FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.

Vivartia

Σε μια κίνηση που έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της εγχώριας startup σκηνής ο όμιλος Vivartia προχωρά στην πλήρη εξαγορά του forky.

Έτσι και συγκεκριμένα από χθες, 1η Nοεμβρίου, το forky αποτελεί μέλος της ευρύτερης οικογένειας του ομίλου Vivartia ολοκληρώνοντας με επιτυχία έναν «έξυπνο γάμο» οι διαπραγματεύσεις για τον οποίο διήρκεσαν πολλούς μήνες.

Από τη συμφωνία αυτή κερδισμένες είναι και δύο πλευρές, καθώς σε ότι αφορά αρχικά το forky και την ομάδα του, που θα συνεχίσει να το “τρέχει”, αποτελεί την καλύτερη επιλογή προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή και περιελάμβαναν την εξάπλωση του σε όλη την Ελλάδα. Ο όμιλος Vivartia από την δική του πλευρά εισέρχεται σε ένα κλάδο, αυτό του καθημερινού και υγιεινούς φαγητού, που δεν ήταν έως σήμερα προλαβαίνοντας άλλους ομίλους που βλέπουν με θετικό μάτι τον συγκεκριμένο τομέα. Επιπλέον, ο όμιλος Vivartia, έρχεται σε επαφή, μέσα από την εξαγορά αυτή, με την εγχώρια Startup σκηνή αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας εμπλοκής σε κάποια άλλη Startup εταιρεία.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δυο μέρη είναι ικανοποιημένα.

Η συνεργασία αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς χρησιμοποιώντας το δίκτυο του ομίλου Vivartia αλλά και την πολύχρονη εμπειρία τους θα καταφέρουμε να επεκταθούμε πολύ γρήγορα στην Αττική αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Αναμένουμε πολύ ανταγωνισμό στην αγορά του καθημερινού, ποιοτικού φαγητού αλλά μαζί με την Vivartia και εκμεταλλευόμενοι τις μεταξύ μας συνέργειες είμαστε σε πλεονεκτική-στρατηγική θέση” ανάφερε, σε επικοινωνία του με το Startupper ο CEO και co-Founder του forky, Μιχάλης Γκόντας ο οποίος επεσήμανε ακόμη πως «η κίνηση αυτή της Vivartia δείχνει πως μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα τολμούν να επενδύσουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και στην οικονομία της Ελλάδας».

Τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Startupper, το νέο και ανανεωμένο forky, αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου την λειτουργία στις αρχές του νέου έτους, καθώς στόχος είναι να εκμεταλλευθεί στο ακέραιο τις συνέργειες από την συμμετοχή στον όμιλο Vivartia.

«Το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων για υγιεινές επιλογές έχει δημιουργήσει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά στον ευρύτερο κλάδο της εστίασης. Παρακολουθώντας πολύ στενά αυτές τις εξελίξεις ο όμιλος Vivartia θέλησε να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε αυτόν τον κλάδο και έτσι αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Forky θα επανέλθει, χρησιμοποιώντας το δίκτυο διανομής του ομίλου Vivartia, για πολύ γρήγορη ανάπτυξη σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σελίδα του forky για το θέμα της εξαγοράς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τη VIVARTIA

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την εξαγορά της Forky, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Θυγατρική της Vivartia, έχει συμφωνηθεί να αναλάβει τη δραστηριότητα του γνωστού brand διανομής έτοιμου φαγητού Forky.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το menu με την υπογραφή αναγνωρισμένων σεφ και την εγγύηση ποιότητας Forky θα φθάνει σε περισσότερους καταναλωτές χάρη στο δίκτυο διανομής που θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού από τα σχετικά sites.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά