4ο Athens Coffee Festival

Οι επαγγελματίες της καφεστίασης καθώς και οι λάτρεις του καλού καφέ θα συναντηθούν για 4η συνεχή χρονιά στο Athens Coffee Festival που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ...

Το τελευταίο τριήμερο του Σεπτεμβρίου τα χρώματα του φθινοπώρου θα συνδυαστούν με την ευωδία φρέσκου και καλοψημένου καφέ μετατρέποντας για λίγο το Γκάζι σε μία ουτοπία αρωμάτων και γεύσεων. Από το Σάββατο 28/9 μέχρι και την Δευτέρα 30/9 η καρδιά του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο, θα χτυπά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Όλες οι τάσεις, τα κορυφαία brands και οι καινοτομίες στον χώρο του καφέ θα παρελάσουν από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, συνεπικουρούμενες από ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων, workshops και άλλων εκδηλώσεων. Κι όλα αυτά σε μια εκθεσιακή επιφάνεια που θα καλύψει 6.000 τ.μ. τα οποία αναμένεται να κατακλειστούν – βάσει των πρώτων ενδείξεων- από 120 εκθέτες και 38.000 επισκέπτες, επαγγελματίες και καταναλωτές.

Το απόλυτο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του καφέ

Με την δυναμική που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το Athens Coffee Festival, αναμένεται να συνεχιστεί η αυξητική τάση στην προσέλευση επαγγελματιών της καφεστίασης καθώς αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για συναντήσεις προκειμένου να γίνουν ανταλλαγές ιδεών, να συζητηθούν επιχειρηματικές ενέργειες και να προκύψουν νέες συνεργασίες. Η δυναμική παρουσία μεγάλων και σημαντικών προμηθευτικών εταιρειών του κλάδου αποτελεί ένα ακόμα εχέγγυο επιτυχίας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πώς το φεστιβάλ αποτελεί πλέον ένα hot spot για τους επαγγελματίες που θέλουν να συνομιλήσουν με τους πιο δυναμικούς Έλληνες roasters αλλά και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων brands, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με ταλαντούχους baristas και coffee specialists και να ανταλλάξουν απόψεις με σπουδαίες προσωπικότητες από τη διεθνή σκηνή του καφέ.

Παράλληλες εκδηλώσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον

Σημαντικό κεφάλαιο του Athens Coffee Festival θα είναι για ακόμα μία χρονιά οι παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα είναι ακόμα πιο στοχευμένες. Έλληνες και ξένοι κορυφαίοι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν όλες τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ, ιδέες που να συμβάλουν στην περεταίρω ανάπτυξη και ότι θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα σε διεθνές επίπεδο την αγορά. Παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν στην παγκόσμια βιομηχανία του καφέ. Το πρόγραμμα του Coffee Masterclasses, έχει καταρτιστεί έτσι ώστε να καλυφθεί ένας σημαντικός αριθμός ωρών με live παρουσιάσεις κι επιδείξεις απευθυνόμενες τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους λάτρεις του καφέ. Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee κ.ά.

Με την αιγίδα του SCA Greece

Το Athens Coffee Festival τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Association και για τη διοργάνωση του συνεργάζεται με τον SCA Greece, θεσμικό εκπρόσωπο του στη χώρα μας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Στην κεντρική σκηνή, στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, το ρυθμό θα δίνουν δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί και dj's καθώς και καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα που θα εμφανιστούν ζωντανά. Καθ' όλη την διάρκεια του φεστιβάλ το κοινό θα μπορεί να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα.

Ενδεικτικά, τις μουσικές επιλογές θα αναλάβουν ραδιοφωνικοί παραγωγοί (En Lefko 87.7, Hit 88.9, Red 96.3, Μελωδία 99.2) όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Αφροδίτη Σημίτη, η Ελένη Μανουσάκη, η Μαίρη Μαργέλη, ο Μανώλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Βραχνός και ο Γιάννης Γιακουμάκης. Live θα εμφανιστούν οι Alcatrash, το συγκρότημα που μάς συστήθηκε μουσικά πριν δύο χρόνια στο the 2night show του Ant1 και "ειδικεύεται" στις 90s διασκευές.