street coffee shops franchise

Κατά την πρόσφατη περίοδο, η Μικρή Εστίαση έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των νέων επιχειρηματιών και ειδικότερα τα coffee shops.Ποιες είναι οι προτάσεις franchise στα street coffee shops που σίγουρα πρέπει να μελετήσετε;

Αν και θεωρώντας μονόδρομο την επιλογή του franchising, λόγω τεχνογνωσίας, οικονομιών κλίμακος, υποστήριξης κ.ο.κ. πάντα υπάρχει ρίσκο όταν ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση, ωστόσο μέσω franchise το ερώτημα δεν είναι αν θα είσαι βιώσιμος, αλλά πόσα θα βγάζεις…


street coffee shops franchise

Τα CoffeeLab είναι η πρώτη αλυσίδα street cafe στην Ελλάδα που εφαρμόζει ολοκληρωτικά το concept του 3rd wave coffee. Η ποιότητα έγινε η βάση της επιτυχίας τους κι απέκτησαν αμέσως πιστούς φίλους.

FRANCHISE FACTS

ΑΠΑΙΤΟYΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ: από 45 τ.μ.

 

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 50,000 Ευρώ

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠAΡΧΟΥΝ

MARKETING FEES: ΔΕΝ ΥΠAΡΧΟΥΝ


Η NINE GRAMS δημιουργεί τομή στον κλάδο της καφεστίασης, προτείνοντας ένα δυνατό σύστημα franchise που συνδυάζει ένα πραγματικό καφεκοπτείο με ένα μοντέρνο take away coffee shop, στους ρυθμούς του 3rd wave coffee movement, με συμπιεσμένη αρχική επένδυση.

FRANCHISE FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): από 35

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 35,000 Ευρώ

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

MRK FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Ο καφές για την Coffee Island είναι επιστήμη. Από το 1999 με το πρώτο καφεκοπτείο τους, κατόρθωσαν μέχρι σήμερα να δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρό δίκτυο franchise τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αριθμώντας ήδη σε περισσότερα από 400 καταστήματα με μηδενικό ιστορικό κλεισίματος. Με συνεχή επένδυση σε τεχνογνωσία και εμμονή στη λεπτομέρεια, τα Coffee Island προσφέρουν μια ολιστική προσέγγιση στους καταναλωτές.

FRANCHISE FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ: από 35 τ.μ.

 

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 65,000 Ευρώ

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

MARKETING FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Η πρόταση franchise των LANGANO αφορά σε καθαρόαιμα street coffee shops, με 100% εξειδίκευση στον καφέ. Διαθέτοντας ήδη ένα δίκτυο 16 καταστημάτων και με όπλα την τεράστια εμπειρία της διοικητικής ομάδας και τη δέσμευση στην ποιότητα, αποτελούν μια νέα δυναμική πρόταση στον κλάδο της καφεστίασης.

FRANCHISE FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ: από 45 τ.μ.

ENTRY FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 45,000 Ευρώ

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Η πρόταση franchise των Bold Cafe χαρακτηρίζεται από μια σειρά καινοτομιών, διαθέτοντας ένα πολυποικιλιακό αποκλειστικό blend σε μία αυθεντική ναπολιτάνικη συνταγή, ένα ιδιαίτερο και παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, μέσω μιας εντυπωσιακής χειροκίνητης μηχανής espresso την οποία θα γνωρίσετε αποκλειστικά και μόνο στα Bold Cafe, τα οποία την γνωστοποίησαν στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στους λάτρεις του καφέ, καθώς και ένα παντεταρισμένο τρόπο σερβιρίσματος, καθιερώνοντας το trend του ντόνατς στο ποτήρι σε ολόκληρη την ελληνική αγορά.

FRANCHISE FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ: από 35 τ.μ. με πρασιά

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 48,000 Ευρώ

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

MARKETING FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Τα COFFEE DIVE έχουν σχεδιάσει ένα μοναδικό επιχειρηματικό σύστημα franchise, ικανό να εντυπωσιάσει και τους πλέον απαιτητικούς coffee connoisseurs, διαθέτοντας 27 διαφορετικά single origins, estates και microlots απ’ όλο τον κόσμο, που καβουρντίζονται καθημερινά σε κάθε κατάστημα και μας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία fresh roasted coffee, με τα καλύτερα μεικτά περιθώρια στον κλάδο.

FRANCHISE FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): από 25 τ.μ.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 48,000 Ευρώ

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

MRK FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Αν ο στόχος σας είναι να γίνεται ένας επιτυχημένος ιδιοκτήτης street coffee shop, θα πρέπει να εξετάσετε διεξοδικά μια σειρά από ορισμένα θέματα πριν αποφασίσετε να κάνετε το μεγάλο βήμα και στη συνέχεια θα πρέπει να γνωρίζετε τα θεμελιώδη:

Πριν αποφασίσετε να συνεργασθείτε με μια αλυσίδα franchise θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε ορισμένες απαντήσεις:

 • Πόσο γνωστό είναι το brand της και πόσο επηρεάζει το καταναλωτικό κοινό;

 • Πόσο ακριβώς θα κοστίσει το κατάστημά σας;

 • Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία, δηλ. τζίρος, λειτουργικά, κέρδη υφιστάμενων καταστημάτων με τις ίδιες συνθήκες με το δικό σας, δηλ. ενοίκιο, χαρακτηριστικά θέσης;

 • Από που αγοράζετε και τι;

 • Ποιες είναι οι λεπτομέρειες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πόσο συχνά, χρεώσεις, επανεκπαιδεύσεις;

 • Υπάρχουν κρυφά κόστη, π.χ. προμήθειες για e-food;

 • Σας βρίσκουν προσωπικό, barista και διανομείς;

Ένα θέμα αφορά στην περιοχή δραστηριοποίησης, διαφορετικά θα προχωρήσετε αν έχετε ήδη ένα κατάστημα ή έχετε αποφασίσει μερικές συγκεκριμένες περιοχές ενδιαφέροντος και διαφορετικά αν δεν σας ενδιαφέρει η περιοχή.

Α/. Αν έχετε ήδη ένα κατάστημα το οποίο σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε ή αν έχετε προσδιορίσει το ενδιαφέρον σας σε συγκεκριμένες περιοχές, πριν επιλέξετε franchise brand θα πρέπει να αναλύσετε αυτές τις περιοχές.

Κάποια franchise concepts θα βγουν εκτός, καθώς διαθέτουν ήδη κατάστημα.

Αν η περιοχή έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό από δυνατά καταστήματα θα πρέπει ή να μη επιχειρήσετε ή να κάνετε κάτι ακόμη πιο δυνατό και να είστε έτοιμοι για μεγαλύτερο χρόνο επίτευξης του νεκρού σημείου.

Μελετήστε το target group των υφιστάμενων καταστημάτων, το μενού τους και το design τους, την ποιότητα καφέ, τις ποικιλίες και την τιμή. Δείτε αν υπάρχει «κενό» και ψάξτε για μια αλυσίδα που το καλύπτει.

Β/. Αν δεν έχετε γεωγραφική περιοχή υπόψη σας, επιλέξτε franchise concept και μαζί με τη μητρική εταιρεία ξεχωρίστε κάποιες περιοχές που ενδιαφέρουν και τους δυο σας και προχωρήστε στο προσύμφωνο, ώστε να ασχοληθεί η μητρική εταιρεία με την εύρεση και την αξιολόγηση υποψήφιων καταστημάτων.

 

Τα πλέον βασικά ερωτήματα που θα πρέπει με λεπτομέρεια να αναλύσετε είναι:

 • Ποια είναι τα Διαφοροποιητικά Χαρακτηριστικά του Franchise Brand

 • Πόσο έγκυρη είναι η Εμπορική Μελέτη του Καταστήματος που θα μισθώσετε

 • Ταιριάζει το Franchise Brand που θα συνεργασθείτε στην Εμπορική Περιοχή που θα δραστηριοποιηθείτε;

 • Πόσα χρήματα αξίζει να επενδύσετε σε ένα street coffee shop

 • Πόσο αλλάζει η καθημερινότητά σας

 • Πόσα χρήματα θα βγάζετε

 • Πότε θα αποσβέσετε την αρχική σας επένδυση

 • Τι προοπτικές εξέλιξης υπάρχουν

Αν σας ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθείτε στην καφεστίαση, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106540681 ή μέσω του , ώστε να σας αναλύσουμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των ανωτέρω συστημάτων franchise και να εκτιμήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ; (x)
1000 χαρακτήρες αριστερά
No Internet Connection