coffeeshop 2

Διαβάζουμε για αρχική επένδυση από 25,000 ευρώ ή από 65,000 ευρώ. Τελικά, όμως, ποιο είναι το συνολικό κόστος και το αρχικό κεφάλαιο που χρειάζεται για ένα street coffee;

Ενα κοινό χαρακτηριστικό των πλέον γνωστών αλυσίδων, αλλά και των νέων καινοτόμων projects γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στον κλάδο της Μικρής Εστίασης είναι ότι παρουσιάζονται και προωθούνται μέσω του Franchise.GR, από τα Coffee Island, Γρηγόρης, Coffee Lab, Todaylicious μέχρι νέα franchise concepts όπως Mokaccino, Tropical Cafe, Tonis Playz. Οτιδήποτε αξιόλογο και κάθε νέο projects παρουσιάζεται και αναλύεται στη νο1 διαδικτυακή πλατφόρμα για το franchise, η οποία και διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη των ταχύτερα ανατπυσσόμενων αλυσιδων.

Όμως (!) στο Franchise.GR και φυσικά και στα sites των μητρικών εταιρειών αναφέρεται ο όρος αρχική επένδυση, αλλά αυτό που θα πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας όταν προϋπολογίζουμε τα απαιτούμενα χρήματα για ένα νέο cafe που μας ενδιαφέρει να ξεκινήσουμε είναι το απαιτούμενο κεφάλαιο.

Ποιά είναι η διαφορά;

Η αρχική επένδυση περιλαμβάνει:

entry fees - συνήθως από μηδέν μέχρι 20,000 Ευρώ

εξοπλισμός - από 10,000 Ευρώ

διαμόρφωση χώρου - από 10,000 Ευρώ

και αφορά ένα μικρό κατάστημα της τάξεως των 35 τ.μ.

άρα ένα μεγαλύτερο κατάστημα θα κοστίζει περισσότερο.

Επίσης, η αρχική επένδυση δεν (!) περιλαμβάνει:

  • ΦΠΑ

  • κόστος έκδοσης άδειας υγεινομικού - από 500 μέχρι - 2,500 Ευρώ

  • αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη - από μηδέν μέχρι 7,000 Ευρώ

  • εκπαίδευση - συνήθως μηδέν
  • μισθώματα εγγύησης και τρέχον - συνήθως 3 μισθώματα σύνολο

  • έξοδα έναρξης δραστηριοτήτων - από μηδέν μέχρι 1,000 Ευρώ
  • αρχικό γέμισμα - από 2,000 - 3,500 Ευρώ

  • παγομηχανή (!) - μιαμεταχειρισμένη στα 2,000 Ευρώ - αν χρειάζεται
  • διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και τραπεζοκαθίσματα - από 1,500 Ευρώ

Επίσης, θα πρέπει να υπολογιστεί, ανάλογα με το concept και το εμπορικό σημείο, και ένα ποσό που θα χρειασθεί να έχουμε για να καλύψουμε την αρχική περίοδο λειτουργίας του καταστήματος, με την έννοια ότι σπανίως ένα κατάστημα "πιάνει" το νεκρόσημείο από το πρώτο μήνα λειτουργίας τους.

Το σύνολο λοιπόν του απαιτούμενου κεφαλαίου είναι αρκετά μεγαλύτερο, ίσως και κατά 50% από την αρχική επένδυση και σε κάθε περίπτωση δεν μισθώνουμε κατάστημα αν δεν έχει προηγηθεί σωστή κοστολόγηση με δέσμευση από τη μητρική εταιρεία.

Για κάθε ερώτηση και ανάλυση, όπως και υποστήριξη για το ποιο concept και γιατί να το επιλέξετε, η FBS - Franchise Business Services παραμένει στην διάθεσή σας στο 2106540681 και στο

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά