FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Korkidis Fill 350x220Τις τέσσερις θεματικές ενότητες, ως προς τις οποίες οι ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οφείλουν να ‬τοποθετηθούν προκειμένου ‬να ‬χαράξουν ‬τη ‬νέα ‬πορεία ‬τους ‬σε ‬μια ‬Ευρώπη ‬που αλλάζει, περιγράφει σε άρθρο του στο ΑΠΕ ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Με αφορμή τη Λευκή Βίβλο του Γιούνκερ η ευρωπαϊκή κοινωνία πολιτών έχει την ευκαιρία να τοποθετηθεί ως προς τα πέντε σενάρια για την Ευρώπη του μέλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό ανοίγει ένας πολύ χρήσιμος διάλογος για τις προκλήσεις που ορθώνονται ενώπιον των ΜμΕ μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα και τον τρόπο που αυτές μπορούν να αντιμετωπισθούν.

Υπάρχουν τέσσερις θεματικές ενότητες, ως προς τις οποίες οι ευρωπαϊκές ΜμΕ οφείλουν να ‬τοποθετηθούν προκειμένου ‬να ‬χαράξουν ‬τη ‬νέα ‬πορεία ‬τους ‬σε ‬μια ‬Ευρώπη ‬που αλλάζει.

Πρώτον, σχετικά με την ενιαία αγορά και το χάσμα Ανατολής-Δύσης. Χρειάζεται να διευκρινήσουμε ‬εάν μια ‭‬ισορροπημένη και ανοικτή αγορά ‬για τις ‭‬ΜμΕ πρέπει να είναι στόχος ‬όλων ‬των ‬περιφερειών της ‬Ευρώπης ‬και ‬βεβαίως ‬πώς ‬θα ‬επιτευχθεί ‬καλύτερη ισορροπία προς το κοινό συμφέρον των δυο πλευρών. Πιο συγκεκριμένα, είναι ανάγκη να διερευνηθεί ‬ο ‬βαθμός ‬επίδρασης ‬των οικονομικών ‬και κοινωνικών ‬εντάσεων ‬στη δημιουργία ‬εμποδίων ‬στην ‬ενιαία ‬αγορά ‬και ‬στην ‬περίπτωση ‬που ‬αυτός ‬αποδειχθεί σημαντικός να διαμορφώσουμε λύσεις που να μπορούν να άρουν τα εμπόδια αυτά. Να δούμε τις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν στην Ένωση και να διασφαλίσουμε ότι οι υφιστάμενοι κανόνες εφαρμόζονται.

Δεύτερον, σχετικά με την κοινωνική πολιτική και τον πυλώνα ‬των ‬κοινωνικών ‬δικαιωμάτων. ‬Χρειάζεται ‬μια ‬κοινή ‬στάση ‬από ‬τις ‬ΜμΕ ‬εάν θέλουμε ή όχι την ανάπτυξη της κοινωνικής διάστασης ‬της Ευρώπης, ακόμη κι αν αυτή επιφέρει ‬‬πρόσθετο ‬κόστος ‬για εμάς. ‬Να ‬απαντήσουμε ‬με νηφαλιότητα ‬και ‬ψυχραιμία, καθώς παρατηρήθηκαν διαφωνίες ως προς την τελευταία πρωτοβουλία της Επιτροπής για την ‬ενίσχυσή ‬της ‬πρόσβαση ‬στην ‬κοινωνική ‬προστασία ‬των ‬εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων ‭των ‬αυτοαπασχολούμενων, ‬των ‬ελεύθερων ‬επαγγελματιών, ‬των αυτόνομων ‬εργαζομένων, ‬των ‬εργαζομένων ‬στη ‬συνεργατική ‬οικονομία ‬κλπ. ‬Βεβαίως, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κοινωνίες μας ύστερα από την παρατεταμένη κρίση και τις ανάγκες που έχουν ‬δημιουργηθεί στο ‬νέο παγκοσμιοποιημένο ‬περιβάλλον. ‬Με ‬άλλα ‬λόγια, ‬αλλιώς ‬χρειάζεται ‬να ‬θωρακιστούν ‬οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας σήμερα στις κοινωνίες που χειμάζονται από την κρίση σε σχέση με όσα θεωρούσαμε στο παρελθόν, καθώς άλλωστε αλλάζει και το εννοιολογικό υπόβαθρο του ‬όρου ‬"εργαζόμενος" υπό ‬τις παρούσες ‬τεχνολογικές ‬εξελίξεις. ‬ ‬

Τρίτον, ‬να ‬‬δούμε εξαρχής τη δημοσιονομική πολιτική που ασκείται εντός Ένωσης και το υφιστάμενο χάσμα Βορρά-Νότου. Ποια είναι η ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για δημοσιονομική πειθαρχία και ‬της ‬ανάγκης ‬για ‬επενδύσεις ‬και ‬πώς ‬πρέπει ‬να ‬ανταποκριθούμε ‬στο ‬αίτημα ‬για μεγαλύτερη ‬οικονομική ‬αλληλεγγύη.

Τέταρτον, σχετικά ‬με ‬την ‬παγκοσμιοποίηση. Οι τεχνολογικές εξελίξεις διευκολύνουν το άνοιγμα των επιχειρήσεων στην παγκόσμια αγορά.

Ελλοχεύουν ωστόσο κίνδυνοι για τους οποίους οι ΜμΕ χρειάζεται να είναι ενημερωμένες για την κατάλληλη θωράκισή τους.

Ολα ‬τα ‬παραπάνω ‬‬ζητήματα ‬και ‬πολλά ‬ακόμη ‬διεκδικούν ‬απαντήσεις ‬από ‬τους μικρομεσαίους ‬της ευρωπαϊκής αγοράς. Απαντήσεις που ‬θα ‬διαμορφώσουν ‭τη νέα κατεύθυνση που θέλουν να δώσουν οι ΜμΕ στην Ένωση. Το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ ήδη έχει αρχίσει την επεξεργασία τους για να δώσει πριν τον Σεπτέμβριο τις σωστές απαντήσεις αναφορικά ‬με ‬τις ‬ελληνικές ‬μικρομεσαίες ‬επιχειρήσεις, ‬ώστε ‬να ‬συμπεριληφθούν ‬στο σύνολο των απαντήσεων της UEAPME προς την ΕΕ.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά