Θέμης Σαρανταένας, Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης Επιχειρήσεων

Η φωτογραφία σήμερα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, είναι γνωστή εξάλλου είναι γνωστή η φράση «μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις», και η δύναμη της είναι αδιαμφησβήτητη. Με την διαρκή αύξηση της χρήσης του internet για το μάρκετινγκ των επιχειρήσεων, οι ΜΜ επιχειρηματίες που διαχειρίζονται τα κοινωνικά δίκτυα των επιχειρήσεών τους γίνονται (μεταξύ άλλων) και φωτογράφοι.

Επιλέγουν γωνίες λήψης, στήνουν το κάδρο τους και επεμβαίνουν με φίλτρα. Έτσι, υπάρχουν αποτελεσματικές φωτογραφίες που πωλούν από μόνες τους και άλλες -όχι επιτυχημένες- που αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πελάτες. Ο κόσμος της φωτογραφίας είναι μαγικός, απαιτεί σύγχρονες και σωστές τεχνικές σύνθεσης και λήψης και αν εφαρμοστεί σωστά στις προωθητικές δράσεις (online και offline) μπορεί να τις ωθήσει στην απόλυτη επιτυχία.

Στο επεισόδιο αυτό o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του SBC TV Channel τον φωτογράφο Γιάννη Μητρόπουλο συζητούν για τη δύναμη της φωτογραφίας στο Μάρκετινγκ! Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: - Για ποιους λόγους η δύναμη της εικόνας παραμένει διαχρονικά δυνατή στο μάρκετινγκ; - Πόσο ηθικό είναι, με την βοήθεια της τεχνολογίας, να ωραιοποιούμε την πραγματικότητα; - Σε ποιες δράσεις μπορεί να φανεί χρήσιμη η φωτογραφία σήμερα για έναν ΜΜ επιχειρηματία; - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της πετυχημένης διαφημιστικής φωτογραφίας; - Πως μπορεί μια φωτογραφία να προκαλέσει συναίσθημα και κατ΄ επέκταση την αγορά του εικονιζόμενου προϊόντος; - Ποια στοιχεία της φωτογραφίας είναι αυτά που θα σταματήσουν το scroll down του χρήστη του internet; και πολλά άλλα!
Παράλληλα, η επιχειρηματίας Ισιδώρα Λουλέλη, ιδιοκτήτρια e-shop για θηλάζουσες μητέρες, εξηγεί πώς μεγιστοποιεί τις πωλήσεις της επιλέγοντας τις κατάλληλες φωτογραφίες. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει έξυπνα τips για επιτυχημένες λεζάντες φωτογραφιών – που τραβούν το ενδιαφέρον των χρηστών- στο internet!

Η εκπομπή “Marketing in Practice”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού -επιχειρηματικού καναλιού της χώρας, ασχολείται με τον κλάδο του Μάρκετινγκ και αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών παραδειγμάτων και προτάσεων μάρκετινγκ ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται oι βασικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Χρηστικές επιχειρηματικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 4 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - www.marketingconsultant.gr

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Αττικά TV μέσω Digea κάθε Τετάρτη 19.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή 21.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Βόρειο Αιγαίο) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε εβδομάδα, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα) κάθε Σάββατο 17.40, Ionian TV (Πελοπόννησος) κάθε Παρασκευή 17:30 και κάθε Τρίτη 14:30, Vergina TV (Κεντρική Μακεδονία) κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 17.30), ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Αν. Μακεδονία & Θράκη) κάθε Κυριακή & Πέμπτη 19.30, ΚΑΝΑΛΙ 6 (Αν. Μακεδονία & Θράκη) κάθε Πέμπτη 21:10 και Σάββατο 19:05.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 92 «Η δύναμη της φωτογραφίας στο μάρκετινγκ» εκπομπή μπορείτε να την δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/i-dynami-tis-fotografias-sto-marketing/