FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

TGI Fridays

Ένα καινούριο project στο χώρο της εστίασης ξεκινά η ομάδα που «τρέχει» την αλυσίδα εστιατορίων TGI Friday’s στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου εστιατορίου με σύγχρονη ελληνική κουζίνα στην Νέα Υόρκη, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του, μέσα στον Απρίλιο.

Η σχεδίαση του καταστήματος έγινε στην Ελλάδα ενώ το μενού επιμελήθηκε εξ’ ολοκλήρου Έλληνας σεφ. «Ιθύνων νους» της προσπάθειας είναι ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Παναγιώτης Ξενόπουλος, ο άνθρωπος που έφερε τα Friday’s στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια και ο οποίος διατηρεί ήδη αλυσίδα περίπου 30 εστιατορίων στις ΗΠΑ.

Ο γενικός διευθυντής των Friday’s στην Ελλάδα, Νίκος Νέγκας επισημαίνει πως υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία του εγχειρήματος, με δεδομένη και την εμπειρία του κ. Ξενόπουλου στην αμερικάνικη αγορά και δεν κρύβει πως φιλοδοξία τους είναι να αναπτυχθεί σημαντικά και να εξελιχθεί σε αλυσίδα εστιατορίων.

Δυναμικά σχέδια ανάπτυξης υπάρχουν και για την αλυσίδα Pax Burgers που επίσης ανήκει στον Π. Ξενόπουλο. Ύστερα από την επιτυχημένη πορεία των τριών σημείων στην Θεσσαλονίκη, αποφασίσθηκε πως ήρθε η ώρα να γίνει το μεγάλο βήμα στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον κ. Νέγκα, το νέο κατάστημα θα βρίσκεται σε νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αθηναΐδος και υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Η προσπάθεια έχει προχωρήσει αρκετά, καθώς έχει υπογραφεί η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και έχει εξασφαλισθεί η σχετική άδεια λειτουργίας.

Όσον αφορά στα Friday’s, προς στιγμής δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο επέκτασης, ωστόσο δεν αποκλείεται εφ’ όσον παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία να προχωρήσουν σε λειτουργία νέων σημείων.

Η επιφυλακτικότητα, όπως λέει ο κ. Νέγκας πηγάζει από την υψηλή φορολογία, και στο υψηλό ρίσκο που έχουν οι μεγάλες επενδύσεις αυτή την περίοδο στον χώρο της εστίασης. Με άλλα λόγια, υπάρχει προβληματισμός για την απόσβεση αλλά και την κερδοφορία που θα φέρει ένα νέο κατάστημα στις παρούσες συνθήκες.

Υπολογίζεται ότι η επένδυση που απαιτείται για τη δημιουργία ενός Friday’s μπορεί να φθάσει και το 1 εκατ. ευρώ, και αυτό λόγω των αυστηρών προδιαγραφών που θέτουν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά