MrPhone.GR

Μέσω του franchise τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης μετατρέπονται σε μια δυναμική δημιουργίας και ανάπτυξης. - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΟΥΛΗΣ

Ποιά είναι η πρόταση franchise της εταιρείας σας;

Με πελατοκεντρική φιλοσοφία η Mr Phone βασίζεται στην εξυπηρέτηση των πελατών ως βασική της προτεραιότητα και την κάλυψη των αναγκών τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ως απόρροια του έντονου ανταγωνισμού η εταιρία μας ρίχνει όλο και μεγαλύτερο βάρος στην ικανοποίηση και διατήρηση του πελάτη.

Μέσω της ποικιλίας και της ποιότητας των προϊόντων που διαθέτουμε, της καθημερινής μας αναζήτησης και το διαρκές ενδιαφέρον που έχουμε για ότι νέο υπάρχει στον χώρο της τεχνολογίας, παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όποιες τεχνολογικές και σχετικές ανάγκες σας μπορεί να προκύψουν.

Πότε ξεκινήσατε την ανάπτυξή σας μέσω franchise και ποιά είναι η μέχρι σήμερα ανταπόκριση από την αγορά;

Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα τεχνολογίας και αξεσουάρ κινητών συσκευών αποτελεί σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία για περαιτέρω επένδυση στον συγκεκριμένο κλάδο δραστηριότητας. Η εταιρεία μας με στρατηγικό σχεδιασμό και αξιοποίηση της πολυετούς εμπειρίας των στελεχών της, κατόρθωσε να μετατρέψει τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης σε μια δυναμική δημιουργίας και ανάπτυξης. Βάσει ενός βιώσιμου επενδυτικού πλάνου και γνωρίζοντας τις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς, βρισκόμαστε ήδη σε 9 διαφορετικά σημεία της επικράτειας, προσφέροντας αναβαθμισμένα προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Πώς ξεχωρίζει η επιχειρηματική πρότασή σας από τον ανταγωνισμό;

Κάθε επιχείρηση είναι απαραίτητο να έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Η εταιρία μας κατάφερε να ακολουθήσει την στρατηγική διαφοροποίησης, η οποία στοχεύει στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο, δηλαδή κατάφερε να φέρνει προϊόντα, τα οποία είναι καινοτόμα και γίνονται αντιληπτά από τους πελάτες ως μοναδικά και ποιοτικά. Έτσι λόγω της υψηλής διαφοροποίησης, έχουμε την δυνατότητα να τιμολογούμε ελάχιστα παραπάνω από τους ανταγωνιστές μας , το οποίο μας δίνει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Μεγάλη βάση στην ανάπτυξη του δικτύου μας δίνεται και στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Η εταιρία μας σε πολύ λίγο καιρό θα κατασκευάσει ένα σύγχρονο e-shop. Μέσω του e-shop θα μπορεί κάθε κατάστημά μας να επωφεληθεί καθώς ο τελικός καταναλωτής θα παρακινείται για παραλαβή των προϊόντων από το κοντινότερο σε αυτόν φυσικό κατάστημα, ενισχύοντας έτσι την κερδοφορία του αντίστοιχου στην περιοχή συνεργάτη μας. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ο τελικός καταναλωτής δεν επιθυμεί παραλαβή από κοντινό κατάστημα αλλά αποστολή στο σπίτι του, το αντίστοιχο κατάστημα της περιοχής επωφελείται από το κέρδος. Το e-shop για εμάς θα λειτουργεί ως βασικό εργαλείο για όλο το δίκτυο καταστημάτων μας και όχι ως δυνητικός ανταγωνιστής από όπου ο τελικός καταναλωτής μπορεί να βρει τα προϊόντα μας.

Τι προσφέρετε και πως υποστηρίζετε τους franchisees σας;

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο πελάτης μας έρχεται ‘διαβασμένος’, πολλές φορές γνώστης του αντικειμένου περισσότερο και από κάποιους από εμάς, και συνήθως κάνει μια σκληρή έρευνα αγοράς από κάθε άποψη πριν τελικά αποφασίσει. Συνεπώς, σκοπός της εταιρίας μας είναι να εκπαιδεύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τους συνεργάτες μας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εκάστοτε ανάγκες των πελατών. Η εκπαίδευση των συνεργατών μας είναι πρωταρχικό στοιχείο για την Mr Phone. Η φιλοσοφία, το πάθος για τη δουλειά, αλλά και η γνώση μας για το αντικείμενο και την αγορά είναι κάποια από τα στοιχεία κλειδιά που κατευθύνουν την πορεία της εταιρείας μας. Για τον λόγο αυτό δίνουμε σημαντική βαρύτητα στην εκπαίδευση σε όλα τα στάδια. Με την αρχική εκπαίδευση των franchisees και του προσωπικού, βρισκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας οποιαδήποτε στιγμή.

Ποιοί είναι οι στόχοι για την ανάπτυξή σας;

Μετά την επιτυχή ανάπτυξη του δικτύου σε 9 καταστήματα από το 2017 μέχρι σήμερα, στόχος μας είναι να τα διπλασιάσουμε μέχρι το τέλος του 2020.

Γιατί επιλέξατε το franchising για την ανάπτυξη της εταιρείας σας;
Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες αναγκάζουν τον καταναλωτή να μετράει περισσότερο τα χρήματα που θα δώσει και το πού θα τα δώσει. Πρέπει, λοιπόν, να γίνουν πολλές συντονισμένες ενέργειες σε όλους τους τομείς (περιοχή, χώροι, εμφάνιση, marketing, διοίκηση, οργάνωση, πωλήσεις, τεχνική υποδομή, know how και πολλές άλλες ενέργειες) με σκοπό να δείξουν στον πελάτη ότι η εταιρία που επέλεξε λειτουργεί με σύγχρονο ευρωπαϊκό τρόπο.

Κάποιες φορές όμως, σε μια επιχείρηση που βρίσκεται στο ξεκίνημα της, όλα αυτά κοστίζουν και φαίνεται ότι οι πιθανότητες ευημερίας είναι εναντίον της, ειδικότερα όταν ακούγεται ότι οι περισσότερες καινούριες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν μέσα στα δύο-τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας τους. Λειτουργώντας όμως ένα κατάστημα franchise στρέφετε τις πιθανότητες αυτές προς όφελός σας. Οι franchisees έχουν το πλεονέκτημα να εργάζονται με ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο, χρησιμοποιώντας διαδικασίες που έχουν δοκιμασθεί και τελειοποιηθεί μέσα σε αρκετά χρόνια. Όταν κάποιος νέος επιχειρηματίας εντάσσεται με τον κορυφαίο του κλάδου, του οποίου ο τζίρος δείχνει ότι θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, τότε η πιθανότητα για ευημερία και επιτυχία είναι σίγουρη. Αν λοιπόν κάποιος αποφασίσει σήμερα εν έτη 2019 να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, δεν είναι ανάγκη να ρισκάρει μόνος του. Η εταιρία Mr Phone θα είναι δίπλα του και θα τον υποστηρίζει σε κάθε στάδιο ανάπτυξης.

FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): από 25

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: 20,000 Ευρώ

ENTRY FEES: 10,000 Ευρώ

ROYALTIES: 1%

MRK FEES: 2%

# ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 8

# FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 1

INFO

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ: ΕΡΜΟΥ 135 ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΟΥΛΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ FRANCHISE: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΟΥΛΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2251 027 540

EMAIL: