Θέμης Σαρανταένας, Πλατων Μαλλικουρτης, franchise

Το Franchising παρουσιάζει ένα νέο πλαίσιο ατομικής επιχειρηματικότητας σε αντίθεση με τη μισθωτή εργασία, η οποία συνήθως χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα για το μέλλον. Ένα Franchise μπορεί να προσδώσει εκμηδενισμένο ρίσκο, λόγω του brand, του know how, του total support και έτσι μπορεί ο καθένας να γίνει αφεντικό του εαυτού του, χωρίς να διαθέτει τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δεξιότητες, που σε κάθε άλλη επιχειρηματική κίνηση είναι αναγκαίες.

Αρκετοί επιχειρηματίες βλέποντας αυτήν την προοπτική, και στηριζόμενοι την επιτυχημένη πορεία της δικής τους επιχείρησης, βλέπουν ως πεδίο ανάπτυξης την εξέλιξη της σε ένα δίκτυο Franchise. Τόσο η επιχειρηματικότητα, όσο - και κυρίως - το Franchising στη σημερινή Ελλάδα χαρακτηρίζονται από τεράστιες προοπτικές, αρκεί να υπάρχει διάθεση για εργασία, υψηλή ποιότητα, συγκεκριμένη στόχευση και ουσιαστική επιμονή.

Στο επεισόδιο αυτό o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον σύμβουλο Franchise Πλάτωνα Μαλλικούρτη συζητούν το πώς μια επιχείρηση μπορεί να αναπτυχθεί μέσω Franchise και να αποκτήσει πολλά και διαφορετικά σημεία πώλησης (να γίνει δηλαδή Franchisor). Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως: - Πότε μπορεί ένας επιχειρηματίας να αξιολογήσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την δραστηριότητα του σε Franchise; -Ποια είναι τα ιδανικά χαρακτηριστικά ενός επιχειρηματία ιδιοκτήτη μαμάς - εταιρίας (Franchisor); -Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια επιχείρηση για να επεκταθεί σε Franchise; -Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για την επιτυχία μιας επέκτασης σε Franchise; -Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός πιλοτικού καταστήματος; - Ποια είναι τα καθήκοντα του Franchisor; και πολλά άλλα!

Παράλληλα, ο Franchisor Κυριάκος Βασιλείου καταθέτει την δική του εμπειρία για το πώς κατάφερε να κάνει την δική του επιχειρηματική ιδέα, ένα δίκτυο Franchise. Ακόμα, ο Μαξιμιλιανός Κωνσταντινίδης, διοργανωτής της έκθεσης KEM Franchise μας δίνει το στίγμα του κλάδου στην Ελλάδα σήμερα.
Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει ένα checklist προϋποθέσεων που πρέπει να διαθέτει μια επιχείρηση για να αναπτυχθεί επιτυχημένο σε δίκτυο Franchise.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού - επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV που μετρά πάνω από 100 επεισόδια, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή 21.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30 και Τρίτη 14.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Κανάλι 6 (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή 16.30 και Σάββατο 19:05, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Τετάρτη 18.15 και Δευτέρα 23.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 107 «Ανάπτυξη Μέσω Franchising» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/anaptyxi-meso-franchising/

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά