FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2018.

Grecorys New Coffee  Mild Blend Fill 250x300

Αύξηση εσόδων 1,36% το 2016 σημείωσε ο όμιλος Γρηγόρης παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Στόχος του Ομίλου είναι στο εξής η ρευστότητα για τη μείωση τραπεζικού δανεισμού αλλά και η ευθυγράμμιση του με τις ανάγκες των καταναλωτών. 

Κατά τη χρήση του 2016, τα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου εξελίχθηκαν ως εξής: Ο Κύκλος Εργασιών (πωλήσεις) αυξήθηκε στη χρήση 2016 σε € 40,4 εκ. από € 39,8 εκ. τη χρήση 2015, λόγω των αποτελεσματικών ενεργειών του Ομίλου προκειμένου να αντιμετωπίσει την προαναφερόμενη αρνητική συγκυρία.

Τα Λοιπά Λειτουργικά Έσοδα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα , από € 5,6 εκ. το 2015 σε € 5,6 εκ. το 2016, ενώ οι Λειτουργικές Δαπάνες μειώθηκαν από € 19 εκ. στη χρήση 2015 σε € 18,5 εκ. στη χρήση 2016. Τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν οριακή αύξηση από ποσό 8,7 εκ.στη χρήση 2015 σε 8,9 εκ στη χρήση 2016, παρουσιάζοντας έτσι μια μικρή μεταβολή σε ποσοστό 2% από τη χρήση 2015.

Προοπτικές για το 2017

Το 2017 έχει ήδη ξεκινήσει με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να συνεχίζουν να κάνουν έντονη την παρουσία τους και η αγορά να επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις. Στο συγκεκριμένο αβέβαιο περιβάλλον σκοπός του Ομίλου παραμένει α) η ευθυγράμμιση του με τις ανάγκες των καταναλωτών και των συνεργατών του και η ικανοποίησή τους με τον ιδανικότερο τρόπο, β) η αυστηρή παρακολούθηση του cash flow του Ομίλου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την εξόφληση μεγάλου μέρους του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας μας. Ο Όμιλος θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του, ενώ όταν εμφανίζονται νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες θα φροντίζει να τις αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος, η Διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι η συγχώνευση της θυγατρικής εταιρείας GREEN CATERING από τη μητρική στη χρήση 2016, δημιούργησε πιο ισχυρές χρηματοοικονομικές ροές καθιστώντας το δίκτυο πωλήσεων ποιο ισχυρό στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών και εμποδίων που πιθανόν να εμφανισθούν.

Συμπερασματικά, η εταιρεία για το 2017 παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στο βασικότερο στόχο της και στην βέλτιστη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών και των συνεργατών, καθώς και στην αύξηση του κύκλου εργασιών μέσω υφιστάμενων και νέων επενδυτικών ευκαιριών. Για τη διανομή των προϊόντων της, η εταιρεία χρησιμοποιεί δίκτυο καταστημάτων με την εμπορική επωνυμία «Γρηγόρης Μικρογεύματα - Cofferight». Το δίκτυο αυτό αριθμούσε στο τέλος της χρήσης 2016, 308 σημεία πώλησης από το οποία 6 ανήκαν στην εταιρεία, και 302 σε αδειούχους δικαιόχρησης (franchisees). Από τα 302 καταστήματα, 14 σημεία πώλησης βρίσκονται στην Κύπρο, 1 σημείo πώλησης στην Αλβανία, 1 σημείο πώλησης στις Μπαχάμες και ένα στη Γερμανία. Το δίκτυο αυτό αντίστοιχα αριθμούσε στη προηγούμενη χρήση, 288 σημεία πώλησης από το οποία 6 ανήκαν στην εταιρεία, και 282 σε αδειούχους δικαιόχρησης (franchisees), 2 σημεία πώλησης στην αγορά της Ρουμανίας, 10 σημεία πώλησης στην Κύπρο, 1 σημεία πώλησης στην Αλβανία, 1 σημείο πώλησης στις Μπαχάμες και 1 στη Γερμανία.

Η εταιρεία διαθέτει κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα εκ των οποίων το υπ΄ αριθμόν 138332 σήμα που αποτελείται από τις λέξεις «Γρηγόρης Μικρογεύματα» με ημερομηνία λήξης προστασίας την 30.01.2018, το οποίο χρησιμοποιείται ως επωνυμία των σημείων πώλησης, το εμπορικό σήμα που αποτελείται από τη λέξη "Coffeeright" το οποίο χρησιμοποιείται ως επωνυμία των σημείων πώλησης του καφέ με ημερομηνία λήξης προστασίας την 25/03/2022. Επιπλέον, μέσα στο 2016 η εταιρεία απέκτησε και 2 επιπλέον σήματα ένα ημεδαπό με αριθμό 237875 και αποτελείται από τις λέξεις «Γρηγόρης» και το σήμα Εμβέλειας Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο απαρτίζεται από τις λέξεις «Gregory's est 1972» και αριθμό 237874. Τα παραπάνω σήματα έχουν ημερομηνία λήξης την 2/6/2026. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 21 ν. 2239/1994, η διάρκεια των σημάτων μπορεί να ανανεώνεται ανά δεκαετία. Επίσης υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κατοχυρωμένων σημάτων που χαρακτηρίζουν προϊόντα της Εταιρείας. Η εταιρεία, μέσα από την διαδικασία επιλογής και ανάπτυξης των προμηθευτών της και αξιοποιώντας, αφενός την δεσπόζουσα θέση της στην αγορά και αφετέρου την βαθιά γνώση του προϊόντος, έχει καταφέρει να εμπλουτίσει τις αποκλειστικές συνταγές της με νέα προϊόντα που αναπτύσσουν για λογαριασμό της έλληνες και ξένοι παραγωγοί.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά