FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017.

The official online franchise directory - Franchise.GR

Ένα πολύ βασικό ζήτημα και το πρώτο στην ιεραρχία λήψης κάθε σχετικής απόφασης αφορά στο κεφάλαιο που διαθέτετε, καθώς οι τράπεζες ουσιαστικά δεν δανειοδοτούν και σε κάθε περίπτωση δεν αξίζει η όποια επένδυση του είδους να διακινδυνέψει κανείς τα περιουσιακά στοιχεία του, αφού οι τράπεζες από τη μια μεριά αξιολογούν υποτιθέμενα το επιχειρηματικό πλάνο, στην ουσία όμως διασφαλίζονται από τις εγγυήσεις που απαιτούν και απλά δανείζουν χρήματα με δικιά τους ασφάλεια και μόνο, αδιαφορώντας για την όποια επένδυση και προοπτικές της.

Επί του ζητούμενου, λοιπόν, θα χρειασθεί ένα αρχικό κεφάλαιο, αυτό που αναφέρεται ως αρχική επένδυση. Όμως άλλο πράγμα είναι η αρχική επένδυση και άλλο το αρχικό (απαιτούμενο) κεφάλαιο, το οποίο περιλαμβάνει εγγυήσεις ενοικίων, ΦΠΑ (το οποίο εκπίπτει, δηλ. στη συνέχεια και σταδιακά το παίρνετε πίσω), έξοδα για άδειες λειτουργίας και αλλαγής χρήσης σε περίπτωση καταστήματος υγειονομικού χαρακτήρα, αρχικές πρώτες ύλες και εμπόρευμα (αν δεν αναφέρεται ρητά ότι εμπεριέχεται στην αρχική επένδυση). Επίσης, μη περιμένουμε από τη πρώτη εβδομάδα λειτουργίας να έχετε κέρδη, δηλαδή θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε προνοήσει για τα «προς το ζην» και σίγουρα ένα διάστημα αρχικής λειτουργίας που ενδέχεται να πρέπει να υποστηρίξετε το κατάστημά σας, ανάλογα, δε, με το concept αυτό μπορεί να είναι από 2 έως 8 μήνες. Σε κάθε περίπτωση και ως γενικό κανόνα προτείνουμε την ύπαρξη σχετικού διαθέσιμου ισόποσου με τα μισθώματα 3 – 4 μηνών.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  People in this conversation

  Comments (1)

  • Guest - Κοτροκόης Χαράλαμπος

   Ενδιαφέρομαι για κάποιο σχήμα franchise (ως ελεύθερος επαγγελματίας) και για το λόγο αυτό θα ήθελα να έχω μια συνάντηση μαζί σας ώστε να συζητήσουμε τυχόν προτάσεις που μπορούν να καλύψουν τα ενδιαφέροντά μου για μια ενδεχόμενη συνεργασία. Αναμένω νέα σας ώστε να συντονίσουμε ένα ραντεβού.

   Short URL:

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Fields marked with * are required

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά