Στις 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Franchise της Ελλάδος, όπου και καθορίσθηκε το γενικό πλάνο ενεργειών και κατευθύνσεων για το 2011.

Βασική απόφαση που λήφθηκε αφορούσε τη μείωση των συνδρομών των μελών σε 350 ευρώ ανά έτος για τα τακτικά μέλη και 200 ευρώ για τα συνδεδεμένα, καθώς και μη υποχρέωση καταβολής εγγραφής για όσες εταιρείες γίνουν μέλη εντός του 2011. ειδικότερα για δικαιοπάροχες εταιρείες που διαθέτουν περισσότερα από 5 franchise, η ετήσια συνδρομή τους αυξάνεται κατά 20 ευρώ από το 6ο franchise μέχρι του συνολικού επιπλέον ποσού των 1,000 ευρώ.

Μετά από πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου κου Πέτρου Πετρίδη, η οποία έγινε παμψηφεί δεκτή, ο Σύνδεσμος θα εκπροσωπείται πλέον σε Αίγυπτο – Μ. Ανατολή, Κύπρο, Πολωνία και Τουρκία, όπου οι κατά τόπους εκπρόσωποι θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ μελών του Συνδέσμου που επιθυμούν είτε περαιτέρω πληροφορίες και επαφές για τις ως άνω χώρες, είτε μεταξύ αλυσίδων franchise από τις ανωτέρω χώρες που επιθυμούν να αναπτυχθούν στη χώρα μας. Οι ανωτέρω εκπρόσωποι θα είναι υφιστάμενοι συνεργάτες του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΧΟΝ για Αίγυπτο – Μ. Ανατολή, Κύπρο και Πολωνία, καθώς και της εταιρείας NEW BUSINESS για την Τουρκία μετά από πρωτοβουλία του κου Θωμά Κολοκότση.

Το κύριο μήνυμα της συνέλευσης αφορούσε την ενίσχυση του brandname του Συνδέσμου, ώστε να προσελκύσει νέα μέλη και να εισακουσθεί στη Πολιτεία αναφορικά με σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η εξαίρεσή του από τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Πετρίδης, «Ο Σύνδεσμος Franchise της Ελλάδος απαρτίζεται σήμερα από τις πλέον αναγνωρίσιμες και δυναμικές αλυσίδες, κάτι, όμως, που δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό. Ο συνδυασμός σωστά στοχευμένων ενεργειών δημοσίων σχέσεων και marketing με μια σειρά από πρωτοβουλίες διοργάνωσης συνεδρίων και επιχειρηματικών αποστολών θα αναδείξει γρήγορα τη δυναμική του franchising. Ειδικότερα, η απόφαση για έδρα του Μεσογειακού Συνδέσμου Franchise που έλαβε χώρα υπό τη προεδρία του κου Ιωάννη Ηλιάδη μας δίνει μια πολύ καλή αφορμή για ενίσχυση της εξωστρέφειας του Συνδέσμου, μέσω της διοργάνωσης διήμερου συνεδρίου στο τέλος του έτους, ένα συνέδριο που θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι επώνυμων αλυσίδων από το εξωτερικό, καθώς και φορείς, επιχειρηματίες και οργανισμοί από την Ελλάδα.»

Τέλος, εκτενής ανάλυση των οικονομικών πεπραγμένων και προϋπολογισμού του Συνδέσμου οδήγησε στο συμπέρασμα των ελάχιστων λειτουργικών δαπανών και υπό αυτό το πλαίσιο ο εκπαιδευτικός όμιλος ΑΧΟΝ ανέλαβε την πλήρη φιλοξενία του Συνδέσμου εξαλείφοντας τις ανάγκες για μίσθωμα και τηλεπικοινωνιακά κόστη. Η εταιρεία FOCUS-ON ανέλαβε χωρίς αμοιβή τα updates της ιστοσελίδα του Συνδέσμου, η εταιρεία RE – COMMUNICATION την παροχή υπηρεσιών marketing και επικοινωνίας, το FRANCHISE BUSINESS την εκπροσώπηση τύπου και δημοσίων σχέσεων. Ο, δε, Γενικός Διευθυντής, κος Σωτήρης Γιαννακάκης μείωσε τη μηνιαία αμοιβή του σε 600 ευρώ. Όπως ανέφερε ο κος Γιαννακάκης, «Το κρίσιμο σημείο για την εύρυθμη λειτουργία του Συνδέσμου αφορά σε 40 – 50 μέλη, γεγονός που συνεπάγεται ότι εντός του 2011 θα πρέπει να ρυθμισθούν οι οφειλές των μελών και να υπάρξουν 10 – 20 νέα μέλη. Γι αυτό το λόγο, αποφασίσθηκε η ρύθμιση των παλαιών οφειλών με 30% προκαταβολή και το υπόλοιπο με διακανονισμό.»

Η προοπτική του franchising διαγράφεται ιδιαίτερα θετική εντός του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που διανύουμε, τόσο επειδή χιλιάδες συμπολίτες μας διερευνούν την επιλογή του franchising ως αυτοαπασχόληση και ως λύση στα οικονομικά τους αδιέξοδα, όσο μέσω της εξωστρέφειας, όπου η σωστή προετοιμασία και η δέσμευση του προσανατολισμού οδηγεί τις σοβαρές αλυσίδες franchise σε νέες αγορές, καθιστώντας το όνομα της Ελλάδος και το brand του Συνδέσμου ισχυρό και αξιοπρεπές, όπως δήλωσε ο κος Πετρίδης, κατά το πέρας της συνέλευσης.

 

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά