FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

Media Markt

Την απόφασή της να παραμείνει στην ελληνική αγορά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Media Markt.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος στον οποίο ανήκει, Media Markt Saturn Retail Group, "Η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για τη Media Markt. Η Media Markt σίγουρα θα παραμείνει στη χώρα. Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από την ελληνική αγορά"

Ο Όμιλος προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αποεπένδυση από την Ελλάδα.

Το μείζον για τη Media Markt είναι οι συσσωρευμένες ζημιές και πρωτίστως η επαναλαμβανόμενη ανάγκη κεφαλαιακής της ενίσχυσης από τον μητρικό όμιλο. Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιοποιημένο ισολογισμό της εταιρείας (αφορά στη 12η εταιρική χρήση, 1/10/2016 – 30/6/2017), η Media Saturn Ηλεκτρονικά Ελλάς εμφάνισε συσσωρευμένες ζημιές ύψους 135 εκατ. ευρώ.

Στην τελευταία χρήση, ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 187 εκατ. ευρώ (οριακά μειωμένος έναντι της προηγούμενης χρήσης) και κέρδη 2,8 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 4,3 εκατ.ευρώ), τα οποία όμως οφείλονται σε έκτακτα αποτελέσματα, ενώ οι εμπορικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ. Το μερίδιό της στην ελληνική αγορά εκτιμάται στο 12%, αρκετά μακριά από το 35% που υπολογίζεται ότι κατέχει η Dixon's (Κωτσόβολος), με πωλήσεις 455 εκατ. ευρώ. Λειτουργεί 12 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 900 εργαζομένους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η γερμανική μητρική στην πορεία των ετών έχει στηρίξει έμπρακτα τη Media Markt που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα το 2005, με δανειακές συμβάσεις και μέσω ΑΜΚ. Οι τελευταίες κεφαλαιακές ενισχύσεις, μέσω ΑΜΚ, ανήλθαν συνολικά σε 74 εκατ. ευρώ καλύπτοντας αρνητικά ίδια κεφάλαια, ενώ έχουν υλοποιηθεί και άλλες σημαντικές επενδύσεις, όπως αυτή για την ανάπτυξη και ενίσχυση των ηλεκτρονικών πωλήσεων (e-shop ) της αλυσίδας.
click here

Στον έμπειρο μάνατζερ Δημήτρης Κατραβά, πρόεδρο και CEO της εταιρείας, πιστώνεται, μεταξύ άλλων, το συνολικό "συμμάζεμα” των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας, η στροφή σε μικρότερης επιφάνειας καταστήματα, η ενίσχυση του καναλιού ηλεκτρονικών πωλήσεων, ωστόσο οι δυσκολίες στον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών δείχνουν, συχνά, ανυπέρβλητες.

Οι συνθήκες στην αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών πόρρω απέχουν από το 2007, χρονιά-ρεκόρ για τον κλάδο με συνολικές πωλήσεις 3,2 δισ. ευρώ. Την τελευταία δεκαετία ο, συχνά αθέμιτος, ανταγωνισμός και κυρίως η καθίζηση της κατανάλωσης έχουν οδηγήσει σε λουκέτα και αποχωρήσεις εταιρειών από την αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, με ταχύτατες διαδικασίες είχε αποφασιστεί το 2012 και η αναστολή λειτουργίας της αλυσίδας Saturn που είχε αναπτύξει ο γερμανικός όμιλος στην ελληνική αγορά. Τότε τρία καταστήματα Saturn είχαν κλείσει και άλλα τρία μετατράπηκαν σε Media Markt.

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

  FbackNEW

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

  210 65 40 681

  Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

  Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

  Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

  Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

  Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

  Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση. Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά