FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018.

Alterego Thodoris Panagiotopoulos Fill 150x226Η alter ego πρωταγωνιστεί στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου από το 2009, και διαθέτει πλέον περισσότερα από 50 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε όπως είναι γνωστό το πρώτο φυσικό κατάστημα ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ευρώπη ήταν ένα alter ego κατάστημα, ένα γεγονός που αποδεικνύει την πρωτοποριακή της αντίληψη.

Συζητάμε με τον κο Θοδωρή Παναγιωτόπουλο, Εμπορικό Διευθυντή της αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρονικού τσιγάρου alter ego και μας αναλύει τόσο τις τάσεις στον κλάδο του vaping, όσο και τις εξελίξεις και την επιχειρηματική πρόταση της alter ego.

Κε Παναγιωτόπουλε, πείτε μας πρώτα απ’ όλα για την alter ego και τη θέση της στον κλάδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Η alter ego πρωταγωνιστεί στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου από το 2009, και διαθέτει πλέον περισσότερα από 50 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε όπως είναι γνωστό το πρώτο φυσικό κατάστημα ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ευρώπη ήταν ένα alter ego κατάστημα, ένα γεγονός που αποδεικνύει την πρωτοποριακή της αντίληψη.

Συνεργαζόμαστε με τους κορυφαίους κατασκευαστές devices ηλεκτρονικού τσιγάρου στον κόσμο, όπως Aspire, Vaporesso Joyetech, Eleaf κ.α. προσφέροντας έτσι την μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα ατμίσματος στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά στα υγρά αναπλήρωσης, έχουμε δικά μας προϊόντα όπως τις σειρές e-liquids alter ego (color & premium) που, εκτός από TPD compliant, είναι και τα μόνα ελεγμένα από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Οι σειρές αυτές παράγονται στην Ελλάδα στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό μας με πιστοποίηση clean room ISO 8 glass D EU GMP Grade - D. Πέρα, δε, από τις της σειρές alter ego, έχουμε μακρόχρονες συνεργασίες και με εταιρίες του εξωτερικού, όπως την Halo και την Baker White. Συγκεκριμένα με την Baker White η συνεργασία δεν αφορά μόνο την εμπορία των προϊόντων αλλά και την συσκευασία - τυποποίηση και διανομή για όλη την Ευρώπη. Επίσης έχουμε συνάψει συνεργασίες και με άλλες αξιόλογες εταιρίες όπως Eliquid France, Cosmic Fog, Liquid State κ.α.

Πείτε μας για τις τάσεις στον κλάδο και τις πρόσφατες εξελίξεις με τη νέα νομοθεσία.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται ως μία από τις πλέον σημαντικές ανακαλύψεις της εποχής μας, καθώς υποστηρίζεται τεκμηριωμένα ότι μπορεί να αντικαταστήσει το κάπνισμα, όχι μόνο σε επίπεδο απόλαυσης, αλλά και σαν διέξοδος ‘ζωής’. Σε συνέχεια της πρώτης μεγάλης έκρηξης στις πωλήσεις του κλάδου στις αρχές της εμφάνισής του, αλλά και της δεύτερης φάσης έξαρσης των πωλήσεων τα τελευταία 2 – 3 έτη, ο κλάδος χαρακτηρίζεται από μια σταθερά ανοδική πορεία.

Οι νέες γενιές συσκευών ατμίσματος, είναι τεχνολογικά άρτιες και πρoσφέρουν απόλαυση και απόλυτη ασφάλεια. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι με το άτμισμα, ο ατμιστής μπορεί σταδιακά να μειώσει και το επίπεδο νικοτίνης. Τα προαναφερόμενα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το άτμισμα είναι θεαματικά πιο οικονομικό σε σύγκριση με το κάπνισμα, αποτελούν τους βασικούς λόγους της ανάπτυξης που γνωρίζει ο κλάδος μας. Ταυτόχρονα, το marketing και η διάσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως ένα τεχνολογικό gadget, του έχει προσδώσει χαρακτήρα lifestyle, γεγονός που ενισχύει την παρουσία του στην αγορά.

Οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία και στην φορολόγηση του προϊόντος βρήκαν την alter ego πανέτοιμη από τη πρώτη μέρα εφαρμογής τους προστατεύοντας το δίκτυο της από ποινές που θα μπορούσαν να επιβληθούν για προϊόντα και υποχρεώσεις τα οποία δεν είναι σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (TPD/Tobacco Products Directive)

Η επένδυση που έγινε στην γραμμή παραγωγής μας έδωσε την δυνατότητα να συγκρατήσουμε τις τιμές των υγρών αναπλήρωσης και να μπορούμε να διαθέτουμε τα πιο ποιοτικά υγρά στις καλύτερες τιμές τις αγοράς. Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, τα καταστήματά μας χαρακτηρίζονται από συνεχή αύξηση κύκλου εργασιών.

Γνωρίζοντας ότι μόλις το 5% του πληθυσμού στην Ελλάδα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε σύγκριση για παράδειγμα με το 20% της Αγγλίας η δυναμική της αγοράς είναι πολύ υψηλή. Βάσει, δε, διεθνών μελετών τα επόμενα έτη το ποσοστό των ατμιστών θα ξεπεράσει αυτό των καπνιστών. Επομένως, ο κλάδος του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να αναπτύσσεται ραγδαία στη διεθνή κοινότητα.

Άλλωστε, σύμφωνα με πολύ πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, η Ελλάδα είναι η πιο επιτυχημένη χώρα παγκοσμίως στους ατμιστές που έκοψαν το κάπνισμα, με 100.000 καπνιστές να έχουν διακόψει το κάπνισμα με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μόνο στο νομό Αττικής!

Alterego Thodoris 1 Fill 300x264 Alterego Thodoris 2 Fill 300x264

Ποιά είναι η φιλοσοφία της alter ego στο retail concept;

Το δίκτυο καταστημάτων alterego ακολουθεί την σύγχρονη φιλοσοφία των Retail Store , τόσο του σχεδιασμού, όσο και εξυπηρέτησης. Όλα τα καταστήματα alter ego ακολουθούν ίδια κατασκευαστική γραμμή (modeling store) έχουν πρωτοποριακό design, καθαρά χρώματα προσεκτική εργονομία η οποία αναδεικνύει τα brands και βοηθά στην σωστή έκθεση των προϊόντων υποστηρίζοντας πάντα την σωστή εξυπηρέτηση των πελατών.

Επιπλέον, η εξυπηρέτηση του πελάτη, από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, που μπορεί να συμβουλεύσει και καθοδηγήσει κάθε πελάτη από τον νεοεισερχόμενο έως και τον πιο έμπειρο ατμιστή, συμπληρώνουν την φιλοσοφία μας.

Μην ξεχνάμε ότι το Ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα προϊόν καθημερινής χρήσης, είναι δηλαδή ένα προσωπικό είδος και πρέπει να ταιριάζει στο προσωπικό στιλ του καπνιστή. Ο πελάτης έχει την δυνατότητα στο κατάστημα να γνωρίσει τα προϊόντα, να ενημερωθεί και φυσικά να τα δοκιμάσει, για να κάνει την καλύτερη για τις ανάγκες του επιλογή.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρέχουμε μια μοναδική εμπειρία (shopping experience), σε όλους τους ατμιστές κάτι που μας διαφοροποιεί ξεκάθαρα από κάθε «άλλο» κατάστημα.

Ποιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης franchise της alter ego;

Το 2009, η alterego ξεκίνησε το πρώτο εταιρικό κατάστημά της στο Μαρούσι Αττικής και μέχρι σήμερα έχει ένα δίκτυο 50 καταστημάτων, αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη σοβαρότητα την ανάπτυξή της μέσω franchise, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η επιτυχία κάθε καταστήματος είναι συνάρτηση της αξιοπιστίας, της σταθερής ποιότητας, του σωστού marketing και της εικόνας του προς τα έξω, δίνει την απαραίτητη έμφαση:

 • στην επιχειρηματική και εμπορική στρατηγική

 • στην υψηλή ποιότητα προϊόντων στο σωστά σχεδιασμένο product mix

 • στην πολύπλευρη επικοινωνία του brand και των προϊόντων

 • στην επιλογή κατάλληλων καταστημάτων

 • στον καινοτόμο και λειτουργικό σχεδιασμό των καταστημάτων

Με σκοπό την διασφάλιση των ανωτέρω έχει δημιουργήσει υψηλού επιπέδου υλικοτεχνικές και ανθρώπινες υποδομές, που υποστηρίζουν την πλήρη καθετοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας της και προσφέρει στους συνεργάτες της ένα πρωτοποριακό για τον κλάδο concept.

Ο αναπτυξιακός στόχος μας αφορά στην τοποθέτησή μας σε όλες τις εμπορικές αγορές της χώρας, με μεσοπρόθεσμο στόχο τα 300 καταστήματα alter ego σε όλη την Ελλάδα.

Ποιά είναι τα προνόμια που παρέχετε στους συνεργάτες σας;

Η πρόταση franchise της alter ego ξεχωρίζει στην αγορά, καθώς διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά που την αναδεικνύουν ως μία σίγουρη και αποδοτική επιχειρηματική και επενδυτική επιλογή:

 • Κορυφαίο brand.

 • Μοναδική τεχνογνωσία.

 • Δραστηριοποίηση σε ένα κλάδο με ραγδαία ανάπτυξη.

 • Προϊόντα πλήρως εναρμονισμένα τόσο με τις νέες κανονιστικές αποφάσεις τις ΕΕ περί διακίνησης των προϊόντων, όσο και με την ελληνικής νομοθεσίας, υπερκαλύπτοντας τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές.

 • Υγρά αναπλήρωσης που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

 • Υγρά αναπλήρωσης που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπως και σειρές που εισάγονται κατ’ αποκλειστικότητα.

 • Υψηλά περιθώρια κέρδους.

 • Εξαιρετικές υποδομές που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη υποστήριξη του δικτύου καταστημάτων.

 • Πλήρης εκπαίδευση συνεργατών, η οποία πραγματοποιείται ένα μήνα πριν από την έναρξη λειτουργίας του εκάστοτε καταστήματος, σε πρότυπο εταιρικό κατάστημα.

 • Έπιπλα και λοιπό εξοπλισμό που κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, με εγγυημένο όφελος άνω του 50%.

 • Χαμηλή αρχική επένδυση.

 • Παράδοση καταστήματος με το κλειδί στο χέρι.

Η αξιοπιστία, η συνέπεια, η οικονομική ευρωστία και η σοβαρότητα της alter ego αποτελούν τα εχέγγυα των επιτυχημένων συνεργασιών μας, με σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό και συνεχείς επενδύσεις, προτείνοντας μια ιδιαίτερα κερδοφόρα και κοστολογικά συμπιεσμένη επενδυτική πρόταση, καθώς η αρχική επένδυση κυμαίνεται μεταξύ 20,000 Ευρώ – 35,000 Ευρώ, χωρίς entry fees και royalties και με μια πολύ μικρή συμμετοχή στο marketing, του 3% επί των αγορών και μόνο.

Αν σκέφτεστε να επενδύσετε και διερευνάτε το franchise στον κλάδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106540681 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά