Το 2008, η Mikel Coffee Company ξεκίνησε την ανάπτυξή της από την πόλη της Λάρισας, δημιουργώντας τομή στον κλάδο της καφεστίασης, διαθέτοντας σήμερα πάνω από 150 καταστήματα.

Το 2008, ξεκινά και η ιστορία των Bruno Coffee Stores με τη λειτουργία του πρώτου καταστήματος στην οδό ηρώων Πολυτεχνείου στη Λάρισα, από τον ιδρυτή της αλυσίδας Κώστα Αναστασίου, διαθέτοντας σήμερα 28 καταστήματα.

Το 2011, το πρώτο Todaylicious είναι γεγονός και την ίδια χρονιά ανοίγουν άλλα 11 καταστήματα και σήμερα ο όμιλος Today Group είναι μια μεγάλη οικογένεια 75 καταστημάτων σε 14 πόλεις της Ελλάδας.

Το 2015, τα Coffee Lab του Στέλιου Ρουμελιώτη κάνουν την εμφάνισή τους με 4 single origin καφέδες και κάνουν γνωστό το 3rd wave coffee movement στην Ελλάδα, διαθέτοντας σήμερα 52 καταστήματα.

Το 2016 τα Coffee Berry κάνουν την εμφάνισή τους, εντάσσοντας στο καφεκοπτείο και ξηρούς καρπούς, διαθέτοντας σήμερα 27 καταστήματα.

Η νεότερη ιστορία των coffee to go έχει φυσικά να επιδείξει και πολλά άλλα concepts (**), αλλά κυρίως χαρακτηρίζεται από μια δυναμική ανάπτυξη που είναι αν μη τι άλλο ορατή και στις καθημερινές διαδρομές όλων μας. Το Νο1 brand στην ανάπτυξη αποτελούν τα Coffee Island τα οποία διατηρούν ένα ρυθμό με 40 – 50 νέα καταστήματα ετησίως. Ταυτόχρονα, ολοένα και νέα concepts εμφανίζονται και ξεκινούν ανάπτυξη μέσω franchise δημιουργώντας τουλάχιστον 3 – 5 νέα καταστήματα κατ’ έτος, παρουσιάζοντας καινοτομίες μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης και αποδοχής από το κοινό.

(**) στην ανωτέρω καταγραφή αναφέραμε αλυσίδες άνω των 25 καταστημάτων και πηγή για τα στοιχεία της ανάλυσης τα αντίστοιχα εταιρικά sites.

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά