FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018.

Goodys Fill 200x200Μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη της πορεία της εταιρείας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Goody’s. Η αλυσίδα εστιατοριών, η οποία είναι θυγατρική της Vivartia, μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας (Μaster Francice Agreement) για επέκταση της παρουσίας της στην Κίνα. Συνεργάτης της θα είναι μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος της Κίνας, που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις για την οποία πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις εδώ και αρκετούς μήνες, εκτιμάται πως θα υπογραφεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως καθυστέρηση υπήρξε καθώς η εταιρεία αναγκάστηκε να προσφύγει στις δικαστικές αρχές της Κίνας καθώς υπήρχε επιχείρηση που χρησιμοποιούσε το εμπορικό σήμα της σαν δικό της, πρακτική που συναντάται συχνά στην συγκεκριμένη αγορά.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εστίασης της Vivartia, κ. Θανάσης Παπανικολάου έχει ήδη γίνει έρευνα για εργοστάσια με τα οποία θα υπάρξει συνεργασία για την παραγωγή των προϊόντων που θα προσφέρει η Goody’s στην Κίνα, έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με τις αρμόδιες πρεσβείες για εξεύρεση εργαζομένων που θα συνδυάζουν και τις δυο κουλτούρες ενώ έχουν διερευνηθεί και οι περιοχές, όπου θα παρουσιαστούν τα πρώτα σημεία. Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, στόχος είναι τα καταστήματα να ανοίξουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 σε τέσσερις συγκεκριμένες πόλεις της Κίνας, όπου ο πληθυσμός ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια άτομα.

Πέρα, όμως, από την μεγάλη συμφωνία στην Κίνα, η Goody’s συνεχίζει να επενδύει και στην ελληνική αγορά. Πριν λίγες ημέρες εγκαινίασε το νέο flagship κατάστημα Goody’s Burger House, στην καρδιά της Αθήνας, το Σύνταγμα ( στη συμβολή των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων) για το οποίο επενδύθηκαν 600.000 ευρώ. Το νέο Goody’s Burger House υπολογίζεται να δέχεται κατά μέσο όρο περισσότερους από 100.000 επισκέπτες μηνιαίως και αποτελεί ένα σύγχρονο κατάστημα υψηλής αισθητικής, όπου η καινοτομία και οι εξελιγμένες εφαρμογές τεχνολογίας κυριαρχούν στο χώρο, προσφέροντας νέους πρωτοποριακούς τρόπους παραγγελίας με digital πλατφόρμες και θεματικές γωνιές για gaming.

Επίσης το νέο κατάστημα αποτελεί πιλότο για την αλυσίδα όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της. Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, στόχος για το 2017 είναι να δημιουργηθούν δυο ακόμη flagship καταστήματα στην Θεσσαλονίκη ενώ σχεδιάζεται να αλλάξουν εικόνα και να προσαρμοστούν στο νέο concept, που ξεκινά από το Σύνταγμα, περίπου 15 με 20 καταστήματα. Υπενθυμίζεται πως αυτή την στιγμή το δίκτυο της Goody’s αριθμεί 125 καταστήματα (7 στο εξωτερικό) εκ των οποίων τα 85 έχουν μεταβληθεί σε Goody’s Burger House. To πλάνο προβλέπει πως και τα επόμενα 35 θα ακολουθήσουν την ίδια λογική μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.

Επίσης, η αλυσίδα εξετάζει την ενίσχυση της παρουσίας της στην Βόρεια Ελλάδα και σε πόλεις της περιφέρειας, που παρουσιάζουν τουριστική κίνηση, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Fraport, που από τον Φεβρουάριο του 2017, πρόκειται να αναλάβει το management 14 περιφερειακών αεροδρόμιών. Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε αναβάθμιση των αεροδρομίων και συνακόλουθα πιο δυναμική παρουσία της εταιρείας σε αυτά.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν σε μια ελληνική αγορά, όπου οι επώνυμες αλυσίδες εστίασης καταγράφουν κάμψη τζίρου της τάξης του 8-10% στο εννεάμηνο του 2016. Μάλιστα, ο κ. Παπανικολάου επεσήμανε πως αυτές οι απώλειες έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες πτωτικές χρονιές ενώ όπως τόνισε η επιβολή φόρου ΦΠΑ 24% στον κλάδο έχει δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο και σαν Πρόεδρος του ΣΕΠΟΑ υπενθύμισε το πάγιο αίτημα του Συνδέσμου για ΦΠΑ 13% στον κλάδο, τονίζοντας, βέβαια, πως σε όλη την Νότια Ευρώπη η σχετική επιβάρυνση δεν ξεπερνά το 10%.

Όπως σημείωσε, πάντως, η εταιρεία με τις κινήσεις εξορθολογισμού που έχει κάνει (ανακαινίσεις, μετεγκαταστάσεις, οικονομίες κλίμακας αλλά και κλείσιμο 35 καταστημάτων στην περίοδο της κρίσης) έχει κατορθώσει να παρουσιάζει σταθερό τζίρο στα 170 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2016 (230 εκατ. ευρώ dedicated sales) και μικρή κερδοφορία. Απασχολεί, σαν Goody’s, 2000 εργαζόμενους ενώ την τελευταία διετία η εταιρεία σε συνδυασμό με τους francisees της (τα 100 από τα 125 καταστήματα Goody’s ανήκουν σε franchisees) έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις, που υπερβαίνουν τα 15 εκατ. ευρώ.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά