FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2018.

Brand Love Sales Graph1

Αποτελεί γεγονός - με πολλά επιτυχημένα case studies να συνηγορούν στο αυτό συμπέρασμα - ότι η αναγνωρισιμότητα του brand που επιτυγχάνεται μέσω της αύξησης του πλήθους των καταστημάτων, ακόμη και χωρίς διαφημιστικές ή προωθητικές ενέργειες, αυξάνει τις πωλήσεις των μεμονωμένων καταστημάτων.

Ανάπτυξη = > [ Ενίσχυση Brand => (?) Αύξηση Πωλήσεων ] => Ανάπτυξη

Αρκεί να θυμηθείτε την πρώτη περίοδο ανάπτυξης των Coffee Island και πιο πρόσφατα τα Coffee Lab, όπως και τη Funky Buddha, αν και η τελευταία συνδύασε τόσο την ανάπτυξη, όσο και τις ιδιαίτερα δυνατές προωθητικές ενέργειες στο στόχο της για την ενίσχυση του brand της, ή ακόμη και λίγο πιο παλιά το ντόρο που έκαναν τα Mikel, απλά ακολουθώντας ένα ταχύ ρυθμό ανάπτυξης.

Το ερώτημα στην ανωτέρω εξίσωση, αλλά και ταυτόχρονα η πρόκληση κάθε franchise start up αφορά στην επίτευξη αξιοσέβαστου κύκλου εργασιών από τα καταστήματα της αλυσίδας. Είναι σχετικά εύκολο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο 5 – 10 καταστημάτων, ξεκινώντας από ένα ή από κανένα πιλοτικό κατάστημα, ένα ευφάνταστο design, ένα καινοτόμο προϊόν, ένα χαρισματικό επιχειρηματία – πωλητή, ένα δυνατό σύμβουλο franchise. Τα ανωτέρω ή και μόνο κάποια από αυτά σε συνδυασμό με την έλλειψη στατιστικών στοιχείων (δηλ. την αδυναμία τεκμηριωμένης αξιολόγησης από τους επενδυτές) οδήγησαν στο παρελθόν στην δημιουργία μικρών αλυσίδων – βλ. donuts, frozen yogurt, bubble tea – οι οποίες δημιούργησαν μια κρίσιμη αναγνωρισιμότητα, αλλά λόγω αστοχιών στο concept απέτυχαν να αυξήσουν τις πωλήσεις των καταστημάτων τους, η ανάπτυξη σταμάτησε, ξεκίνησε η πτώση και οδηγήθηκαν στο οριστικό τέλος.

Το brand εκπροσωπεί και προσδιορίζεται από το concept. Αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για ένα δυνατό brand, είναι ένα δυνατό concept.

Τι πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν μιλάμε για brands;

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά