Oh My Beauty

Συζητάμε με την Νατάσα Χριστοδούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο των OH MY BEAUTY, μας παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα της πρότασης franchise της αλυσίδας, αλλά και κάνει προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς...

Ποιό είναι το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχειρηματικής σας πρότασης;

Το Oh My Beauty προσφέρει υπηρεσίες περιποίησης άκρων και ομορφιάς, δίνοντας βάρος στην υψηλή ολική ποιότητα και στην αξεπέραστη καταναλωτική εμπειρία, με κύριο στόχο τους ευχαριστημένους και ενθουσιασμένους πελάτες. Με αυτή τη φιλοσοφία, δημιούργησε το πρώτο και απόλυτα επιτυχημένο πιλοτικό κατάστημα και υιοθέτησε ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πλάνο μέσω franchise.

Η παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών διασφαλίζεται από την επιτυχημένη λειτουργία του πιλοτικού καταστήματος, την υψηλή τεχνογνωσία και την άριστη εκπαίδευση και υποστήριξη προς τους franchisees. Επιπλέον, η μητρική εταιρεία προσφέρει τόσο πλήρη, όσο και αποδοτική αξιοποίηση των social media και γενικότερα του internet (π.χ. google business, seo) με συγκεκριμένες υποδομές, διαδικασίες και κατευθύνσεις, αλλά και εσωτερική οργάνωση (π.χ. διαχείριση ραντεβού) μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας.

Ποιοί είναι οι στόχοι για την ανάπτυξή σας το 2020;

Ξεκινήσαμε την ανάπτυξή μας μέσω franchise αρχές Ιουλίου και ήδη έχουμε αρκετούς ενδιαφερόμενους, με το πρώτο μας franchise κατάστημα να ανοίγει σύντομα στην Αθήνα, παρέχοντας στους πρώτους πέντε συνεργάτες μας μηδενικά entry fees, με στόχο μέχρι τέλος του 2020 να έχουμε ξεπεράσει το ανωτέρω ορόσημο.

Ποιές τάσεις / εξελίξεις θα επηρεάσουν τον κλάδο σας;

Νέες υπηρεσίες όπως eyelashes extensions, νέα υλικά για την ονυχοπλαστική, αξιοποίηση του digital marketing, προγράμματα πιστότητας πελατών και φυσικά έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών, που βασίζεται στη χρήση ποιοτικών πρώτων υλών και σε εκπαιδευμένες τεχνίτριες, αποτελούν τα χαρακτηριστικά που αναδιαμορφώνουν την αγορά.

Ποιά πιστεύετε ότι θα είναι η ανάπτυξη στον κλάδο σας;

Ο κλάδος της ομορφιάς, και ειδικά οι υπηρεσίες ονυχοπλαστικής, διακρίνεται ήδη για το μέγεθός του και χαρακτηρίζεται από έντονη δυναμική, ένα γεγονός – που σε συνδυασμό με το τεράστιο περιθώριο κέρδους της παροχής υπηρεσιών - οδηγεί στη δημιουργία ολοένα και περισσοτέρων καταστημάτων. Πολλά από αυτά όμως αποτελούν μεμονωμένες προσπάθειες μιας καλής τεχνίτριας, η οποία χωρίς γνώση marketing και χωρίς να μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην αγορά, τελικά έρχεται αντιμέτωπη με οργανωμένες αλυσίδες που παρέχουν αυτό που λέμε μια αξεπέραστη καταναλωτική εμπειρία.

Πώς πιστεύετε ότι θα κινηθεί το real estate;

Το concept των Oh My Beauty δεν προϋποθέτει ιδιαίτερα κεντρικά σημεία, καθώς δίνουμε έμφαση στα συμπιεσμένα ενοίκια, αφού έχουμε εξελίξει τη μεθοδολογία μας για προσέλκυση πελατών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η παρατηρούμενη αύξηση των μισθωμάτων για τα καταστήματα πρώτης προβολής δεν μας απασχολεί.

Ποιες θεωρείτε ως κύριες ενέργειες / παράγοντες ενδυνάμωσης του brand;

Το digital marketing αποτελεί το πιο βασικό παράγοντα ενδυνάμωσης των brands στον κλάδο μας, αρκεί φυσικά να ανταποκριθεί η πραγματική παροχή υπηρεσιών στις προσδοκίες των πελατών όπως αυτές προκύπτουν μέσω των social media, όπου κυριαρχούν προς το παρόν το Instagram και το Facebook. Να τονίσω όμως ότι από τη μια οι δυνατότητές τους είναι πραγματικά καταπληκτικές, από την άλλη απαιτείται γνώση και συνεχής ενημέρωση για την πλήρη αξιοποίησή τους.

Θα εξακολουθήσει το franchising ως λύση αυτο-απασχόλησης και γιατί;

Οπωσδήποτε το franchising θα εξακολουθήσει να αποτελεί την ιδανική επιλογή για αυτο-απασχόληση, καθώς προσφέρει οργάνωση, όνομα, τεχνογνωσία, καλές συμφωνίες και κυρίως διαρκή υποστήριξη και εξέλιξη.

Ποιά θεωρείτε τα top trends για το 2020;

Το 2020 περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη, καθώς η περιποίηση των άκρων έχει πάψει να θεωρείται είδος πολυτελείας, και αποτελεί πλέον την αγαπημένη συνήθεια, αλλά και ανάγκη της σύγχρονης γυναίκας, κάθε ηλικίας. Ως top trend στο χώρο μας μπορούμε να θεωρήσουμε την κατάσταση σε ανεπτυγμένες χώρες π.χ. ΗΠΑ όπου όντως η επίσκεψη στα καταστήματα του κλάδου μας είναι πολύ συχνή τουλάχιστον 1 – 2 φορές εβδομαδιαίως.

FRANCHISE FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): από 45

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ:

Διαμόρφωση: από 12,500 Ευρώ

Εξοπλισμός/Επίπλωση: 15,500 Ευρώ

Αρχικό εμπόρευμα: 2,500 Ευρώ

ENTRY FEES: από 8,000 Ευρώ

ROYALTIES: 3%

MRK FEES: δεν υπάρχουν (για τα πρώτα 5 franchise καταστήματα)

FRANCHISE INFO

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ: ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 60, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 14231

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ FRANCHISE: FBS

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2106540681

EMAIL: