FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018.

Masoutis Mazi Normal

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης κάνει εγκαίνια στο νέο κατάστημα στο Π. Φάληρο δίνοντας μια γεύση της «επεκτατικής» της πολιτικής στην πρωτεύουσα.

Η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων της αλυσίδας «Μασούτης» στην Αθήνα βάζει φωτιά στον ανταγωνισμό και αναμένεται να πυροδοτήσει έναν νέο κύκλο σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, με επίκεντρο τις τιμές. Και αυτό γιατί, όσο και να κάποιοι επιμένουν να υποτιμούν το γεγονός, η πραγματικότητα είναι πως ένας ακόμη ισχυρός λιανέμπορος επιδιώκει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα της αγοράς.

Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα ξεκίνησε ήδη τις τηλεοπτικές διαφημίσεις των προσφορών της, σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, δείχνοντας τις προθέσεις της και καθιστώντας σαφές πως «ήρθε για να μείνει». Υπενθυμίζεται ότι η Μασούτης, μετά από ενδελεχή έρευνα αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να δραστηριοποιηθεί στην πρωτεύουσα, μέσα από την εξαγορά της «Προμηθευτικής τον περασμένο Μάιο. Με βάση τα λεγόμενα των υπεύθυνων της εταιρείας, ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία συνολικά 100 καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρόνια.

Ανάλογη πάντως εκτιμάται πως θα είναι η απάντηση των λοιπών δυνάμεων του λιανεμπορίου (ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, METRO, Lidl). Κάποιοι μάλιστα θεωρούν βέβαιο ότι η αντεπίθεσή τους θα επεκταθεί και στη Βόρειο Ελλάδα, όπου σήμερα κυριαρχεί η Μασούτης. «Θα προσπαθήσουν να τον πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα, μέσα στην έδρα του», αναφέρουν με νόημα.

Και όλα αυτά σε μια αγορά που εξακολουθεί να πιέζεται και τις προοπτικές ανάκαμψης να παραμένουν θολές. Παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα που σταδιακά αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους, στελέχη του κλάδου υποστηρίζουν πως η επιστροφή του τζίρου στα προ κρίσης επίπεδα θα πάρει τουλάχιστον δυο με τρία χρόνια ακόμη. «Θα ξαναδούμε την αγορά να φθάνει στα 13-15 δισ. από περίπου 10 δισ. που είναι σήμερα… χρειάζεται χρόνο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρείται δεδομένο ότι ο χώρος θα συγκεντρωθεί περαιτέρω μέσω βίαιων εξαγορών καθώς η παρούσα κατάσταση χαρακτηρίζεται ως μη βιώσιμη. «Η μεγέθυνση είναι μονόδρομος… Εάν κάποιος θέλει να παραμείνει στον κλάδο, πρέπει αναγκαστικά να μεγαλώσει».

Αυτή την στιγμή, όλοι οι μεγάλοι παίκτες παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και δηλώνουν έτοιμοι να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. «Το πουλόβερ ξηλώνεται και ενδεχομένως κάποιες αλυσίδες να αναζητήσουν νέες συμμαχίες», σημειώνουν πηγές με γνώση των διεργασιών που συντελούνται στο παρασκήνιο.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά