Θέμης Σαρανταένας, Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης Επιχειρήσεων

Σήμερα οι γυναικείοι ρόλοι έχουν εξελιχθεί και έχουν πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας και μπορούν να απολαμβάνουν οικονομική ανεξαρτησία. Παρά τις σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία όμως υπάρχει ακόμη μία ασσυμετρία μεταξύ των δύο φύλων και αυτό αποτυπώνεται και στην επιχειρηματικότητα.

Στο επεισόδιο αυτό o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του SBC TV Channel την Αρχιτέκτονα – Μηχανικό & Πρόεδρο του ΤΟΓΜΕ Τζένη Μιχαλοπούλου συζητούν για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: - Ποια η πορεία της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα του σήμερα; - Είναι οι ευκαιρίες ίσες για όλους ή ακόμη υπάρχουν στερεότυπα; - Ποια είναι σήμερα τα σημαντικότερα εμπόδια και προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα επιχειρηματίας σήμερα στην χώρα μας; - Ποιες είναι οι χώρες με το θετικότερο περιβάλλον για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, σε σύγκριση και με την Ελλάδα; -Ποιες είναι οι καλές πρακτικές ενίσχυσης της Γυναικείας επιχειρηματικότητας των χωρών αυτών και τι θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα; - Πως οι άντρες στην Ελλάδα δέχονται το γεγονός ότι οι γυναίκες κάνουν καριέρα; - Ποια τα κίνητρα που δίνονται από το κράτος για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας; και πολλά άλλα!

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες: Νίκη Μοσκόφογλου από το e-fresh και Νίκη & Ζωή Μοσκόφογλου μας μιλούν για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στην πράξη. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει 7 tips για αποτελεσματική επιχειρηματικότητα!

Η εκπομπή “Marketing in Practice”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού -επιχειρηματικού καναλιού της χώρας, ασχολείται με τον κλάδο του Μάρκετινγκ και αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών παραδειγμάτων και προτάσεων μάρκετινγκ ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Χρηστικές επιχειρηματικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 4 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr).

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea κάθε Τετάρτη 19.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή 21.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Βόρειο Αιγαίο) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε εβδομάδα, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα) κάθε Σάββατο 17.40, Ionian TV (Πελοπόννησος) κάθε Παρασκευή 17:30 και κάθε Τρίτη 14:30, Vergina TV (Κεντρική Μακεδονία) κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 18.15, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Αν. Μακεδονία & Θράκη) κάθε Κυριακή & Πέμπτη 19.30, ΚΑΝΑΛΙ 6 (Αν. Μακεδονία & Θράκη) κάθε Πέμπτη 21:10 και Σάββατο 19:05, Smile + (Θεσσαλία) κάθε Δευτέρα & κάθε Τετάρτη στις 23.50.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 95 «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» εκπομπή μπορείτε να την δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/gynaikeia-epixeirimatikotita/