Επιχειρηματικές Επιτυχίες μέσα στη Κρίση

Εν μέσω κρίσης, το franchising παρέχει εξαιρετικά προνόμια, τόσο σε όσες επιχειρήσεις το αξιοποιούν για την ανάπτυξή τους,

όσο και για όσους το εμπιστεύονται για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, ως η απόλυτη έκφραση του ατομικού καπιταλισμού.

FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Ελλάδα, και συγκεκριμένα οι Έλληνες επιχειρηματίες, πάντα και πολύ περισσότερο εν μέσω κρίσης μεγαλουργούν, τόσο εντός της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Αν μη τι άλλο, οι επιδόσεις μας στην επιχειρηματικότητα ανέρχονται, βάση επίσημων στατιστικών, άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, και πλήθος επιχειρηματικών κλάδων ξεπερνά σε «ποιότητα» concepts μητροπόλεων του εξωτερικού, όπως στη εστίαση, στις εκδόσεις περιοδικών και εφημερίδων, σε ιστοσελίδες και εφαρμογές διαδικτύου κ.ο.κ. Μέσω του franchise, δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες γνωρίζουν την επιτυχία εντός και εκτός συνόρων της χώρας και δημιουργούν ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας, αναδεικνύοντας την παγκόσμια τάση του ατομικού καπιταλισμού.

Alterlife N Erythraia 1

Alterlife Logo

Η alterlife έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο concept γυμναστηρίων με έντονα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδιαίτερα επιτυχημένο, όπως αποδεικνύουν - άλλωστε - τα οικονομικά στοιχεία των υφιστάμενων κέντρων. Διανύοντας μια συνεχώς ανοδική πορεία και διαθέτοντας πολυσχιδή δραστηριότητα στον κλάδο του fitness, η alterlife αναπτύσσει ένα αποδοτικό επιχειρηματικό μοντέλο franchise, σε ένα κλάδο με ιδιαίτερα σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Με ισχυρές ανθρώπινες και υλικοτεχνικές υποδομές διασφαλίζει συνεχή και ολοκληρωμένη υποστήριξη, από την πολυκάναλη διαφήμιση και το εμπνευσμένο marketing, μέχρι τις μοναδικές εμπορικές συνεργασίες, την άρτια εκπαίδευση και τα σύγχρονα συστήματα πληροφορικής, οργάνωσης και λειτουργίας.


Πως ξεκίνησε η alterlife

Η ιστορία της alterlife έχει τις ρίζες της το 1998, με το πρώτο γυμναστήριο του Δημήτρη Κουκουφλή στα Φάρσαλα, και με το 2008 να αποτελεί το πρώτο ορόσημο στην ιστορία της, καθώς τότε ιδρύθηκε η εταιρεία από τα αδέλφια Δημήτρη και Τηλέμαχο, με όραμα να γίνει η κορυφαία εμπορική εταιρεία πώλησης επαγγελματικού εξοπλισμού.

Το 2009 η alterlife επενδύει σε ένα πρότυπο χώρο άθλησης, κατασκευάζοντας το δικό της ιδιόκτητο γυμναστήριο - κολυμβητήριο 1,000 τ.μ. στα Φάρσαλα. Τα επόμενα χρόνια υλοποιεί πληθώρα έργων στην τουριστική βιομηχανία, παραδίδοντας με το «κλειδί στο χέρι» γυμναστήρια και γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις. Το 2012 εξαγοράζει ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια των Αθηνών εκτάσεως 2,000 τ.μ. - το Shapes στην Αγ. Παρασκευή - και έχοντας υλοποιήσει δεκάδες έργα σε όλη την επικράτεια αποκτά το δικό της «σπίτι» στην Αττική, όπου εφαρμόζει τη φιλοσοφία της και τελειοποιεί τα δικά της συστήματα σε όλους τους τομείς του σύγχρονου επιχειρείν στο fithness.

Τα επόμενα χρόνια συνεχίζει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, δημιουργώντας το δικό της πλήρως εξοπλισμένο εργομετρικό κέντρο με έδρα την Αγ. Παρασκευή, συνάπτοντας στρατηγικές συνεργασίες και εξασφαλίζοντας αποκλειστικότητες διάθεσης προϊόντων, διαθέτοντας πλέον στις αρχές του 2017 επτά (7) γυμναστήρια στο σύνολο τους, σε Αγ. Παρασκευή, Αυλώνα, Δραπετσώνα, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Ν. Ερυθραία, Πεύκη και Φάρσαλα.


Οι καινοτομίες και η δυναμική πορεία της alterlife την καθιστούν πρότυπο επιχειρηματικότητας στον κλάδο του fitness, με τον ανταγωνισμό να προσπαθεί να αντιγράψει τα βήματά της.


Alterlife Diktyo Fill 700x226


Ποιό είναι το Όραμα της alterlife

Να αποτελέσει η alterlife το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος όταν μιλάει για fitness στην Ελλάδα!


Ποιά είναι η Αποστολή της alterlife

Αποστολή της alterlife είναι να ενσωματώσει στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας την σωματική άσκηση και τα ευεργετικά οφέλη της.…

μεγιστοποιώντας έτσι το ποσοστό όσων ασχολούνται συνειδητά με οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής.


Ποιες είναι οι Στρατηγικές Θέσεις της alterlife

Να δουν τα μέλη μας αποτελέσματα και να τα μετρήσουμε.

 Να κάνουμε τα μέλη μας να νοιώσουν σημαντικά.

 Να αναβαθμίσουμε την εικόνα του fitness στην Ελλάδα.

 Να έχουμε πλήρη έλεγχο των κινήσεών μας, ώστε να μπορούμε να τις βελτιώσουμε και να τις κάνουμε πιο αποδοτικές.


Ποιες είναι οι Αξίες της alterlife

Να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες του επαγγελματία και του μέσου αθλούμενου

 Να αφουγκραζόμαστε και αναλύουμε τις τάσεις και τις επιταγές της αγοράς

 Να σχεδιάζουμε και να συνθέτουμε ολοκληρωμένες καινοτόμες λύσεις

 Να δημιουργούμε υπεραξίες

 Να εκπαιδεύουμε

 Να αναπτύσσουμε και να καλλιεργούμε μακροχρόνιες σχέσεις


Alterlife Franchise Banner Fill 350x245


Ποια είναι η Πρόταση Franchise της alterlife

Η alterlife έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει επιτυχημένα ένα πρότυπο επιχειρηματικό μοντέλο, με άξονες δύο τύπους γυμναστηρίων, absolute και boutique, παρέχοντας τόσο έντονα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν μέγιστο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, όσο και διαρκή ενίσχυση του συνόλου των λειτουργιών και υπηρεσιών με στόχο τη διαρκή εναρμόνισή του με τις τάσεις και τις επιταγές της αγοράς.

Τα absolute αποτελούν μεγάλα σε έκταση γυμναστήρια, από 600 τ.μ. έως 2,000 τ.μ. παρέχοντας το σύνολο των πακέτων των υπηρεσιών alterlife, τόσο των κλασικών παροχών (strength machines, cardio, group training), όσο και των παροχών Group Personal σε τμήματα είτε των 4 - 6 ατόμων, είτε των 10 ατόμων, απευθυνόμενα στο σύνολο της αγοράς.

Τα boutique αποτελούν μικρότερα σε έκταση υψηλής αισθητικής γυμναστήρια, από 100 τ.μ. έως 600 τ.μ. παρέχοντας μόνο τις παροχές Group Personal σε τμήματα είτε των 4 - 6 ατόμων, είτε των 10 ατόμων, προσανατολισμένα στη συναισθηματική πώληση.


Alterlife N Erythraia 4 Fill 350x146Alterlife N Erythraia 3 Fill 350x146


ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!


Οι προοπτικές του κλάδου του fitness

Ο κλάδος του fitness διανύει φάση ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς η διείσδυση των σχετικών υπηρεσιών αφορά σε ποσοστό μόλις 5%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά σε Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, όπως και σε Η.Π.Α. είναι της τάξεως του 20%. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο κλάδος του fitness, είναι αν όχι ο μοναδικός, ένας από τους ελάχιστους, με την τεκμηριωμένη προοπτική για 3πλασιασμό της δυναμικής του.

Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες fitness είναι οι μοναδικές που αποδεδειγμένα χαρακτηρίζονται μόνο από οφέλη για τους καταναλωτές, με πλήρη αποδοχή απ’ όλους, ανεξάρτητα ηλικίας και φύλου.

Επίσης, πολλές ειδικότητες ιατρών (ορθοπεδικοί, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, ψυχίατροι κ.ά.) «συνταγογραφούν» τη σωματική άσκηση ως τη μόνη λύση σε ποικίλα προβλήματα υγείας.

Άλλωστε, το fitness αποτελεί τη μοναδική λύση για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, καθώς κάθε 1 Ευρώ που επενδύεται στον κλάδο, εξοικονομεί μακροπρόθεσμα 7 Ευρώ από δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Ο Δημήτρης Κουκουφλής είναι για δεύτερη (τριετή) θητεία Πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηριούχων, το μοναδικό θεσμικό όργανο στον συγκεκριμένο κλάδο!


Alterlife N Erythraia Empower Yourself 1 Fill 350x146 Alterlife N Erythraia Love Your Body 1 Fill 350x146

Alterlife N Erythraia Total Make Over Fill 350x146 Alterlife Ag Paraskevi Strenght Fill 350x146


Ποια είναι τα Προνόμια Franchise που παρέχει η alterlife

Η πρόταση franchise της alterlife παρέχει μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους συνεργάτες – franchisees της, τα οποία τους οδηγούν εγγυημένα στην επιτυχία:

Πλήρως διαφοροποιημένο concept.

Καινοτόμα πακέτα υπηρεσιών, που έχουν τα δικά τους brand names, βασισμένα στη συναισθηματική νοημοσύνη και ειδικά στοχευμένα σε διαφορετικά target groups – ανάγκες καταναλωτών.

 Παροχή υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας, πλήρως προσανατολισμένες στο αποτέλεσμα και στην επιτυχία.

Παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, π.χ. εργομετρικές μετρήσεις, διαιτολογικές συμβουλές κ.ο.κ.

Δραστηριοποίηση σε έναν δυναμικό κλάδο με ανάπτυξη και προοπτικές.

Αποκλειστικές συνεργασίες με δύο από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες στον χώρο του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου fitness, την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Greinwalder & Partner International και την Airpressure Bodyforming.

Αποκλειστικότητες προϊόντων, όπως των μοναδικών και πατενταρισμένων προϊόντων στο τοπικό αδυνάτισμα Slim Belly και Slim Legs.

Εξαιρετική τεχνογνωσία μητρικής εταιρείας.

Εμπνευσμένη διοικητική ομάδα με κορυφαία εμπειρία και γνώσεις.

Άκρως επιτυχημένη λειτουργία υφιστάμενου δικτύου γυμναστηρίων alterlife.

Άριστες ανθρώπινες και υλικοτεχνικές υποδομές.

Πλήρης αρχική και συνεχής εκπαίδευση.

Δοκιμασμένο και πλήρες εγχειρίδιο διαδικασιών, που καλύπτει τις λειτουργίες επικοινωνίας, πωλήσεων, διαχείρισης πελατών κ.ο.κ.

Σύστημα παρακολούθησης αποδόσεων.

Συνεχείς προωθητικές και διαφημιστικές ενέργειες σε πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας.

Μοναδικές προωθητικές ενέργειες σε συνεργασία με κορυφαία brands, π.χ. asics, bodytalk

Σύγχρονο custom made και cloud based πληροφοριακό σύστημα.

Σχολή εκπαίδευσης alterlife, σε στρατηγική συνεργασία με το ΙΕΚ Ακμή, το μεγαλύτερο ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα με κρατική αναγνώριση.

altermag, το περιοδικό της alterlife, η έγκυρη φωνή και εκπροσώπηση, με πάθος, όραμα και πειθαρχία... είναι εδώ για να ενώσει όλες τις υγιείς φωνές που εκπροσωπούν και υπηρετούν το fitness.

Σύγχρονο design γυμναστηρίων, με πλήρη εργονομία και λειτουργικότητα.

Τεράστια εμπειρία στην κατασκευή και εξοπλισμό επιτυχημένων γυμναστηρίων.

Λεπτομερής γνώση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετικών με την έναρξη, αδειοδότηση, φορολόγηση και λειτουργία γυμναστηρίων.

Οικονομίες κλίμακος που εξασφαλίζουν τις καλύτερες τιμές σε αγορά εξοπλισμού.

Αξιολόγηση εμπορικού σημείου και ακινήτου.

Αξιοποίηση επιδοτήσεων ΕΣΠΑ.

Υψηλές αποδόσεις της επένδυσης, πολύ πιο ψηλά από το μέσο όρο του κλάδου του franchising.

Ταχεία απόσβεση αρχικής επένδυσης, από 18 μήνες.

Ενεργός συμμετοχή και χορηγίες σε όλα τα θεσμικά όργανα του χώρου (ΠΑΣΥΓΥ, ΣΙΓΑ, ΣΙΓΘ).


Alterlife Services Fill 700x350


Franchise Facts

alterlife boutique

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): από 100 έως 600

ENTRY FEES: από 10,000 Ευρώ

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 70,000 Ευρώ

ROYALTIES: 4%

alterlife absolute

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): από 600 έως 2,000

ENTRY FEES: από 30,000 Ευρώ

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 280,000 Ευρώ

ROYALTIES: 4%

Αν σας γοητεύει ο κόσμος του fitness και θεωρείτε την επιχειρηματική πρόταση των ALTERLIFE ελκυστική και αν σας ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθείτε σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο κλάδο και να κάνετε την διαφορά, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106540681 ή μέσω του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ώστε να σας αναλύσουμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος franchise της ALTERLIFE και να εκτιμήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά