FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Mokaccino Makou Fill 200x143

Το franchise project των MOKACCINO, εμπνευσμένο από την ισπανο-καραϊβική κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής, ξεκίνησε την ανάπτυξή του μέσω franchise, και ήδη μέσα στο πρώτο δίμηνο του λανσαρίσματος της επιχειρηματικής του πρότασης αριθμεί σε τρία καταστήματα, και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της αγοράς. Με έντονα διαφοροποιητικά στοιχεία, τα MOKACCINO ξεχωρίζουν για το design τους σε χρώματα από τις Φαβέλες της Λατινικής Αμερικής, με δυνατό product mix, καφέδες και ποκιλία συνοδευτικών. Η καλύτερη value for money πρόταση στη Μικρή Εστίαση, με αρχική επένδυση από 25,000 Ευρώ μέχρι 35,000 Ευρώ, χωρίς entry fees και royalties.

Ιωάννα και Αλεξάνδρα Μάκου

CEOs, MOKACCINO

Πώς αξιολογείτε το συνεχές ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο της Μικρής Εστίασης; Για ποιούς λόγους προσελκύονται από τον κλάδο;

Αποτελεί γεγονός ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ελκύονται από τον κλάδο της Μικρής Εστίασης και ειδικότερα της καφεστίασης, καθώς αντιλαμβάνονται τη μεγάλη διείσδυση του καφέ στην αγορά. Οπότε από τη μια μεριά έχουμε την αυξημένη κατανάλωση, με τον καφέ να αποτελεί καθημερινή μας συνήθεια, μια μικρή πολυτέλεια που δίνει γεύση και ενέργεια στη καθημερινότητά μας και από την άλλη ανοίγουν ολοένα και περισσότερα καταστήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σχετικό κορεσμό του κλάδου, ποιές πιστεύετε ότι είναι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής;

Πραγματικά, όπως αναφέραμε και ανωτέρω, παρατηρείται όντως κορεσμός στον κλάδο της Μικρής Εστίασης, με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά καταστήματα και πολλά διαφορετικά concepts. Πιστεύουμε ότι πάρα πολλά αυτόνομα καταστήματα θα αναγκαστούν να διακόψουν τις δραστηριότητές τους και το μέλλον ανήκει στο franchise, καθώς προσφέρει την απαραίτητη αρχική υποστήριξη δηλ. επιλογή σημείου, εκπαίδευση, brand, σωστό product mix, συμπιεσμένο food cost αλλά και συνεχή καθοδήγηση με ανανεώσεις προϊόντων, τοπική και πανελλήνια προώθηση κ.ο.κ. Αναμένουμε έντονες ανακατατάξεις στην αγορά με νέα value for money concepts.

Ποιά είναι τα κύρια συστατικά επιτυχίας ενός καταστήματος;

Με την αγορά να υφίσταται τη σημερινή ύφεση, τα καταστήματα που θα επιβιώσουν είναι αυτά που θα καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή διαφοροποίηση, ποιότητα, τιμή, χαμηλή επένδυση, χαμηλά λειτουργικά και σωστή θέση, όπως και συνεχή «επικαιροποίηση» concept και product mix, ώστε το κατάστημα να παραμένει συνέχεια ανταγωνιστικό.

Ποιά είναι τα σημεία διαφοροποίησης της επιχειρηματικής σας πρότασης;

Η επιχειρηματική πρόταση των MOKACCINO ξεχωρίζει έντονα για τον σχεδιασμό του concept, το οποίο αποτελεί αναμφισβήτητα το καλύτερο που έχουμε δημιουργήσει στη ΜΑΚΟΣ ΑΤΕ και εμπεριέχει τόσο εμπειρία δεκαετιών, όσο και πολύ κέφι. Το αποτέλεσμα πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύει, ένα χαρούμενο, έντονα διαφοροποιημένο και νεανικό concept, με προσωπικότητα εμπνευσμένη από τη κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής, με ενιαία και συμπαγή εταιρική ταυτότητα.

Ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Το κόστος ενός MOKACCINO από 35 έως 45 τ.μ. κυμαίνεται από 25 έως 35 χιλ. Ευρώ, ανάλογα με την κατάσταση του ακινήτου και το εμβαδό του, όπως και τη δυνατότητα για τραπεζοκαθίσματα. Δεν χρεώνουμε entry fees, ούτε royalties, ενώ παρέχουμε - φυσικά - αρχική και συνεχή εκπαίδευση και αναλαμβάνουμε την παράδοση κάθε MOKACCINO με το κλειδί στο χέρι, έτοιμο προς λειτουργία. Παρέχουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, και πέρα από τους καφέδες σε 2 με 4 ποικιλίες, σφολιατοειδή, σαλάτες, σάντουιτς, γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

Τι πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους κατάστημα;

Θεωρούμε προϋπόθεση να έχουν κέφι και να αγαπάνε το αντικείμενο που θα επιλέξουν, να έχουν όρεξη για προσωπική εργασία και δυνατότητες επικοινωνίας. Όλα τα άλλα αποτελούν δική μας ευθύνη, η εύρεση και η αξιολόγηση του καταστήματος, η εκπαίδευση, η επιλογή και ο εφοδιασμός με προϊόντα, οι απαραίτητες βελτιώσεις ώστε να παραμένει συνέχεια επίκαιρο το concept κ.ο.κ.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά