FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Syndesmos Franchise Ellados Logo

Με αποφασιστικότητα να επιτύχει την προστασία του θεσμού του franchising, κινείται ο Σύνδεσμος Franchise της Ελλάδος, ο οποίος μετά την πρόσφατη ανασυγκρότηση του Διοικητικού του Συμβουλίου, έχει πλέον περάσει στη φάση της ισχυροποίησης μέσω ενός νέου πλάνου δράσης.

Έχοντας ήδη σημειώσει μια μεγάλη επιτυχία, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ένταξη των υφισταμένων δικτύων franchise σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, κάτι που για χρόνια δεν είχε καταστεί εφικτό, ο Σύνδεσμος Franchise κατάφερε να βγάλει τα συστήματα δικαιόχρησης από το περιθώριο. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ που πρόκειται να προκηρυχθούν μέσα στο 2017, συνιστούν ένα ιδιαίτερης σημασίας βήμα, αφού πέραν του ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των δικαιούχων, κατά έναν τρόπο απενοχοποιούν το franchising και ανοίγουν το δρόμο για μελλοντικά ευρωπαϊκά κονδύλια.

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, είναι σε θέση να παρέχει αυτοχρηματοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα στα στελέχη των εταιρειών-μελών του, για την περαιτέρω κατάρτιση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, με στόχο μέσω των διδασκόμενων πρακτικών, την αύξηση της αποτελεσματικότητας των δικτύων δικαιόχρησης. Το πρόγραμμα έχει περάσει το πρώτο στάδιο έγκρισης, και βρίσκεται στην φάση αξιολόγησης από το αρμόδιο Υπουργείο.

Το μεγάλο στοίχημα του Συνδέσμου Franchise είναι η διασφάλιση της εφαρμογής και της τήρησης ενός αυστηρού νομικού πλαισίου που θα είναι διάφανο και ενιαίο για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των συμβαλλομένων μερών ενός συστήματος δικαιόχρησης. Για τον σκοπό αυτό βρισκόμαστε ως σύνδεσμος σε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, προκειμένου να αποτραπούν οι κακές πρακτικές που συχνά παρατηρούνται επί σειρά ετών. Το θετικό πρόσημο αυτής της εντατικής προσπάθειας έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται καθώς η Πολιτεία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της υιοθέτησης ενός ειδικού πλαισίου που θα προωθεί και θα προστατεύει τις ορθές πρακτικές και προγραμματίζει να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Ένας ακόμη στόχος του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων, καθώς και η παρουσία του στα Συνέδρια του European Franchise Federation και του World Franchise Council αλλά και σε διεθνείς εκθέσεις Franchise που οργανώνουν άλλοι Σύνδεσμοι, προκειμένου να βρίσκεται ευθυγραμμισμένος με ό,τι συμβαίνει στη διεθνή αγορά. Επιπλέον, με σκοπό την προώθηση του franchising και την διερεύνηση συνεργασίας για την προώθηση εκατέρωθεν franchise concepts, ο Σύνδεσμος επιδιώκει την σύναψη διμερών συνεργασιών με άλλους συνδέσμους. Αναντίρρητα, η δικτύωση κρίνεται εξίσου ωφέλιμη και σε εθνικό επίπεδο, αφού η συνεργασία με τους ανεξάρτητους φορείς του κλάδου μπορεί να πολλαπλασιάσει την ισχύ των επιμέρους ενεργειών προς έναν κοινό σκοπό.

Πρωταρχικό ωστόσο μέλημα δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί η προσέλκυση νέων μελών αλλά και η ενεργοποίηση των παλαιών με στόχο την ενδυνάμωση της φωνής του Συνδέσμου και την εδραίωσή του ως έναν δίκαιο διαμεσολαβητή μεταξύ δικαιοπαρόχων, δικαιοδόχων, πολιτείας και καταναλωτικού κοινού. Στόχος είναι ο Σύνδεσμος Franchise και κατ’ επέκταση τα συστήματα δικαιόχρησης να αποκτήσουν την αίγλη που τους αρμόζει σε μια εποχή που η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω αυτών φαντάζει ως ο ασφαλέστερος δρόμος.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά