FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018.

Ο σύγχρονος Έλληνας γνώρισε τον καφέ από την γνωστή φραπεδιά, η πατέντα της οποίας είναι τόσο ελληνική, όσο και τυχαία, καθώς κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη το 1957, ο αντιπρόσωπος της Nestle, κ. Γιάννης Δρίτσας, παρουσίαζε ένα σοκολατούχο στιγμιαίο ρόφημα για παιδιά, χρησιμοποιώντας ένα σέικερ. Τότε, ο κ. Δημήτρης Βακόνδιος, υπάλληλος του κ. Δρίτσα, θέλησε να πιει καφέ, αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ και έτσι δημιούργησε τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο φραπές καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα, με πολλούς μύθους κατά καιρούς σε σχέση με τις συνταγές του για χρήση π.χ. ασπράδι αυγού για να κρατάει ο αφρός κ.λπ. Μυστικά που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με τον φραπέ, όμως, να έχει αντικατασταθεί από τον espresso και με τον καταναλωτή να συζητά για single origin, micro lot, speciality coffees, fair trade κ.ο.κ.

Πλέον, ο Έλληνας κατακτά την πρώτη δεκάδα στην κατανάλωση του καφέ, με εγχώρια κατά κεφαλή κατανάλωση πάνω από 6 κιλά και παράλληλα αποκτά και δημιουργεί μια εξαιρετική τεχνογνωσία, στο καβούρδισμα ομών κόκκων και στην παρασκευή ροφημάτων από καφέ, αλλά και στην δημιουργία ευφάνταστων και καινοτόμων coffee concepts.

Σε ό,τι αφορά, δε, στην αξία των εισαγωγών, παρατηρείται συνεχής άνοδος της τάξης του 10% σε ετήσια βάση, στο σύνολο καβουρδισμένου και ωμού καφέ, με τον δεύτερο να εκτιμάται σε 25,000 τόνους ετησίως και να απορροφάται από μεγάλες εταιρείες επεξεργασίας καφέ και από εκατοντάδες πλέον micro roasters.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά