms, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106540681 για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το μέλλον και τις αποδόσεις του δικού σας Escaped.

FACTS

ΜΕΓΕΘΟΣ ΧΩΡΟΥ: από 80 τ.μ. σε ισόγειο ή όροφο

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: 10,000 Ευρώ ανά δωμάτιο, με προτεινόμενο πλήθος δωματίων τα (5) πέντε

ENTRY FEES: 30,000 Ευρώ

ROYALTIES: 3% με ελάχιστη μηνιαία χρέωση

MRK FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά