Estia Awards 2020

Σε μία λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου στο Gazarte στην Αθήνα, βραβεύθηκαν αλυσίδες και όμιλοι εστίασης που αποτελούν πρότυπο ποιότητας και καινοτομίας.

Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards περιλαμβάνονται ηχηρά brands της ελληνικής εστίασης όπως: Goody’s Burger House, Γρηγόρης, L’ Artigiano, Everest, Simply Burgers, ΤGI Fridays και e-food.

Το Grand Award, το μεγαλύτερο βραβείο της φετινής διοργάνωσης, κέρδισαν τα Goody's Burger House, για την ποιότητα και την καινοτομία σε επίπεδο νέων γεύσεων, αξιοποίησης τεχνολογίας, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμμετοχής σε food festivals, προγράμματος loyalty, παιδικών γευμάτων και digital presence.

Τον τίτλο Best in Pizza κέρδισε η L’ Artigiano, τον τίτλο Best in Souvlaki το Big Bad Wolf, τον τίτλο Best in Burgers το Μπαρ Μπεε Κιου, τον τίτλο Best in Fish&Seafood το εστιατόριο Ψαράδες του Ομίλου Βουλγαράκη, τον τίτλο Best in Greek Dining το εστιατόριο Zinglee του Ομίλου nice n easy, τους τίτλους Best in Ethnic Dining και Best in Streetfood το Wok on Fire, τον τίτλο Best in Casual Dining τα Hard Rock Café, τον τίτλο Best in Coffee Takeaway ο Γρηγόρης, τον τίτλο Best New Wave Coffee η Cultivos Coffee, τον τίτλο Best in Sandwiches η Everest, τον τίτλο Best in Bakery και Best in All-day Dining το Bread Factory, τον τίτλο Best in Ice-Cream η IceRoll, τον τίτλο Best in Λουκουμάδες οι Lukumades, τον τίτλο Best in Juice Bars η JOIN juice bars και τον τίτλο Best in Bubble Tea το Bubbletale.

Τιμητικό βραβείο απένειμε ο Παναγιώτης Μπαλατσώνης, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Franchise, στον Αχιλλέα Φώλια, τον επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε τα Goody’s και που εισήγαγε την έννοια του franchise στην Ελλάδα.

Τιμητικό βραβείο απένειμε ο Πελοπίδας Καλλίρης, Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, στον Γεώργιο Κουτρουλιά, ιδρυτή των Palmie Bistro, για τη συνολική του προσφορά στην ελληνική εστίαση.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στο περιοδικό δρόμου «Σχεδία» για τη δημιουργία του εστιατορίου Σχεδία Home και στην οργάνωση «Μπορούμε» που «σώζει» και προσφέρει 20.000 μερίδες φαγητού καθημερινά.

Όπως σχολίασε ο κ. Χρήστος Φώλιας, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής: «Φέτος, αυξήθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, αυξήθηκε ο αριθμός των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν και αυξήθηκε ο ανταγωνισμός που –ειδικά σε κάποιες κατηγορίες- υπήρξε παραπάνω από έντονος. Η αγορά της εστίασης μας εκπλήσσει διαρκώς με παραδείγματα καινοτομίας αλλά και ποιότητας που αντέχει στον χρόνο. Τα Estia Awards είναι εδώ για να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν τη συνεχή εξέλιξη ενός μεγάλου κλάδου που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυναμικός».

Τα Estia Awards διοργανώνει η Boussias Communications και η έκδοση Hotel&Restaurant. Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκανε η Σοφία Μανωλάκου.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.estiaawards.gr για να δείτε το video της τελετής, τον πίνακα των νικητών και φωτογραφίες της βραδιάς.