Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. τα ενεχυροδανειστήρια από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων, που το τελευταίο διάστημα «φυτρώνουν» παντού!

Έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρεται στην Αστυνομική Διάταξη που εκδόθηκε το 2011 για την «Άσκηση του επαγγέλματος των αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και ασχολούμενων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών». Σκοπός της συγκεκριμένης κανονιστικής πράξης, αναφέρει ο κ. Παπουτσής, είναι η πρόληψη και η αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών και ενημερώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ηλεκτρονική καταγραφή των ενεχυροδανειστηρίων.

Το έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φραγγίδης για τα ενεχυροδανειστήρια που «ξεφυτρώνουν στην αγορά σαν μανιτάρια» τα οποία όμως λειτουργούν σαν «παρατράπεζες». Είναι γνωστό, έχει καταγγείλει ο βουλευτής, ότι τα χρήματα που δέχεται ο πωλητής σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία πώλησης των αντικειμένων.

ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ 08/12/2011 - 11:34
LET'S TALK FRANCHISE