Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα» της Κυριακής στις 4 Δεκεμβρίου 2011, που διεξήχθη σε νέους 18 – 34 ετών, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, το 36% των νέων θέλουν να δημιουργήσουν μια δική τους επιχείρηση. Ένα ποσοστό της τάξης του 34,1 % απάντησε ότι επιθυμεί να εργασθεί ως μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ένα 10,7% να μετακομίσει σε μια αγροτική περιοχή και να ασχοληθεί με αγροτικές εργασίες. Την επιλογή «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ» έκανε το 14,1% των νέων ενώ ένα 5,1% επέλεξε την εργασία στο Δημόσιο.

Η επιλογή να ανοίξουν δική τους επιχείρηση για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους πλέον δεν αποτελεί για τους νέους ένα  όνειρο αλλά μια βιοτική ανάγκη και ίσως τη μοναδική ελπίδα για ένα σίγουρο και ασφαλές μέλλον που θα τους εξασφαλίσει την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στην βιοτική αυτή ανάγκη, έρχεται να ανταποκριθεί ο δυναμικός και συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος του franchise, o οποίος, παρά την οικονομική κρίση, προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Το ενδιαφέρον για το franchising μεγαλώνει καθημερινά, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ανεργίας, της περικοπής αποδοχών και της εργασιακής ανασφάλειας. Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι διερευνούν το franchising ως μοναδική διέξοδο στα οικονομικά τους προβλήματα και διοχετεύουν τη δημιουργικότητα και τις φιλοδοξίες τους στο θεσμό της δικαιόχρησης, στα επώνυμα brands, καθώς γίνονται μέλη μιας μεγάλης, αναγνωρισμένης και καλά οργανωμένης αλυσίδας που προσφέρει ασφάλεια.

Γεγονός είναι ότι το franchising επιδεικνύει σήμερα, μια εξαιρετική αντοχή. Από τη μια τα λουκέτα στο λιανεμπόριο αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, οι επιχειρήσεις franchise παραμένουν εν ζωή και αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους που θέλουν να ανοίξουν μια δική τους επιχείρηση να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα και τις παροχές που προσφέρουν οι Franchisor ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό έναντι των ανεξάρτητων επιχειρήσεων.

 

Η 14η Διεθνής Έκθεση ΚΕΜ Franchise (2 – 5 Μαρτίου 2012, Helexpo Palace, Μαρούσι Αττικής) πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την Έκθεση ΚΕΜ Business Opportunities , η οποία απευθύνεται σε εταιρείες που ενδιαφέρονται να βρουν συνεργάτες για Shop in Shop, Corner ή αποκλειστικές συνεργασίες. Οι δύο αυτές επώνυμες εκθέσεις δίνουν την δυνατότητα στις επιχειρήσεις  να αναπτύξουν το δίκτυό τους με ταχύτερους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα,  τα Βαλκάνια και τις Αραβικές χώρες.

Έχοντας ως στόχο να παρουσιάσει πρωτότυπα concept σε ένα ευρύτερο κοινό, η Έκθεση ΚΕΜ Franchise θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Αραβο – Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Αναπτύξεως, επιδιώκοντας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών από τις Αραβικές χώρες (Σαουδική Αραβία, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ).

Η προσεχής έκθεση ΚΕΜ Franchise θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τα Εμπορικά Επιμελητήρια των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επιδιώκοντας να προσελκύσει επισκέπτες και από τα Βαλκάνια (Βουλγαρία – Σερβία – Κροατία – Βοσνία- Ερζεγοβίνη – Fyrom – Αλβανία – Ρουμανία – Τουρκία) που θέλουν να αναπτύξουν κάποιο franchise στην χώρα τους.

Οι εκθέτες έχουν έτσι την ευκαιρία να  παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στους χιλιάδες άμεσα ενδιαφερόμενους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέπτες που έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από πολυάριθμες διαφορετικές προτάσεις, το concept που τους ταιριάζει καλύτερα.

Οι εταιρίες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση ανήκουν ενδεικτικά στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Εστίαση –  Τρόφιμα – Snack – Ζαχαροπλαστεία - Café
 • Ένδυση – Υπόδηση – Αξεσουάρ
 • Υγεία –Ομορφιά – Προσωπική Φροντίδα
 • Παροχή Υπηρεσιών
 • Εκπαίδευση- Επιμόρφωση
 • Οικιακός Εξοπλισμός
 • Δώρα – Παιχνίδια
 • Οικολογικά – Πράσινη Ενέργεια
 • Υπηρεσίες Αυτοκινήτων - Ποδήλατα
 • Αυτόματοι Πωλητές
 • Διάφορα

Η 14η Διεθνής Έκθεση ΚΕΜ Franchise θα διεξαχθεί και υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Franchise (EFF) και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Franchise (WFC).

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλ. 210 60 84 550 ή μέσω e-mail στο

LET'S TALK FRANCHISE