FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018.

Coffee Brands Polychronopoulos

Coffee Brands Polychronopoulos Fill 350x233Τα Coffeebrands έχουν αντικαταστήσει τα entry fees από ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Νίκος Πολυχρονόπουλος

Country Manager, Coffeebrands

Πώς αξιολογείτε το συνεχές ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο της Μικρής Εστίασης; Για ποιούς λόγους προσελκύονται από τον κλάδο;

Το βασικό προσόν της Μικρής Εστίασης είναι ότι αποτελείται στην πλειοψηφία της από καταστήματα που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πελάτη, αυτό είναι κάτι το οποίο αυτομάτως κάνει αυτού του είδους τις επιχειρήσεις βιώσιμες, είσαι μέρος της ρουτίνας του πελάτη σου. Πολύ βασικό χαρακτηριστικό επίσης, είναι ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις είναι εύκολα διαχειρίσιμες ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν θέλει μόνο να επενδύσει αλλά και να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σχετικό κορεσμό του κλάδου, ποιές πιστεύετε ότι είναι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής;

Εγώ προσωπικά είμαι της άποψης ότι ο κορεσμός δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό, από την άποψη ότι θα πρέπει να βελτιώνεις την παροχή των υπηρεσιών σου απέναντι στο καταναλωτικό κοινό για να είσαι ανταγωνιστικός. Είναι γνωστό ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Προοπτικές ανάπτυξης λοιπόν υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Όταν θες να είσαι μέσα στην αγορά επιβάλλεται να βρίσκεις τρόπους να βελτιώνεις και να εξελίσσεις την δουλειά σου.

Ποιά είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας ενός καταστήματος;

Το βασικό προσόν κάθε καταστήματος κατά την δική μου άποψη είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο το σημείο που θα επιλέξεις, να έχεις κάτι ωραίο να παρουσιάσεις, σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση, καλό προϊόν, καθαρό και ευχάριστο χώρο, άλλα όλα αυτά δεν μπορούν να θεωρηθούν συστατικά επιτυχίας αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί σωστά την λειτουργία του καταστήματος. Σε όλες επιχειρήσεις μικρές η μεγάλες χρειάζεται ένας ο οποίος να ηγείται της ομάδας της επιχείρησης.

Ποιά είναι τα σημεία διαφοροποίησης της επιχειρηματικής σας πρότασης;

Τα καταστήματα Coffeebrands έχουν αποκλειστικότητα στις πρώτες ύλες, αφού η εταιρεία έχει επενδύσει σε portfolio προϊόντων που διανέμονται αποκλειστικά και μόνο σε καταστήματα Coffeebrands. Πολύ βασικό πλεονέκτημα επίσης είναι ότι ομάδα εκπαιδευτών επιμελείται την εκπαίδευση του προσωπικού των καταστημάτων όπως και την σωστή λειτουργία των καταστημάτων. Το μεγαλύτερο σημείο διαφοροποίησης θεωρώ όμως ότι είναι τα entry fees τα οποία έχουν αντικατασταθεί από ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης καθώς και το ιδιαίτερο design των καταστημάτων.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Ο βασικός κορμός της πρότασης μας για την λειτουργία ενός καταστήματος Coffeebrands, αφορά σε μια επένδυση της τάξεως των 45 έως 50 χιλιάδων Ευρώ, για ένα κατάστημα των 50 έως 60 τετραγωνικών όπου υπολογίζουμε, τις 20 χιλιάδες Ευρώ για τον εξοπλισμό που χρειάζεται το κατάστημα και 25 έως 30 χιλιάδες Ευρώ για την διαμόρφωση του. Entry Fees δεν υπάρχουν αφού έχουν αντικατασταθεί από ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης καθώς επίσης δεν υπάρχουν και άλλες χρεώσεις όπως royalties ή marketing fees.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα;

Το βασικό κριτήριο για την υλοποίηση ενός καταστήματος αλλά και την επιτυχία αυτού που πρέπει να εξετάσει αλλά και να προσέξει ένας νέος επιχειρηματίας είναι να πιστέψει σε αυτό που πάει να κάνει (σωστές επιλογές συνεργατών), καθώς επίσης να κάνει επιλογές που θα του εξασφαλίσουν την επιτυχία όχι μόνο στο παρόν αλλά και μακροχρόνια.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά