FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018.

Coffee Int Fill 200x300Η Ελληνική Εστίαση πρωτοπορεί, με την εξωστρέφειά της, με δυνατά concepts και υψηλές προδιαγραφές στην ποιότητα, στην οργάνωση και στο design, με σημαντικός αριθμό ελληνικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης να συνεχίζουν δυναμικά την εκτός συνόρων εξάπλωσή τους. Τέσσερα franchise brands αναπτύσσονται στο εξωτερικό και μας κάνουν περήφανους για τις επιτυχίες τους.

#franchise_business #franchise #best_of_franchise

 

Coffee Island

Η πιο πρόσφατη άφιξη ελληνικής αλυσίδας στο εξωτερικό είναι αυτή των Coffee Island στο Τορόντο του Καναδά. Λίγους μήνες νωρίτερα η αλυσίδα έκανε ένα ακόμη δυνατό βήμα στο εξωτερικό, ιδρύοντας το πρώτο κατάστημά της στο Λονδίνο.Στην περίπτωση των Coffee Island αναμένονται και άλλα βήματα στο Τορόντο, με την αλυσίδα να εξετάζει τη δημιουργία νέων καταστημάτων στην απέναντι... όχθη του Ατλαντικού ωκεανού. Ταυτόχρονα όμως στα πλάνα της περιλαμβάνεται και η δημιουργία δεύτερου καταστήματος στο Λονδίνο, κάτι το οποίο βρίσκεται υπό εξέταση με δεδομένη τη δυσκολία που παρουσιάζει η εξεύρεση επαγγελματικού χώρου με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις τιμής και θέσης, στο κέντρο της περιζήτητης βρετανικής πρωτεύουσας.

info

Kύκλος εργασιών 2015: 19,6 εκατ. ευρώ

Κύκλος εργασιών 2014: 8,5 εκατ. ευρώ

Σύνολο καταστημάτων: 354

Γρηγόρης

To μαγαζί με τυρόπιτες που ίδρυε το 1972 στη Δάφνη ο Γρηγόρης Γεωργάτος, θα μεταμορφωνόταν μετά από 45 χρόνια πορείας, σε συνολικά 314 καταστήματα, υπό την καθοδήγηση του Βλάσση Γεωργάτου. Το Νοέμβριο του 2015 η αλυσίδα εστίασης Γρηγόρης, έκανε το πρώτο της διεθνές βήμα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη διάσημη Alexanderplatz του Βερολίνου. Η αλυσίδα σήμερα, εκτός από τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα, εκτείνεται στη Ρουμανία, στην Αλβανία, στη Γερμανία και στις Μπαχάμες με ένα κατάστημα σε κάθε χώρα καθώς και στην Κύπρο με 13 σημεία πώλησης.

info

Κύκλος εργασιών α’ εξάμηνο 2016: 19,3 εκατ. ευρώ

Κύκλος εργασιών 2015: 39,8 εκατ. ευρώ

Κύκλος εργασιών 2014: 38,2 εκατ. ευρώ

Flocafe

Με 20ετή παρουσία στο χώρο, αυτή τη στιγμή η αλυσίδα flocafe αριθμεί σε περισσότερα από 90 καταστήματα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο Λονδίνο, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Λονδίνου, τη South Molton str., δίπλα στο σταθμό του metro «Bond street». Στο Λονδίνο η εταιρεία στοχεύει να δημιουργήσει και άλλα σημεία εστίασης κατά το προσεχές χρονικό διάστημα,

Σε μία προσπάθεια να κερδίσει κοινό η αλυσίδα Flocafe προχώρησε στην ανάπτυξη ενός νέου concept, των «FLOCAFE Espresso Room», το Δεκέμβριο του 2015, αλλάζοντας διακοσμητικά στοιχεία αλλά και στοιχεία από το μενού.

Στη διάρκεια του 2016, 7 νέα ή ανακαινισμένα καταστήματα ξεκίνησαν να λειτουργούν στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μία ακόμα κίνηση με στρατηγικό χαρακτήρα ήταν η προσθήκη του BRUNCH στο μενού, το οποίο είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα Flocafe Espresso Room της Αττικής και σερβίρεται καθημερινά έως τις 17:00.

Goody’s Burger House

Τα Goody’s Burger House, αποτέλεσαν το στοίχημα της αλυσίδας για την αλλαγή των ισορροπιών που είχαν διαμορφωθεί στο χώρο της εστίασης, αλλάζοντας ταμπέλα σταδιακά σε όλα της τα καταστήματα, ανακαινίζοντας μεγάλο μέρος του δικτύου και προσθέτοντας νέα προϊόντα στο μενού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη διάρκεια του 2016 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 14 νέα ή ανακαινισμένα σημεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη και επαρχία, εκ των οποίων 2 εταιρικά καταστήματα και 12 καταστήματα franchise.

Στη διάρκεια του προηγούμενου έτους άνοιξε το πρώτο κατάστημα Goody’s Burger House στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενώ ταυτόχρονα λειτούργησε και το τρίτο Goody’s Burger House στη FYROM, στο εμπορικό κέντρο City Mall στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η θυγατρική του ομίλου Vivartia για τη διεθνοποίηση του σήματός της.

info

Κύκλος εργασιών 2016: 160,7 εκατ. ευρώ

Κύκλος εργασιών 2015: 165 εκατ. ευρώ

* Στον όμιλο Goody’s περιλαμβάνονται τα εμπορικά σήματα Goody’s Burger House, FLOCAFE, La Pasteria, Olympic Catering, Kuzina

Mikel

Τα Mikel του Λευτέρη Κυριακάκη, δραστηριοποιούνται ήδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με καταστήματα στο Ντουμπάι, όπου ίδρυσε το πρώτο της κατάστημα το 2015. Συνολικά ο αριθμός των καταστημάτων ανέρχεται αυτή τη στιγμής τα 156, ενώ η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην Κύπρο. Από αυτά, τα 7 βρίσκονται στο Ντουμπάι.

Στόχος της ίδρυσης καταστημάτων εκτός Ελλάδας ήταν να ισοσταθμίσει τις απώλειες που έφεραν τα οικονομικά μεγέθη σε επίπεδο τζίρου το 2015, επεκτεινόμενη σε νέες αγορές.

Εντός του έτους αναμένεται και η λειτουργία του πρώτου καταστήματος Mikel στο Λονδίνο καθώς όλες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες έχουν διευθετηθεί.

info

Κύκλος εργασιών 2015: 3,3 εκατ. ευρώ

Κύκλος εργασιών 2014: 3,4 εκατ. ευρώ

Σύνολο καταστημάτων: 156

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τις προτάσεις franchise των καλύτερων αλυσίδων franchise στην εστίαση ή και γενικά στην αγορά κάνε κλικ στο www.Franchise.GR!

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά