FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Ξεκινώντας το 1972, στη Δάφνη, με έμφαση στα σφολιατοειδή, σήμερα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κάθε σύγχρονο coffee to go, προσφέροντας δύο blends καφέ, όπως και cold brew και ο λόγος για τα καταστήματα Γρηγόρης, με περισσότερα από 315 σημεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Μπαχάμες, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη με τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ.

Το πρώτο «καθαρόαιμο» franchise coffee to go concept έχει τις αρχές του το 1994 με το πρώτο σύγχρονο καφεκοπτείο Coffeeway, στο Κολωνάκι με σκοπό να μυήσει τον καταναλωτή στον κόσμο του καφέ με νέες ποικιλίες γεωγραφικής προέλευσης και με μοναδικά χαρμάνια με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Την ίδια χρονιά, το 1994, άνοιξε τις πόρτες του και το πρώτο FLOCAFE Espresso Room, με την αλυσίδα πλήρως ανανεωμένη να αριθμεί σήμερα σε περισσότερα από 90 καταστήματα, και με τα FLOCAFE Espresso Room Street με τα να προσδιορίζονται σε σύγχρονα coffee to go.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 1999, εμφανίζονται τα Coffee Island, στο κέντρο της Πάτρας, όπου η αγάπη για τον καφέ μετουσιώθηκε σε ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο… με μοντέρνα οπτική, και τα οποία αριθμούν σήμερα σε κοντά 390 καταστήματα, με έντονη παρουσία στη Κύπρο, αλλά και Λονδίνο και στο Τορόντο, και να αποτελούν το νο1 brand στο coffee to go.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο τα Coffeeway όσο και τα Coffee Island κατά την πρώτη περίοδο της ιστορίας τους δεν προσέφεραν coffee to go καθώς απαγορευόταν, η ταυτόχρονη διάθεση προϊόντων καφεκοπτείου με την παρασκευή καφέ.

Ουσιαστικά, η δεκαετία του 2000 χαρακτηρίστηκε με ανάπτυξη στο μέσο όρο των ρυθμών του κλάδου του franchise και για τα σκήπτρα της αγοράς ανταγωνιζόντουσαν video clubs, ένδυση, χρηστικά είδη, εκπαίδευση. Έπρεπε να έρθει η κρίση, που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές του coffee to go ανέδειξε τον καφέ, ως την απόλυτη διέξοδο διασκέδασης και ταυτόχρονα εθιστική καθημερινή συνήθεια, ξεκινώντας να γράφεται η νεότερη ιστορία των coffee to go…

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά