FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2018.

Ecigarette2

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη στον Νομό Αττικής, σχετικά με το κάπνισμα και τις επιτυχημένες μεθόδους διακοπής του. Η μελέτη επιστημόνων πραγματοποιήθηκε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τα Πανεπιστήμια Πατρών και Μακεδονίας, με την συμβολή των επιστημόνων Αναστασία Μωυσίδου, Κωνσταντίνου Φαρσαλινού, Βασίλη Βουρδή, Κυριακούλα Μεράκου, Καλλιρρόη Κουρέα και Αναστασία Μπαρμπούνη.

Η μελέτη έχει θέμα «Γνώση και αντιλήψεις των επαγγελματιών υγείας στην Ελλάδα, σχετικά με τη νικοτίνη, τις θεραπείες αντικατάστασης νικοτίνης και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα» και η κύρια ερευνήτρια Αναστασία Μωϋσίδου έλαβε το βραβείο «Υoung Ιnvestigator Αward» ως η καλύτερη νέα ερευνήτρια για το 2016 στον τομέα έρευνας του καπνίσματος και των εναλλακτικών προϊόντων νικοτίνης. 
O συμμετέχων ερευνητής Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός δήλωσε συνοπτικά για τα αποτελέσματα της έρευνας: «Η Ελλάδα αποτελεί την πιο επιτυχημένη χώρα παγκοσμίως στο ποσοστό των ατμιστών που έχουν διακόψει το κάπνισμα. Στην Αγγλία πρόσφατα ανακοίνωσαν με ικανοποίηση πως το 52% των ατμιστών έχουν διακόψει το κάπνισμα και στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει το 60%, ποσοστό, πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο, που αντιστοιχεί σε σχεδόν 100.000 άτομα στο Νομό Αττικής».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στον νομό Αττικής, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.050 ενηλίκων και κάποια από τα ευρήματα είναι τα εξής:

 • Διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις στην γνώση των επαγγελματιών υγείας στην Ελλάδα, ιατρών και νοσηλευτών, για το κάπνισμα αλλά και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

 • Διαπιστώθηκαν ελλιπείς γνώσεις και επιφυλακτικότητα των Ελλήνων ιατρών και νοσηλευτών σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών προϊόντων νικοτίνης. Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι υπερεκτιμούσαν και δεν διαχώριζαν τους κινδύνους της νικοτίνης σε σχέση με τους κινδύνους του καπνίσματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται εξαιρετικά διστακτικοί στις συστάσεις τους προς τους καπνιστές.

 • Σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων, λανθασμένα θεωρούσε τη νικοτίνη ως βασικό υπεύθυνο για τα νοσήματα που προκαλεί το κάπνισμα παρόλο που γνωρίζουμε από δεκαετίες πως οι καπνιστές καπνίζουν για τη νικοτίνη αλλά βλάπτονται από τα προϊόντα καύσης που εισπνέουν. Επιστημονικές ομάδες όπως οι Οργανισμοί Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής και της Αγγλίας έχουν εδώ και χρόνια αναγνωρίσει την αξία της μακροχρόνιας χορήγηση νικοτινούχων σκευασμάτων ως υποκατάστατων του καπνίσματος, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πιθανότητες διακοπής».

 • Σημαντικό ποσοστό αγνοούσε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν περιέχουν καπνό και δεν περιλαμβάνουν καύση, παρόλο που αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν από τα συμβατικά τσιγάρα. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό αλλά και παράδοξο πως, ενώ τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι με διαφορά λιγότερο βλαπτικά από το κάπνισμα, σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες δεν θα σύστηναν την χρήση του ακόμη και σε όσους δεν μπορούν να διακόψουν το κάπνισμα με τα εγκεκριμένα σκευάσματα. Αυτό δυστυχώς στερεί από τους καπνιστές ένα σημαντικό επιπρόσθετο εργαλείο στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος και βελτίωσης της υγείας τους, με δεδομένο πως τα στοιχεία από πολλές χώρες δείχνουν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σήμερα πρώτο στην προτίμηση των καπνιστών ως μέσο διακοπής του καπνίσματος» δήλωσε ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

 • Το 32,7% του πληθυσμού (πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα στο νομό Αττικής) είναι καπνιστές. «Παρά τη βελτίωση των τελευταίων ετών, η χώρα μας έχει αποτύχει στην προσπάθεια ελάττωσης του καπνίσματος», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πουλάς, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. «Είναι αναγκαίο να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να πείσουμε τους Έλληνες να σταματήσουν το κάπνισμα, ακόμη κι αν χρειαστεί να στραφούν σε ασφαλέστερα εναλλακτικά προϊόντα μειωμένου κινδύνου για την πρόσληψη νικοτίνης, ένα από τα οποία είναι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο», συνέχισε.

 • Η μελέτη δείχνει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο όχι μόνο δεν αποτελεί «προθάλαμο» του καπνίσματος αλλά, αντίθετα, συμβάλλει στη διακοπή του καπνίσματος με αναμενόμενα σημαντικά οφέλη στην υγεία των καπνιστών. «Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι ελκυστικά σε μη-καπνιστές, αφού μόλις το 1,7% των ατμιστών στη μελέτη μας δεν είχε καπνίσει ποτέ στο παρελθόν» δήλωσε η Αναστασία Μπαρμπούνη, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Η μελέτη παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2017 στο ετήσιο συνέδριο «Διεθνές Φόρουμ για τη Νικοτίνη» που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, έχει δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Environmental Research and Public Health.

Αν σκέφτεστε να επενδύσετε και διερευνάτε το franchise στον κλάδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106540681 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά