COFFEEBRANDS espresso specialist franchise

Συζητάμε με τον κο Δημήτρη Καμπάνα, Υπεύθυνο Δικτύου, Coffeebrands Ελλάς ΑΕ, μας παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα της πρότασης franchise της αλυσίδας, αλλά και κάνει προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς...

Ποιο είναι το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχειρηματικής σας πρότασης;

Ολοκληρωμένο, εξαιρετικής ποιότητας, full branded, portfolio προϊόντων (premium espresso, super premium organic χαρμάνι εσπρεσσο, ροφήματα σοκολάτας, signature ροφήματα, γάλα, κρέμα, καφές φίλτρου, στιγμιαίος καφές,  φυσικοί χυμοί σε σηματοποιημένες φιάλες, σνακ,  frozen yogurt και παγωτά σε σηματοποιημένα κύπελα με συσκευασμένα toppings κ.ά.), υψηλή τεχνογνωσία και πλήρης υποστήριξη των franchisees, σε όλα τα επίπεδα, στην ανταγωνιστικότερη τιμή της αγοράς!

Ποιοι είναι οι στόχοι για την ανάπτυξή σας το 2020;

Το όραμά μας ήταν εξαρχής και παραμένει απλό και σαφές. Η προσφορά του καλύτερου ροφήματος espresso, με έμφαση στην πλούσια γεύση και το δυνατό άρωμα, με στόχο να καταστεί η Coffeebrands “o ειδικός του espresso worldwide”, με έντονη παρουσία τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό.

Σήμερα, η εταιρεία μας έχει μία δυναμική παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (παρουσία σε ακόμα 6 χώρες – Κύπρο, Γερμανία, Καναδά, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σερβία) με διαρκή αύξηση του αριθμού των καταστημάτων μας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε τρίτες χώρες.

Όσον αφορά στην Ελλάδα ειδικότερα, ο στόχοι μας για το 2020 είναι αφενός η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας, με τη δημιουργία νέων καταστημάτων στις μεγαλύτερες πόλεις-κέντρα της χώρας και ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά της Αττικής, αφετέρου η εδραίωση του νέου πιο εξελιγμένου “full concept” της αλυσίδας μας, καλύπτοντας τις ανάγκες ενός πιο απαιτητικού καταναλωτικού κοινού, προσφέροντας πλήρη γκάμα καφέδων, ροφημάτων & σνάκ, μεγάλη ποικιλία μοναδικών συνταγών χυμών, μέσω του brand “Juice Spot”, αλλά και μία ακόμη εναλλακτική πρόταση παγωμένου σνακ, με frozen yogurt και παγωτό, με την προσθήκη του brand “Chillcup”.

Το έτος 2020 θα αποτελέσει για την εταιρεία μας μία χρονιά-σταθμό, με πολλές νέες προτάσεις “signature” ροφημάτων και σνακ, αλλά και νέων πρωτοποριακών λανσαρισμάτων προϊόντων - brands, με κύρια συστατικά που θα προάγουν την υγεία και ευεξία και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες. Διατηρώντας πάντα, φυσικά, σε υψηλά επίπεδα το γευστικό αποτέλεσμα και τη μέγιστη ποιότητα.

Ποιες τάσεις / εξελίξεις θα επηρεάσουν τον κλάδο σας;

Παρατηρείται μία έντονη στρροφή των καταναλωτών προς τις πιο “healthy” επιλογές. Ο καταναλωτής, συνεχώς, ενημερώνεται και εκπαιδεύεται σε ένα πιο υγειινό τρόπο ζωής, κάτι που τον οδηγεί στο να προτιμά προϊόντα υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένα με υψηλές προδιαγραφές ως προς τον τρόπο παραγωγής τους αλλά και ως προς τα υγυεινά και ευεργετικά τους συστατικά.

Προιόντα fair trade, fresh juice, organic, bio, low fat, diet κ.λπ. βλέπουμε να κερδίζουν συνεχώς έδαφος και αναμένουμε αυτή η τάση να επικρατήσει το επόμενο διάστημα.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η ανάπτυξη στον κλάδο σας;

Η αγορά της καφεστίασης διευρύνεται συνεχώς και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πολύ σημαντική ανάπτυξη. Οι αλλαγές της καθημερινότητας βρίσκει τους καταναλωτές σε μία διαρκή κίνηση, με τις καταναλωτικές τους ανάγκες να κλίνουν περισσότερο προς το γρήγορο, αλλά ποιοτικό ρόφημα ή σνάκ.  Παράλληλα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο σύγχρονος πλέον καταναλωτής επιλέγει να καλύψει αυτές του τις ανάγκες επιλέγοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα σε μία «τίμια» τιμή.

Συνεπώς, όλα δείχνουν, ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να έχει αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσιάζοντας πιο έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις, όλα δείχνουν, όμως, ότι οι οργανωμένες αλυσίδες του κλάδου θα είναι αυτές που θα οφεληθούν περισσότερο μεριδιακά.

Έχοντας κατά νου αυτές τις εξελίξεις και μία έντονη πλέον παρουσία στο σύνολο της χώρας, αλλά και με ένα πλήρες, υψηλής ποιότητας,  προϊοντικό μέιγμα από καφέδες, ροφήματα, σνακ - αλμυρά & γλυκά - μεγάλη ποικιλία χυμών και frozen frozen yogurt & ice cream, προσδωκούμε ότι  η Coffeebrands θα πρωτοστατήσει.

Πώς πιστεύετε ότι θα κινηθεί το real estate; (αύξηση μισθωμάτων, εμφάνιση νέων εμπορικών αγορών, συγκέντρωση κ.λπ.);

Η αγορά του real estate αναμένουμε να κινηθεί αυξητικά, καθώς όσο οι δείκτες σταθεροποιούνται, τόσο ανακτάται η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Η αντιστροφή αυτή του επενδυτικού κλίματος είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσει αυξητικά την τάση των μισθωμάτων, αλλά ελαφρώς για την ώρα, καθώς εξακολουθεί η υψηλή προσφορά σημείων προς ενοικίαση.

Ωστόσο, η παρατηρούμενη θετική αλλαγή του επιχειρηματικού κλίματος, αναμένουμε ότι θα πυροδοτήσει την επαναλειτουργία σε «πιάτσες» που μέχρι πρότινος είχαν εγκαταλειφθεί, γεγονός που θα σημάνει διεύρυνση των εμπορικών περιοχών.  

Ποιες θεωρείτε ως κύριες ενέργειες / παράγοντες ενδυνάμωσης του brand;

Εξ αρχής πιστεύαμε οτι η εξειδίκευση και καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες θα καθορίσουν τον κλάδο της καφεστιάσης. Κάποιοι παίκτες θα τα καταφέρουν, κάποιοι άλλοι όχι.

Εμείς, έχοντας στο protfolio μας τον Megisto & Megisto Bio cafe, το Juice Spot και τώρα to Chillcup, είμαστε η πιο πλήρης πρόταση, με απόλυτη εξειδίκευση και καινοτομία και με μία αδιαμφισβήτητη και σταθερή ποιότητα στα προϊόντα μας.

Είμαστε σίγουροι ότι πιστοποιημένα προϊόντα Bio, healthy κ.λπ., είναι κατηγορίες που θα συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών κι εμείς, επενδύοντας στο δίπτυχο εξειδίκευση και καινοτομία, αποτελούμε ίσως τη μοναδική εταιρεία, η οποία, εκτός από το να το ισχυρίζεται και να το θέλει, είναι σε θέση σήμερα να το παρέχει, προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα, όπως ο Megisto Βio, το Chillcup και σε λίγες ημέρες προϊόντα καφέ με κατεύθυνση στην ευεξία και στην απώλεια βάρους. Πρόκειται για ενέργειες που μας καθιστούν μία από τις πιο καινοτόμες και εξειδικευμένες αλυσίδες franchise. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Θα εξακολουθήσει το franchising ως λύση αυτο-απασχόλησης και γιατί;

Το franchising, εφόσον υφίσταται η απαιτούμενη υποδομή και τεχνογνωσία του δικαιοπαρούχου (franchisor), ήταν και παραμένει η πλέον αξιόπιστη λύση αυτο-απασχόλησης, καθώς εξασφαλίζει στον franchisee, ακόμη και στον στερούμενο προηγούμενης εμπειρίας, μία επιτυχημένη επιχειρηματική συνταγή και, κυρίως, συνεχή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα (σταθερά υψηλής ποιότητας προϊόντα και το σωστό μείγμα αυτών, εκπαίδευση, τεχνική υποστήριξη, επιχειρηματική στρατηγική και κατεύθυνση).  

Ποια θεωρείτε τα top trends για το 2020;

  • Περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν μία αλυσίδα του κλάδου.

  • Υψηλότερες απαιτήσεις του καταναλωτή για ποιοτικότερα προϊόντα και υπηρεσίες.

  • Healthy.

  • Organic.

  • Fair trade.

  • Signature ροφήματα.

  • Στροφή του καταναλωτή προς την ποιότητα και γεύση κι όχι την τιμή.


Αν θεωρείτε την επιχειρηματική πρόταση των COFFEEBRANDS ελκυστική και αν σας ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθείτε στον κλάδο της καφεστίασης και να κάνετε την διαφορά, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106540681 ή μέσω του , ώστε να σας αναλύσουμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος franchise της εταιρείας και να εκτιμήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.