FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018.

McDonalds Chicago

Η Premier Capital plc, licencee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές αγορές με έδρα τη Μάλτα, παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 14,5%, φτάνοντας τα €263 εκατομμύρια για τη χρονιά που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Σε όλες τις αγορές καταγράφηκε αύξηση στον κύκλο εργασιών επιβεβαιώνοντας τη συνεχή ανοδική πορεία του ομίλου.

Χάρη σε μια ομάδα 7.500 ανθρώπων στις Βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία), την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Ρουμανία, η Premier Capital εξυπηρέτησε 112 εκατομμύρια πελάτες πέρυσι, 7 εκατομμύρια περισσότερους από το 2016, θέτοντας νέα υψηλά ρεκόρ για τον όμιλο.

Πιο συγκεκριμένα, το 2017, ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη της τάξης των €23,4 εκατομμυρίων, ενώ τα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα, μετά από επενδύσεις και χρηματοοικονομικά κόστη, διαμορφώθηκαν σε €20 εκατομμύρια έναντι των €16,5 εκατ. του προηγούμενου έτους. Τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου για το 2017 ανήλθαν σε €47,6 εκατομμύρια.

Όλες τις αγορές σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων, με την Ελλάδα να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό 16% σε σχέση με το 2016 και ακολουθούν η Ρουμανία (15,7%), Λιθουανία (14,8%), Εσθονία (12,2%), Λετονία (10,4%) και Μάλτα (10,3%). Μέσα στη χρονιά, η Premier Capital συνέχισε να αναπτύσσει το δίκτυό της με τη δημιουργία συνολικά επτά εστιατορίων, ένα στην Ελλάδα, δύο στη Λιθουανία και τέσσερα στη Ρουμανία, ενώ ανακαινίστηκαν πέντε εστιατόρια στη Ρουμανία.

Ο όμιλος παρουσιάζει θετική εικόνα στη συνολική δραστηριότητά του σε όλες τις αγορές. Στις Βαλτικές χώρες, τη Μάλτα και τη Ρουμανία το brand McDonald’s παραμένει ηγέτης στην αγορά της μαζικής εστίασης, ενώ το μερίδιο αγοράς και ο αριθμός των πελατών αυξάνεται σταθερά, ακολουθώντας τη συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα των υπηρεσιών. Στην Ελλάδα, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τοπικά και διεθνή brands αλλά και το οικονομικό περιβάλλον που παραμένει απαιτητικό, η Premier Capital πέτυχε σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων και του μεριδίου αγοράς της.

Για το 2018, η Premier Capital σχεδιάζει τη δημιουργία δέκα νέων εστιατορίων στις έξι αγορές της, ενώ συνεχίζει το φιλόδοξο πρόγραμμα ανακαινίσεων.

«Η θετική επίδοση και τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2017 αποδεικνύουν ότι το όραμά μας για τον όμιλο και η στρατηγική μας για την κάθε αγορά αποδίδουν καρπούς», λέει ο Managing Director της Premier Capital Victor Tedesco. «Ακολουθώντας την κατεύθυνση της McDonald’s διεθνώς και με έμπνευση από το πάθος των ανθρώπων μας για το brand, η Premier Capital συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη του δικτύου, στην καινοτομία και στην εξέλιξη του προσωπικού.

«Στόχος μας σε όλες τις αγορές είναι να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τον αριθμό των πελατών μας, προάγοντας ακόμα περισσότερο την εμπειρία McDonald’s. Οι ομάδες μας σε κάθε χώρα αναδεικνύουν με ενθουσιασμό την ‘Εμπειρία από το Μέλλον’ (Experience of the Future) της McDonald’s, καθώς σταδιακά αναπτύσσεται σε όλες τις χώρες το McDelivery, προστίθενται νέες λειτουργίες όπως η παραγγελία και πληρωμή μέσω κινητών, αλλά και η εξυπηρέτηση στο τραπέζι (Table Service) μέσα στα εστιατόρια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι νέες επενδύσεις θα εξασφαλίσουν περαιτέρω αύξηση πελατών και μεριδίου αγοράς, καθώς μεταφέρουμε την υπόσχεση της McDonald’s για ‘απολαυστικές στιγμές για όλους’ (delicious feel-good moments easy for everyone)».

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά