Θέμης Σαρανταένας, Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης Επιχειρήσεων

Το retail marketing (μάρκετινγκ Λιανικού Εμπορίου) τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο απαιτητικό. Ο χώρος του retail αλλάζει, ο καταναλωτής αποκτά νέες συνήθειες και ο επιχειρηματίας οφείλει να είναι εκπαιδευμένος, έτοιμος και ενημερωμένος για όλες τις εξελίξεις. Θέματα όπως η πολιτική τιμών, η επικοινωνιακή πολιτική, η διαχείριση χώρου, η εκθεσιακή δυναμική, η ατμόσφαιρα του καταστήματος, η εξυπηρέτηση πελατών, τα events και οι κερδοφόρες προσφορές είναι τα μυστικά που θα οδηγήσουν ένα μαγαζί λιανικής στην επιτυχία και στις πωλήσεις.

Στο επεισόδιο αυτό o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένo στο studio του SBC TV Channel τον επιχειρηματία & ιδιοκτήτη καταστήματος ελληνικών προϊόντων Γιάννη Μπαρμπαλιά για το πως κάνουμε αποτελεσματικό μάρκετινγκ στο σημείο πώλησης (Retail Marketing)! Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: - Πόσο έχει αλλάξει ο σημερινός πελάτης; - Πως έχει διαμορφωθεί σήμερα ο κλάδος του Retail; - Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει; - Πόσο σημαντικό είναι κάθε κατάστημα να έχει το δικό του στίγμα; Ποιες ευκαιρίες δημιουργούνται για τον επιχειρηματία; - Ποιος ο ρόλος του προσωπικού στην αύξηση των πωλήσεων εντός του καταστήματος; (cross selling – up selling) - Πόσο σημαντική είναι η εμπειρία του καταναλωτή εντός του καταστήματος; Τι πρέπει να προσέχουμε ώστε να δημιουργούμε αξιομνημόνευτες εμπειρίες; - Πως το visual merchandising ενισχύει την πρόθεση αγοράς;

Παράλληλα, ο visual merchandiser Νεκτάριος Αλπογιάννης μας εξηγεί τις τεχνικές του Retail Marketing στην πράξη. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει 5 tips για έξυπνο μάρκετινγκ στο σημείο πώλησης που θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας.

Η εκπομπή “Marketing in Practice”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού -επιχειρηματικού καναλιού της χώρας, ασχολείται με τον κλάδο του Μάρκετινγκ και αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών παραδειγμάτων και προτάσεων μάρκετινγκ ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται oι βασικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Χρηστικές επιχειρηματικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 4 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr).

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea κάθε Τετάρτη 18.30 και σε επανάληψη κάθε Πέμπτη 12.30 και Κυριακή 21.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Βόρειο Αιγαίο) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε εβδομάδα, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα) κάθε Σάββατο 17.40, Ionian TV (Πελοπόννησος) κάθε Παρασκευή 17:30 και κάθε Τρίτη 14:30, Vergina TV (Κεντρική Μακεδονία) κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 18.15, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Αν. Μακεδονία & Θράκη) κάθε Κυριακή & Πέμπτη 19.30, ΚΑΝΑΛΙ 6 (Αν. Μακεδονία & Θράκη) κάθε Πέμπτη 21:10 και Σάββατο 19:05.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 90 «Το μάρκετινγκ στο Retail» εκπομπή μπορείτε να την δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/to-marketing-sto-retail/