FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018.

Burger King Photo

Τα Burger King ετοιμάζονται να ανοίξουν το πρώτο κατάστημά τους στο αεροδρόμιο της Ρόδου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι εργασίες κατασκευής έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με την Select Service Partners (SSP), η οποία έχει ήδη τα δικαιώματα franchise των Burger King για την Αίγυπτο αλλά και για πολλές ακόμη χώρες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα, η SSP έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία των δυο καταστημάτων Starbucks στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια η Burger King είχε ανακοινώσει, με κάθε επισημότητα τη δημιουργία joint venture για την επέκτασή της σε Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα. Μάλιστα, είχε προαναγγείλει ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ταχύτατης ανάπτυξης, μέσω του οποίου θα δημιουργούνταν περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας μέσα στα πρώτα πέντε έως επτά χρόνια. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε την παρουσία της Burger King σε Ιταλία Πολωνία και Ρουμανία αλλά και που θα επεκταθούμε σε μια καινούργια αγορά όπως είναι αυτή της Ελλάδας» είχε δήλωσε τότε ο Joce Cil πρόεδρος της BG στην Ευρώπη.

Ωστόσο, αυτό το βήμα παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί αλλά και τις κατά καιρούς διαρροές δεν υλοποιήθηκε ποτέ μέχρι και τώρα, σκορπώντας απογοήτευση τους θαυμαστές της στην Ελλάδα. Μάλιστα, στις αρχές του έτους μετά και την αποχώρηση του Δημήτρη Ζηδιανάκη, του ανθρώπου που είχε αναλάβει την ευθύνη για την ανάπτυξή της αλυσίδας στην ελληνική αγορά πολλοί πίστεψαν ότι η προοπτική έλευσης της αμερικάνικης εταιρείας στην Ελλάδα ναυάγησε οριστικά.

Τελικά, διαψεύσθηκαν γιατί μερικούς μήνες αργότερα όπως όλα δείχνουν η εταιρεία θα ανοίξει το πρώτο της σημείο στο νησί των Ιπποτών. Να σημειωθεί ότι η Burger King είναι από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού στον κόσμο, με παρουσία σε περίπου ογδόντα χώρες, περίπου 35.000 εργαζομένους και περίπου 14.000 καταστήματα που εξυπηρετούν περισσότερους από 11 εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά