πλεονεκτήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου

Η Εθνική Ιατρική Ακαδημία της Γαλλίας (Académie Nationale de Medicine) σε δελτίο τύπου της, υπενθυμίζει τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου και τα αδικαιολογήτως υποτιθέμενα μειονεκτήματά του.

Με αφορμή τον υγειονομικό συναγερμό στις ΗΠΑ εξαιτίας της επιδημίας βλάβης των πνευμόνων που αρχικά σχετίστηκε με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι οφειλόταν σε χρήση παράνομων ουσιών, η Ακαδημία συμβουλεύει: Μη συγχέετε το δοχείο υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου με την τοξικότητα του περιεχομένου του.

Η ακαδημία εκφράζει την ανησυχία της ότι η κατάσταση στην Αμερική δημιουργεί διαταραχή στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και αυτό θα μπορούσε να βλάψει τη δημόσια υγεία, εφόσον το συμβατικό κάπνισμα σκοτώνει τους μισούς συστηματικούς χρήστες.

Αν η ανησυχία βασίζεται πλήρως στις ΗΠΑ, αυτό δεν συμβαίνει στη Γαλλία, επειδή οι μελέτες του συνεδρίου Paris sans tabac (Παρίσι χωρίς καπνό) δείχνουν ότι η συνολική κατανάλωση νικοτίνης στους νέους – ηλεκτρονικό τσιγάρο και ο καπνός - μειώνεται χάρις στις γαλλικές και ευρωπαϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η επιδημία της κατάχρησης από τους νέους υπενθυμίζει στους Αμερικανούς ότι δεν έχουν ρυθμίσει επαρκώς τη χρήση τους και αυτή η έλλειψη ρύθμισης εξηγεί αυτή την κρίση. Στη Γαλλία, οι καπνιστές που ετοιμάζονταν να στραφούν σε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο αντί του καπνού δεν πρέπει να διστάζουν, αφού η HAS (Ανωτάτη Αρχή υγείας της Γαλλίας) το έχει καταστήσει ένα χρήσιμο προϊόν για τη διακοπή του καπνίσματος και αυτό έχει αποδειχθεί.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι αποδεδειγμένα λιγότερο επιβλαβές από το συμβατικό και βοηθά να μειωθεί ή να σταματήσει η κατανάλωση καπνού. Τουλάχιστον 700.000 καπνιστές στη Γαλλία διέκοψαν το κάπνισμα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου.

ΠΗΓΗ NOBACCO.GR

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
1000 characters left
No Internet Connection