FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018.

Coffee LabAntonopoulos

Coffee LabAntonopoulos Fill 350x192Τα Coffee Lab, η πρώτη αλυσίδα καφέ του 3rd wave coffee movement στην Ελλάδα, διαθέτουν το πιο δυνατό brand name, 45+ καταστήματα, κορυφαία τεχνογνωσία και προϊόντα speciality coffee σε ασύγκριτες τιμές και ποιότητα, με ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις και άριστα εκπαιδευμένους baristi. Με μοναδικό design καταστημάτων, εντυπωσιακό open espresso bar, εξαίρετα προϊόντα, από το καφέ φίλτρου κρύας εκχύλισης, μέχρι τα εκλεκτά ροφήματα σοκολάτας και αξεπέραστες καινοτομίες, από την εμφιάλωση του cold brew, μέχρι την λαχταριστή διαδικασία παρασκευής των ροφημάτων σοκολάτας, αλλά και τον ξεχωριστό τρόπο σερβιρίσματος, αποτελούν μια μοναδική πρόταση franchise και αλλάζουν τα δεδομένα του street coffee.

Κώστας Αντωνόπουλος

Διευθυντής Ανάπτυξης, Coffee Lab Microroasters

Πώς αξιολογείτε το συνεχές ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο της Μικρής Εστίασης; Για ποιούς λόγους προσελκύονται από τον κλάδο;

Οι επενδυτές σε αυτή τη δύσκολη εποχή της κρίσης, θεωρούν επιχειρηματική ευκαιρία να επενδύσουν στο κλάδο της Μικρής Εστίασης, αφού έτσι δεν θα ρισκάρουν μεγάλα κεφάλαια, η επένδυση δεν θα έχει υψηλό ρίσκο, και θα έχει ταχύτερους χρόνους απόσβεσης κεφαλαίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σχετικό κορεσμό του κλάδου, ποιές πιστεύετε ότι είναι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής;

Πιστεύουμε, ότι κλάδος της Μικρής Εστίασης δεν θα κορεσθεί εύκολα, απλά είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτή την εποχή, να επιβιώσουν οι σταθεροί σε εξυπηρέτηση και διαχρονικοί σε προϊόν και ποιότητα. Ο κλάδος θα συνεχίσει να προσελκύει επενδυτές, αλλά θα επιβιώσουν τελικά οι καλύτεροι, όπως συμβαίνει παγκοσμίως σε όλες τις αγορές.

Ποιά είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας ενός καταστήματος;

Το κύριο συστατικό στην επιτυχία ενός καταστήματος στην Ελληνική Αγορά, είναι η συνάρτηση της ποιότητας του προϊόντος με την τιμή πώλησης του. Φυσικά το σημείο πώλησης (location) είναι πάντα ένα κύριο συστατικό στην επιτυχία, αλλά χωρίς την «έντιμη» σχέση που αναφέρω παραπάνω, δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Η εξυπηρέτηση ανήκει στο ίδιο «πακέτο» που καθορίζει ένα concept «έντιμο» στην αγορά και πάντα αυτό πρέπει να βρίσκεται σε μέγιστη απόδοση.

Ποιά είναι τα σημεία διαφοροποίησης της επιχειρηματικής σας πρότασης;

Η δική μας πρόταση έχει γνώμονα την «έντιμη» σχέση του επιχειρηματία με τον πελάτη. Ο σκύλος μας, ο Argus είναι ο πιστός φίλος της κάθε Ελληνικής Γειτονιάς και μας διαφοροποιεί αφού ο πελάτης ξέρει ότι θα βρει πάντα στην αλυσίδα μας μια σταθερή ποιότητα στις ξεχωριστές και μοναδικές ποικιλίες του καφέ μας, σε όλα τα συνοδευτικά προϊόντα και το βασικότερο σε πολύ καλές τιμές, σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Ο Argus των Coffee Lab είναι πιστός, σε αυτά που υπόσχεται το concept.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Απαιτούμενος χώρος από 35 τ.μ., κόστος διαμόρφωσης ανάλογα με την κατάσταση του ακινήτου, ο εξοπλισμός δεν ξεπερνάει τα 22.000 Ευρώ και το entry fee είναι στις 15.000 Ευρώ. Δεν υπάρχουν royalties. Μαζί με το πρώτο γέμισμα το συνολικό κόστος δεν ξεπερνάει τις 60.000 Ευρώ.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα;

Οι νέοι επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την εποχή αυτή θα πρέπει να εργαστούν σκληρά» στο κατάστημά τους, για να επιτύχει η επιχειρηματική τους κίνηση. Τα εφόδια μπορεί να υπάρχουν και η στήριξη από επιτυχημένα concept να ποικίλουν στην ελληνική αγορά, αλλά χωρίς προσωπική εργασία και παρακολούθηση του καταστήματός τους, η επιτυχία μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά