FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.

KonstantinosKonstantinopoulos CI Fill 200x200Ξεκινώντας από ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο το 1999, η Coffee Island πλέον απαριθμεί περισσότερα από 355 καφεκοπτεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο Καφές για την Coffee Island έγινε Επιστήμη! Από τον ωμό κόκκο που συναντούμε στις καλύτερες φάρμες του κόσμου, την εύρεση της ιδανικής καμπύλης καβουρδίσματος, τη δημιουργία των ιδιαίτερων χαρμανιών και την τελετουργία παρασκευής ροφημάτων, μέχρι τους συνεχόμενους έλεγχους, τις μετρήσεις, το σχεδιασμό και το στήσιμο κάθε καταστήματος, την εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και την συνεχή αναζήτηση ποιοτικών προϊόντων. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα περικλείονται σε τέσσερις λέξεις: πάθος, αγάπη, μεράκι και αφοσίωση. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε καθημερινά σε όλους τους λάτρεις του καφέ μία κούπα ποιοτικού, specialty καφέ.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Coffee Island, CEO

Πώς αξιολογείτε το συνεχές ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο της Μικρής Εστίασης; Για ποιούς λόγους προσελκύονται από τον κλάδο;

Οι νέοι επενδυτές προσελκύονται σίγουρα από τις απλές και ευέλικτες δομές των επιχειρήσεων μικρής εστίασης οι οποίες επιφέρουν άμεση ρευστότητα και δεν έχουν απαιτήσεις εξειδικευμένης και δαπανηρής στελέχωσης προσωπικού. Τα διαφοροποιημένα concept, η σύγχρονη αισθητική τους, το μοντέρνο και νεανικό ύφος τους και κυρίως το εξειδικευμένο προϊόν τους με άριστη σχέση ποιότητας τιμής, κάνει τις επιχειρήσεις μικρής εστίασης να ξεχωρίζουν αφού προσελκύουν το καταναλωτικό ενδιαφέρον, καθιστώντας τα καταστήματα σημεία αναφοράς της κάθε περιοχής.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σχετικό κορεσμό του κλάδου, ποιές πιστεύετε ότι είναι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής;

Λαμβάνοντας υπόψη μας τη συνεχώς μειωμένη καταναλωτική δαπάνη καθώς και την πιο απαιτητική προσέγγιση των καταναλωτών για ποιοτικά προϊόντα σε πλέον ανταγωνιστικές τιμές τα εξειδικευμένα καταστήματα εστίασης προσφέρουν την διέξοδο της προσιτής πολυτέλειας στην δύσκολη καθημερινότητα. Η προοπτική και η δυναμική του κλάδου μικρής εστίασης μεταφράζονται σε αριθμούς με την συνεχή ανάπτυξη των αντίστοιχων δικτύων franchise.

Ποιά είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας ενός καταστήματος; (π.χ. θέση, εξυπηρέτηση, γκάμα προϊόντων, ποιότητα κ.ο.κ.)

Το πιο δυναμικό κομμάτι στην επιτυχία ενός εγχειρήματος στον τομέα μας είναι η υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη καθώς και η συνεχής εξέλιξη και καινοτομία τόσο στην προϊοντική γκάμα όσο και στην παροχή υπηρεσίας. Σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο ο συνεργάτης και η αλληλεπίδραση του με τον καταναλωτή και σημαντική βαρύτητα έχει και η τοποθέτηση του καταστήματος σε σχέση με την εμπορικότητα του σημείου.

Ποιά είναι τα σημεία διαφοροποίησης της επιχειρηματικής σας πρότασης;

Πιστεύουμε στο δίκαιο επιχειρείν γι’ αυτό προσφέρουμε στο συνεργάτη ένα επιχειρηματικό μοντέλο απαλλαγμένο από οικονομικές δεσμεύσεις επί του κύκλου εργασιών του. Επίσης διαθέτουμε παραγωγική αυτονομία και επενδύουμε συνεχώς στην Έρευνα & Ανάπτυξη, στην καινοτομία, στην τεχνογνωσία του καφέ και στη σωστή εκπαίδευση των franchisees.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Το κόστος επένδυσης ξεκινά από ένα κεφάλαιο των 65.000 Ευρώ συν ΦΠΑ. Στο κεφάλαιο αυτό συμπεριλαμβάνονται τα Entry fees που είναι 15.000 Ευρώ, ο μηχανολογικός εξοπλισμός του καταστήματος, η πρώτη παραγγελία και το κατασκευαστικό κόστος για ένα κατάστημα με τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές. Δεν έχουμε καμία απαίτηση Royalties επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων και δεν υπάρχει δέσμευση ελάχιστης παραγγελίας.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα;

Οι παρούσες οικονομικές συνθήκες της χώρας υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα συστηματικής έρευνας, ανάλυσης και αξιολόγησης των διαθέσιμων επιχειρηματικών προτάσεων του κλάδου. Η υπεραξία ενός brand name χωρίς το ανάλογο value for money προϊόν φθίνει πολύ γρήγορα. Στόχος πρέπει να είναι η εύρεση εκείνης της επιχειρηματικής προσέγγισης με ανθρωποκεντρική κατεύθυνση που επενδύει συνεχώς στην βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών οι οποίες στοχεύουν σε εξασφάλιση βιωσιμότητας και μακροημέρευσης.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά