FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Vasilis Vlachos Fill 200x200Το 2017 θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως ένα έτος ανατροπών και υψηλής μεταβλητότητας για την χώρα μας. Η χρηματοπιστωτική κρίση ήρθε να επιβαρύνει την κατάσταση στην οικονομία μας, και η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα πλήττοντας ολοένα και περισσότερο ειδικά τους νέους.

Η δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει και τον κλάδο του franchising, συγκυρία η οποία σε ένα βαθμό μπορεί να αποδεχθεί και ευνοϊκή. Το franchising ευδοκιμεί ή καλύτερα ταιριάζει στην κουλτούρα και την φιλοσοφία του Έλληνα, ο οποίος θέλει να βλέπει τον εαυτό του στο ρόλο του αφεντικού και όχι του υπαλλήλου. Αν και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως οι franchisees λειτουργούν ναι μεν την δική τους επιχείρηση, αλλά παράλληλα συμμορφώνονται και ακολουθούν τα πρότυπα και την φιλοσοφία της μητρικής εταιρίας. Το κλίμα στην αγορά του franchising αρχίζει να γίνεται πιο ευνοϊκό, καθώς βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον των υποψηφίων franchisees γίνεται πιο έντονο και αυτοί παράλληλα έχουν να επιλέξουν concepts από διαφορετικούς και πολλούς κλάδους.

Το franchising αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο ανάπτυξης, ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό, ενθαρρύνει την δημιουργικότητα, την εξειδίκευση και την δημιουργία νέων καναλιών διανομής. Μάλιστα σε περιόδους αυξημένης ανεργίας δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες και συμβάλλει στην ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτοί είναι κάποιοι λόγοι επιτυχίας του franchising που δικαιολογούν το αυξημένο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών.

Θα πρέπει να τονίσουμε όμως πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει κανείς να θεωρήσει ότι η αγορά ενός franchise είναι σίγουρη τοποθέτηση χρημάτων ή εξασφαλισμένη επιχειρηματική κίνηση, καθώς και αυτή κρύβει παγίδες, παγίδες που σε περιόδους οικονομικής στενότητας θα πρέπει να τις προσέξουμε ακόμα περισσότερο.

Στη χώρα μας, είναι επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης του οικονομικού / επιχειρηματικού αυτού θεσμού και αυτό διότι η μεγάλη πλειοψηφία της εγχώριας επιχειρηματικής κοινωνίας αποτελείται από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν διαθέτουν ικανοποιητικά κεφάλαια για την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων και ευρύ δίκτυο πωλήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στον σταδιακό οικονομικό τους μαρασμό, ενώ ανίθετα οι πολυεθνικές επιχειρήσεις στηριζόμενες από τα σημαντικά κεφάλαια που διαθέτουν, έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν την επέκταση των σημείων διανομής τους και να πωλούν σε χαμηλές τιμές.

Συνεπώς στην ασφυκτική οικονομική περίοδο που διανύουμε η ένταξη σε σύστημα δικαιόχρησης αποτελεί μια «ασφαλή» επιλογή επιχειρηματικής δραστηριότητας, διότι παρά το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων τα δίκτυα franchising διατηρούν τον συνολικό αριθμό των σημείων τους αναλλοίωτο, αυξάνοντας μάλιστα τα μερίδια αγοράς τους.

Γράφει ο Βασίλης Βλάχος, Franchise Consultant, FBS – Franchise Business Services

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά