FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Nestlestarbucks

Η Starbucks και η Nestlé σχηματίζουν μια Παγκόσμια Συνεργασία Καφέ με σκοπό να ανυψώσουν και να επεκτείνουν τις καταναλωτικές συσκευασίες και τις υπηρεσίες τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Η Συνεργασία στοχεύει στο να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα, την κλίμακα και την ποικιλία των δύο από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες παγκοσμίως, που έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Η Nestlé θα καταβάλει στην Starbucks 7,15 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να διαθέτει στην αγορά τα προϊόντα της.

Η Nestlé θα φέρει τον πακεταρισμένο καφέ Starbucks στις τοπικές αγορές παγκοσμίως, ενώ οι κάψουλες καφέ της εταιρείας θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν από όλες τις μηχανές της Nestle, συμπεριλαμβανομένων των Nespresso και Nescafé Dolce Gusto.

Η Starbucks Corporation (NASDAQ: SBUX) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαμορφώσει μια παγκόσμια συμμαχία καφέ με τη Nestlé S.A. για να επιταχύνει και να αυξήσει την παγκόσμια εμβέλεια της Starbucks και των θυγατρικών της στα καταναλωτικά πακέτα (CPG) και στην υπηρεσία τροφίμων. Με μια κοινή δέσμευση στην ηθική και στη βιώσιμη προμήθεια καφέ, αυτή η συμμαχία θα μεταμορφώσει, θα επεκτείνει και θα ανυψώσει τόσο τον καφέ στο σπίτι όσο και τον καφέ που παίρνουμε έτοιμο από τα καταστήματα, καθώς επίσης και όλες τις άλλες κατηγορίες κατανάλωσης καφέ ανά τον κόσμο.

Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Nestlé θα αποκτήσει τα δικαιώματα να διαθέτει στην αγορά και να διανέμει τις συσκευασίες καφέ και τσαγιού: Starbucks®, Best Star Coffee®, Starbucks Reserve®, Teavana ™, Starbucks VIA® και Torrefazione Italia® σε όλες τις αγορές που διαθέτουν καφέ για το σπίτι. Η Nestlé θα καταβάλει στην Starbucks 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Starbucks – με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους – θα διατηρήσει σημαντικό μερίδιο ως δικαιοπάροχος και προμηθευτής κόκκων καφέ φυσικών και καβουρδισμένων, καθώς και άλλων παραγώγων του καφέ.

«Αυτή η παγκόσμια συνεργασία θα φέρει την εμπειρία του καφέ Starbucks στα σπίτια ακόμα περισσότερων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μέσω της εμβέλειας και της φήμης της Nestlé», δήλωσε ο Kevin Johnson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Starbucks.

«Η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για τον τομέα του καφέ μας, την κατηγορία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη Nestlé», δήλωσε ο Mark Schneider, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé. «Με τη Starbucks, τη Nescafé και τη Nespresso συγκεντρώνουμε τις τρεις μεγάλες εταιρείες στον κόσμο του καφέ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την Starbucks ως συνεργάτη μας».

Αυτή η παγκόσμια συνεργασία συνδυάζει τη δύναμη της Starbucks με την παγκόσμια εμβέλεια της Nestlé και των κλασικών πλέον θυγατρικών εταιρειών της που ειδικεύονται στον καφέ, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, όπου έχουν ήδη εγκαθιδρυθεί, και ξεκλειδώνοντας την ευκαιρία για επέκταση στις διεθνείς αγορές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενισχύεται, επίσης, η παρουσία της Nestlé στον τομέα του λιανικού εμπορίου και της Foodservice στον καφέ, εγκαθιδρύοντας τη θέση της στον στιγμιαίο καφέ και την παρουσία της Starbucks στις κάψουλες K-cup®. Η συμφωνία υπόκειται σε συνηθισμένη ρυθμιστική έγκριση και αναμένεται να κλείσει αυτό το καλοκαίρι ή νωρίς το φθινόπωρο. Η συμφωνία αποκλείει τις συσκευασίες καφέ, τσαγιού και χυμού Starbucks που είναι έτοιμες προς κατανάλωση.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά