FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018.

Το 2008, η Mikel Coffee Company ξεκίνησε την ανάπτυξή της από την πόλη της Λάρισας, δημιουργώντας τομή στον κλάδο της καφεστίασης, διαθέτοντας σήμερα πάνω από 150 καταστήματα.

Το 2008, ξεκινά και η ιστορία των Bruno Coffee Stores με τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος στην οδό ηρώων Πολυτεχνείου στη Λάρισα, από τον ιδρυτή της αλυσίδας Κώστα Αναστασίου, διαθέτοντας σήμερα 28 καταστήματα.

Το 2011, το πρώτο Todaylicious είναι γεγονός και την ίδια χρονιά ανοίγουν άλλα 11 καταστήματα και σήμερα ο όμιλος Today Group είναι μια μεγάλη οικογένεια 75 καταστημάτων σε 14 πόλεις της Ελλάδας.

Το 2015, τα Coffee Lab του Στέλιου Ρουμελιώτη κάνουν την εμφάνισή τους με 4 single origin καφέδες και κάνουν γνωστό το 3rd wave coffee movement στην Ελλάδα, διαθέτοντας σήμερα 52 καταστήματα.

Το 2016 τα Coffee Berry κάνουν την εμφάνισή τους, εντάσσοντας στο καφεκοπτείο και ξηρούς καρπούς, διαθέτοντας σήμερα 27 καταστήματα.

Η νεότερη ιστορία των coffee to go έχει φυσικά να επιδείξει και πολλά άλλα concepts (**), αλλά κυρίως χαρακτηρίζεται από μια δυναμική ανάπτυξη που είναι αν μη τι άλλο ορατή και στις καθημερινές διαδρομές όλων μας. Το Νο1 brand στην ανάπτυξη αποτελούν τα Coffee Island τα οποία διατηρούν ένα ρυθμό με 40 – 50 νέα καταστήματα ετησίως. Ταυτόχρονα, ολοένα και νέα concepts εμφανίζονται και ξεκινούν ανάπτυξη μέσω franchise δημιουργώντας τουλάχιστον 3 – 5 νέα καταστήματα κατ’ έτος, παρουσιάζοντας καινοτομίες μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης και αποδοχής από το κοινό.

(**) στην ανωτέρω καταγραφή αναφέραμε αλυσίδες άνω των 25 καταστημάτων και πηγή για τα στοιχεία της ανάλυσης τα αντίστοιχα εταιρικά sites.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά