FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Τρίτη 22 Αυγούστου 2017.

Η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα καπνού και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα γέννησε πολλά ερωτήματα στους ατμιστές με πρώτο και κύριο «γιατί περιλαμβάνεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις ρυθμίσεις για το συμβατικό;». Επόμενο ερώτημα είναι τι σημαίνει «TPD compliant»;

Φυσικά, εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε τα παραπάνω ερωτήματα. Καταρχήν να σημειώσουμε ότι η νέα οδηγία σκοπό έχει να ρυθμίσει τόσο τα προϊόντα καπνού όσο και τα συναφή, με το κάπνισμα, προϊόντα. Ανεξάρτητα από την θέση μας σε συγκεκριμένα σημεία, πρέπει να αναφέρουμε ότι η ύπαρξη ενός ρυθμιστικού πλαισίου είναι ιδιαίτερα θετική καθώς βάζει αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας σε έναν χώρο, όπως του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που μέχρι τώρα βρισκόταν σε ένα θολό τοπίο γεμάτο επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς.

Δεν θα σταθούμε στις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ηλεκτρονικού και του συμβατικού τσιγάρου, αυτές άλλωστε μπορείτε να τις δείτε σε σχετικές έρευνες και σε άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει στο blog μας. Προχωράμε λοιπόν στην εξήγηση του όρου «TPD compliant» που όλο και περισσότερο συναντάτε στις αναζητήσεις σας σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τι θα πει «TPD Compliant»;

H συντόμευση «ΤPD» προέρχεται από το «Tobacco Products Directive», δηλαδή την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα προϊόντα καπνού και τα συναφή, όπως είπαμε, προϊόντα. 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις συσκευασίες των τσιγάρων και των e-liquids, εδώ.

Όταν λοιπόν ένα e-liquid ή μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι «TPD Compliant» σημαίνει ότι είναι εναρμονισμένο/η με τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την διαδικασία δήλωσής του και την μετέπειτα διακίνησή του στην αγορά. 

Τι σημαίνει το «ΤPD Compliance» για τους ατμιστές;

Η αλήθεια είναι ότι η οδηγία αυτή αφορά κυρίως τους κατασκευαστές συσκευών και υγρών αναπλήρωσης, και τις εταιρίες που τα διακινούν σε σημεία πώλησης. Όμως, θα έχετε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι οποίες οφείλονται στην προσπάθεια των κατασκευαστών να ενταχθούν σε όσα ορίζει η σχετική οδηγία και που πιθανό να σας έχουν προξενήσει απορίες.

Το όριο των 10ml στα υγρά αναπλήρωσης.

Πλέον, το ανώτατο όριο μιας συσκευασίας e-liquid είναι 10ml. Αυτή η αλλαγή, επηρέασε και την τιμή του προϊόντος, καθώς το κόστος παραγωγής τους είναι μεγαλύτερο. Στην alter ego, μειώσαμε αυτά τα κόστη αυτοματοποιώντας την παραγωγή για τη σειρά υγρών αναπλήρωσης alter ego Liquids με την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα ποιοτικά υγρά αναπλήρωσης. Επίσης, αναλάβαμε την εμφιάλωση των υγρών αναπλήρωσης της κορυφαίας εταιρείας Baker White για όλη την Ευρώπη. Αυτό μας επιτρέπει να διατηρήσουμε χαμηλά το κόστος, χωρίς να στερούμε από τους πελάτες μας την ποιότητα και την απόλαυση!

Το όριο των 2ml στους ατμοποιητές.

Πιθανό να έχετε παρατηρήσει κάποιους ατμιστές που χρησιμοποιούν συσκευές με μεγαλύτερο tank από το δικό σας. Πλέον, όλοι οι νέοι ατμοποιητές, βάσει της οδηγίας, θα πρέπει να μην ξεπερνούν το όριο των 2ml. Αυτό για εσάς σημαίνει συχνότερο γέμισμα, αλλά ίδια ακριβώς απόλαυση!

Oι προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας.

Η συγκεκριμένη αλλαγή είναι πολύ θετική για όλους τους ατμιστές, καθώς στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα τα οποία δεν είναι σύμφωνα με κανένα πρότυπο.

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, κάθε συσκευή και κάθε υγρό αναπλήρωσης πρέπει να δηλώνεται στην αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αναφέροντας αναλυτικά συστατικά και προδιαγραφές ασφαλείας) και στη συνέχεια να διακινείται μετά πάροδο 6 μηνών.

Για εμάς, στην alter ego, η διασφάλιση ποιότητας των προϊόντων που παρέχουμε στους πελάτες μας αποτελεί τη βασική προτεραιότητά μας. Μάλιστα, πριν θεσπιστεί η σχετική νομοθεσία, τα υγρά αναπλήρωσής μας πιστοποιούνταν από τα Πανεπιστήμια Κρήτης και Θεσσαλίας.

Πλέον, για άλλη μία φορά προχωρήσαμε σε εφαρμογή προτύπων που υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των αρμόδιων αρχών και φορέων. Με στόχο την διαχρονική διασφάλιση της σταθερά υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας και βάσει του συστήματός του 'Quality PLUS', προχωρήσαμε στο εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου από το Εθνικό Κέντρο έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», για όλα τα υγρά αναπλήρωσης «alter ego».

Πώς ξέρω ότι το υγρό αναπλήρωσης και η συσκευή μου μου είναι TPD Compliant;

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω είναι λογικό να έχετε την παραπάνω απορία! Εάν προμηθεύεστε υγρά και συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων από τα καταστήματα ή το e-shop μας δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε, καθώς όλα τα προϊόντα μας, που εμπίπτουν στη σχετική νομοθεσία, είναι εναρμονισμένα με την αντίστοιχη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόλα αυτά, τα βασικά γνωρίσματα των TPD Compliant e-liquids είναι: 

 • Κουτί συσκευασίας που φέρει την προειδοποίηση νικοτίνης: «Το προϊόν περιέχει νικοτίνη, η οποία είναι εξαιρετικά εθιστική ουσία» (εάν βέβαια το υγρό περιέχει νικοτίνη).
 • Συσκευασία έως 10ml.
 • Φυλλάδιο με προειδοποιήσεις που επιβάλλονται από τη σχετική οδηγία.
 • Η μύτη του μπουκαλιού θα πρέπει να τηρεί κανόνες ασφαλείας, ώστε με τη σωστή χρήση του να μην επιτρέπει την ροή περισσότερων από 20 σταγονίδια το λεπτό.

Τα βασικά γνωρίσματα μιας TPD Compliant συσκευής: 

 • Αναφορά του επίσημου εισαγωγέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 • Οδηγίες χρήσης στα ελληνικά
 • Περιεχόμενα συσκευασίας στα ελληνικά

  Σημείωση

Παρόλα αυτά, ακόμα και αν ένα προϊόν διαθέτει όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είναι TPD Compliant, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι.

Οριστικός τρόπος για να διαπιστώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος αν το προϊόν που τον ενδιαφέρει είναι TPD Compliant ή όχι, θα δοθεί όταν οι ελληνικές αρχές υλοποιήσουν τις σχετικές δεσμεύσεις και δημοσιεύσουν την λίστα των νόμιμων προϊόντων σε σχετική ιστοσελίδα. 

Εάν έχετε περισσότερες απορίες σχετικά με το TPD compliance μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή με τους vape experts των καταστημάτων μας. Εάν πάλι σας φάνηκε χρήσιμο και ενδιαφέρον το παραπάνω blog post μη διστάσετε να το μοιραστείτε με άλλους ατμιστές!

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  Μπορεί να σε ενδιαφέρουν

  • BUBBLE TALE

   To Bubble Tale είναι ένα νέο, «μαγικό» concept, που στήνει μικρά «παραμυθένια» μαγαζάκια, όπου σερβίρονται ροφήματα με απίθανα bubbles, cocktails και μοναδικά παγωτά!
  • Coffee Lab microroasters

   Ένας Έλληνας που αποφάσισε να καινοτομήσει και να σκεφτεί τόσο πρακτικά, όσο και δημιουργικά είναι ο κ. Στέλιος Ρουμελιώτης. Η μακρόχρονη ενασχόλησή του στον κλάδο της καφεστίασης ή καλύτερα το πάθος του για το ρόφημα του καφέ, τον οδήγησε να φέρει στην Ελλάδα το 3rd wave coffee movement.
  • Megusto Italiano: το νέο εγχείρημα των Goody’s - Everest

   Ένα καινοτόμο concept εστίασης «προσγειώθηκε» πρόσφατα στο χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Χανίων. Το Megusto Italiano, το νέο εγχείρημα του Ομίλου Goody’s-Everest της Vivartia, είναι ένα αμιγώς ιταλικό concept με έμφαση στο snacking και τον καφέ. Στο νέο concept οι chef του Ομίλου χρησιμοποίησαν αυθεντικά υλικά από διάφορα μέρη της Ιταλίας και τα συνδύασαν δημιουργώντας ενδιαφέρουσες συνταγές και προσφέροντας στους επισκέπτες μια αυθεντική Ιταλική εμπειρία φαγητού και καφέ. Πέραν της αυθεντικής ιταλικής πίτσας, ένα από τα star προϊόντα του νέου concept είναι η focaccia, σε mainstream αλλά και πιο ιδιαίτερες συνταγές. Η γκάμα του φαγητού συμπληρώνεται από σαλάτες και ευφάνταστα σάντουιτς με βάση ιταλικά ψωμιά όπως το panini και η ciabatta. Το πόστο του καφέ πλαισιώνεται από πολλές λιχουδιές όπως τα αγαπημένα bomboloni, οι παραδοσιακοί ιταλικοί γεμιστοί λουκουμάδες, καθώς και γεύσεις όπως τα κλασικά κορνέ και τα Σισιλιάνικα cannoli. Τέλος, περίοπτη θέση στο νέο concept καταλαμβάνει το αυθεντικό ιταλικό gelato σε κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες γεύσεις. Όντας o βασικότερος συνεργάτης της Fraport στην ανάπτυξη και διαχείριση των σημείων εστίασης, ο Όμιλος Goody’s-Everest συμμετέχει ενεργά στο ιδιαίτερα απαιτητικό έργο του εκσυγχρονισμού των περιφερειακών αεροδρομίων. Σε αυτά τα πλαίσια, πέραν της – μερικές φορές ριζικής – ανακαίνισης των υπαρχόντων σημείων everest και Flocafe Espresso Room, προχωρά και στην ανάπτυξη νέων concepts ειδικά σχεδιασμένων για αεροδρόμια ώστε να καλύψει τις ανάγκες του εγχώριου αλλά και ξένου επιβατικού κοινού. Το νέο concept “Megusto Italiano” έχει ήδη τύχει της αποδοχής των επισκεπτών του αεροδρομίου των Χανίων, ενώ αναμένεται σύντομα να «ταξιδέψει» και σε άλλα αεροδρόμια. Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Goody’s-Everest, κ. Ανδρέας Τσουκάλης, δήλωσε σχετικά με το νέο εγχείρημα: «Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ταξιδιωτών απαιτούν συνεχή ευελιξία και αναμόρφωση των υφιστάμενων μοντέλων. Ο Όμιλος Goody’s-Everest, με την εμπειρία που του προσφέρει η διαδρομή του στο χώρο της εστίασης και την αποκτηθείσα τεχνογνωσία, βελτιώνει και εξελίσσει την παρουσία του μέσα από τη δημιουργία νέων, καινοτόμων προτάσεων, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή».
  • Η Goody’s εγκαινίασε νέο κατάστημα Goody’s Burger House στη Μύκονο

   Το νέο Goody’s Burger House άνοιξε τις πόρτες του στον περιφερειακό δρόμο προς Άνω Μερά (100m από την πλατεία) για να υποδεχθεί Έλληνες και ξένους επισκέπτες σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής, όπου μπορούν να δοκιμάσουν μοναδικά burgers, λαχταριστά club sandwiches και όλες τις κλασικές αγαπημένες γεύσεις Goody’s. Η μοναδική εμπειρία Goody’s Burger House στο πλέον κοσμοπολιτικό νησί του αιγαίου είναι o ιδανικός συνδυασμός για το φετινό καλοκαίρι! Aπό τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του καταστήματος, η υποδοχή του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική. Συνδυάζοντας ιδανικά την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με το σύγχρονο σχεδιασμό του Goody’s Burger House, το κατάστημα αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις των burgers, προσφέρoντας απολαυστικά γεύματα από μία ευρεία γκάμα επιλογών, ενώ αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς για το νησί της Μυκόνου. Η άφιξη του Goody’s Burger House στη Μύκονο εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου για περαιτέρω ανάπτυξη σε τουριστικές περιοχές. Μαζί με την έντονη παρουσία του Ομίλου σε ΣΕΑ, αεροδρόμια και πλοία συνεχίζεται η ανάπτυξη σε στρατηγικά σημεία σε περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης. Η αλυσίδα Goody’s Burger House σήμερα αριθμεί 114 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 86 έχουν μετεξελιχθεί σε Goody’s Burger House, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό τη δυναμική της ανάπτυξη, παρουσιάζοντας την επόμενη μέρα στην εστίαση σε επίπεδο εμπειρίας, περιβάλλοντος και εξυπηρέτησης.
  • FS 2017 - Η alterlife κατακτά την κορυφή στο fitness business

   Η alterlife έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο concept γυμναστηρίων με έντονα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδιαίτερα επιτυχημένο, όπως αποδεικνύουν - άλλωστε - τα οικονομικά στοιχεία των 8 υφιστάμενων κέντρων. Διανύοντας μια συνεχώς ανοδική πορεία και διαθέτοντας πολυσχιδή δραστηριότητα στον κλάδο του fitness, η alterlife αναπτύσσει ένα αποδοτικό επιχειρηματικό μοντέλο franchise, σε ένα κλάδο με ιδιαίτερα σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Με ισχυρές ανθρώπινες και υλικοτεχνικές υποδομές διασφαλίζει συνεχή και ολοκληρωμένη υποστήριξη, από την πολυκάναλη διαφήμιση και το εμπνευσμένο marketing, μέχρι τις μοναδικές εμπορικές συνεργασίες, την άρτια εκπαίδευση και τα σύγχρονα συστήματα πληροφορικής, οργάνωσης και λειτουργίας. Η alterlife έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει επιτυχημένα ένα πρότυπο επιχειρηματικό μοντέλο, με άξονες τρεις τύπους γυμναστηρίων, absolute, boutique και studio, παρέχοντας τόσο έντονα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν μέγιστο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, όσο και διαρκή ενίσχυση του συνόλου των λειτουργιών και υπηρεσιών με στόχο τη διαρκή εναρμόνισή του με τις τάσεις και τις επιταγές της αγοράς. Τα absolute αποτελούν μεγάλα σε έκταση γυμναστήρια, από 600 τ.μ. έως 2,000 τ.μ. παρέχοντας το σύνολο των πακέτων των υπηρεσιών alterlife, τόσο των κλασικών παροχών (strength machines, cardio, group training), όσο και των παροχών Group Personal σε τμήματα είτε των 4 - 6 ατόμων, είτε των 10 ατόμων, απευθυνόμενα στο σύνολο της αγοράς. Τα boutique αποτελούν μικρότερα σε έκταση υψηλής αισθητικής γυμναστήρια, από 100 τ.μ. έως 600 τ.μ. παρέχοντας μόνο τις παροχές Group Personal σε τμήματα είτε των 4 - 6 ατόμων, είτε των 10 ατόμων, προσανατολισμένα στη συναισθηματική πώληση. Τα studio αποτελούν μικρά και εξειδικευμένα γυμναστήρια, από 50 τ.μ. παρέχοντας εκγύμναση μέσω του πλέον σύχρονου τρόπου του miha bodytec και του Pilates. Αν σας γοητεύει ο κόσμος του fitness και θεωρείτε την επιχειρηματική πρόταση των ALTERLIFE ελκυστική και αν σας ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθείτε σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο κλάδο και να κάνετε την διαφορά, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106540681 ή μέσω του sales@franchise.gr , ώστε να σας αναλύσουμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος franchise της ALTERLIFE και να εκτιμήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.
  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά