FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018.

Street Coffee Franchise Fill 200x200Σήμερα, τα street café έχουν κατακλύσει την αγορά και μας προσφέρουν μέσω ενός καλού και σωστού καφέ και μιας σειράς συνοδευτικών, ένα γευστικό διάλλειμα στην καθημερινότητά μας, που μας γεμίζει με ενέργεια.
Εφόσον, πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις, δηλαδή σωστό προϊόν, σε α’ ύλη, σε εξοπλισμό και σε ικανότητες barista, όπως και σωστό location, ευδιάθετη εξυπηρέτηση, καθαρό κατάστημα και εμπνευσμένο design, τα καταστήματα βγάζουν κέρδη!

#street_coffee #franchise_business #franchise_guidelines #mikrh_estiash

Πόσα όμως;

Ένα τυπικό καταστήματα κάνει ημερήσιο τζίρο με ΦΠΑ, από 450 έως 800 Ευρώ σε μέσο όρο, δηλ. μπορεί να κάνουν 400 Ευρώ την Τρίτη και το Σάββατο να ξεπεράσουν τα 1,000 Ευρώ. Τα, δε, «καλά» καταστήματα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται σε πολύ καλή θέση ή είναι επώνυμα (βλ. franchise) ξεπερνούν τα 1,000 Ευρώ πάντα σε μέσο όρο.

Σε κάθε περίπτωση, το ενοίκιο αποτελεί ένα καθοριστικό δείκτη για τον τζίρο του καταστήματος, από την στιγμή βέβαια που έχει προσδιορισθεί με τα σημερινά δεδομένα της εποχής μας. Έτσι λοιπόν, οι ανωτέρω ημερήσιοι τζίροι των 450 με 800 επιτυγχάνονται με μηνιαίο μίσθωμα της τάξεως των 900 Ευρώ.

Με αυτούς τους τζίρους και ενοίκιο, με την προϋπόθεση της ενεργούς συμμετοχής του επιχειρηματία και με 5 – 6 άτομα μισθοδοσία επιτυγχάνουμε κέρδη προ φόρων από 3,000 Ευρώ μέχρι 6,500 Ευρώ, ποσά διόλου ευκαταφρόνητα (!) και έχοντας αφαιρέσει όλα τα λειτουργικά έξοδα, α’ ύλες και εμπορεύματα, προσωπικό, ενοίκιο, ρεύμα, νερό κ.λπ.

Πόσα μένουν τελικά;

Αν ωστόσο αφαιρέσουμε και το ποσοστό του μεγάλου συνέταιρου, έχουμε να αφαιρέσουμε εφορία, προκαταβολή εφορίας, ασφαλιστικές εισφορές και τέλος επιτηδεύματος. Έτσι λοιπόν απομένουν 800 Ευρώ με 2,000 Ευρώ στην περίπτωση που έχουμε προσλάβει ένα δυνατό barista και από 2,000 Ευρώ με 3,200 Ευρώ στην περίπτωση που αναλάβουμε πλήρως το management του καταστήματος.

Για να πετύχουμε, ωστόσο, τις ανωτέρω μηνιαίες απολαβές θα πρέπει να υπολογίζουμε κεντρικό σημείο με δυνατότητες delivery σε καθημερινή βάση 150 με 250 αποδείξεις / διελεύσεις με μέση απόδειξη στα 3 Ευρώ και κάτι.

Πώς να διαλέξω κατάστημα;

Για να είναι καταρχάς βιώσιμο και στη συνέχεια κερδοφόρο το νέο σας street café θα πρέπει να συγκεντρώνει έσοδα τουλάχιστον από τα δύο από τα τρία διαθέσιμα κανάλια εσόδων, δηλ.:

1. Από διερχόμενους

2. Από αυτοκίνητα

3. Από διανομή

Άρα χρειαζόμαστε ένα κατάστημα που να βρίσκεται σε δρόμο με αυξημένη κυκλοφορία πεζών (κανάλι 1), π.χ. εμπορικός πεζόδρομος, πιάτσα, στάση λεωφορείου (όμως να προσέχουμε καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι διερχόμενοι δεν έχουν την διάθεση να αγοράσουν π.χ. στην είσοδο του μετρό). Χρειαζόμαστε ένα χώρο με εύκολο πάρκινγκ και να περνάνε πολλά αυτοκίνητα από μπροστά (να μην είναι όμως ιδιαίτερα ταχείας κυκλοφορίας δρόμος και να έχουμε υπόψη μας ότι το κατάστημα θα πρέπει να έχει μεγάλη πρόσοψη για να φαίνεται) για το κανάλι 2. Μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με καταστήματα λιανικής, γραφεία, συνεργεία κ.ο.κ. θα μας δώσει τις δυνατότητες διανομής που επιθυμούμε για το κανάλι 3.

Το ενοίκιο θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 1,500 Ευρώ, εκτός από συγκεκριμένες περιοχές – δρόμους και σίγουρα μισθώματα άνω των 3,500 Ευρώ καθιστούν την επένδυση μη βιώσιμο, από τη στιγμή που πουλάμε ένα απλό καφεδάκι!

Τι το θέλω το franchise;

Τίποτα απολύτως! Αρκεί να βρεις όνομα, σήμα, αρχιτέκτονα, προμηθευτές, εξοπλισμό, εκπαίδευση, μενού προϊόντων. Αρκεί να γίνεις γνωστός στην περιοχή σου, να κάνεις διαφήμιση, να ποστάρεις, να ανανεώνεις προϊόντα, να ξέρεις τι κάνει ο ανταγωνισμός σου, να έχεις καλές τιμές αγοράς που θα σου προσδώσουν καλό περιθώριο κέρδους κ.ο.κ.

Είναι φανερό, το franchising είναι μονόδρομος. Αυτόνομα καταστήματα δεν επιβιώνουν. Ακόμα και πολύ δυνατά τοπικά ονόματα έχουν πλέον θέμα!

Το ερώτημα δεν είναι αν θα εμπιστευθείς το franchise! Το ερώτημα είναι με ποιο franchise θα συνεργασθείς και εδώ ερχόμαστε εμείς να σε βοηθήσουμε στο 210 6540681 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά